Τσάμπιονς Λιγκ: Στο Μόναχο βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ

Τσάμπιονς Λιγκ: Στο Μόναχο βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ

Η Μπάγερν υποδέχεται αύριο το βράδυ (21:45, OTESport) την Ατλέτικο Μαδρίτης με τους Ισπανούς να έχουν το αβαντάζ του 1-0 από το πρώτο ματς

Τσάμπιονς Λιγκ: Στο Μόναχο βγαίνει ο πρώτος φιναλίστ
Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης το γκολ ποίημα του Σαούλ Νιγκέθ στο 11ο λεπτό έκρινε το τελικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης, δίνοντας το προβάδισμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι της Μπάγερν Μονάχου.

Αύριο το βράδυ οι δύο βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά στην ‘Αλιάνζ Αρένα’ του Μονάχου, όπου η Μπάγερν καλείται να σπάσει την Ισπανική κατάρα, έχοντας αποκλειστεί τα δύο προηγούμενα χρόνια στους ‘4’ από την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Η ήττα από την Ρεάλ πριν από δύο χρόνια (με το βαρύ 0-4) ήταν κι η τελευταία εντός έδρας αποτυχία των Βαυαρών στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς εκ τότε μετρούν 11 νίκες σε ισάριθμα ματς και εφόσον κερδίσουν αύριο ισοφαρίζουν το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Κλείσιμο
Μόνο που στην Μπάγερν δεν αρκεί μια νίκη, αλλά μια νίκη με δύο γκολ διαφορά, αλλά όπως τόνισε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα το πιο σημαντικό είναι να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του.

«Είμαστε για 3η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Χρειαζόμαστε την καλύτερη μας εμφάνιση για να φτάσουμε στον τελικό και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πόσο γκολ πρέπει να βάλουμε, αλλά να έχουμε το μυαλό μας στην άμυνα και στον έλεγχο του αγώνα», είπε ο Καταλανός τεχνικός αφήνοντας και τις δικές του αιχμές για την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του στο πρώτο παιχνίδι.

«Δεν χάσαμε ή δεν κερδίσαμε επειδή δεν έπαιξε στη βασική ενδεκάδα ο Μίλερ κι ούτε θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε αύριο αν παίξει η δεν παίξει ο Τόμας», ήταν τα λόγια του ενώ επιβεβαίωσε ότι ο Ριμπερί είναι στις επιλογές του αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του (αντιθέτως δεν υπολογίζονται Ρόμπεν, Μπαστούμπερ).

«Έχουμε 90 λεπτά για να ανατρέψουμε την κατάσταση και με τη βοήθεια του κόσμου που θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς θα παλέψουμε για να το πετύχουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Νόιερ για να προσθέσει ο Χάβι Μαρτίνεθ: «Η Ατλέτικο έχει το πλεονέκτημα, είναι μια ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ, αλλά κι εμείς διαθέτουμε ορισμένους από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς στην Ευρώπη».

Στην αντίπερα όχθη ο Ντιέγκο Σιμεόνε (υπολογίζει κανονικά στον Γοδίν που είχε χάσει το πρώτο ματς) αφού παραδέχθηκε ότι είναι νευρικός πριν από το οποιοδήποτε παιχνίδι, δήλωσε περήφανος για αυτά που έχει πετύχει η ομάδα του και τόνισε ότι θα παίξουν για τη νίκη.

«Η δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία 4.5 χρόνια εξαργυρώνεται σιγά, σιγά. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και είναι φανταστικό να δουλεύεις μαζί τους. Το ποδόσφαιρο είναι ένα καταπληκτικό άθλημα κι έχει μεγάλη ποικιλία στο πως μπορείς να κερδίσεις. Κι αυτό εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις. Εμείς πάντως θα παίξουμε για τη νίκη και δεν πιστεύω ότι η Μπάγερν έχει κάποια έξτρα πίεση. Αύριο το ματς θα κριθεί στο ποιος θα εμφανιστεί πιο δυνατός στον ψυχολογικό τομέα».

Για τον Φερνάντο Τόρρες η επιστροφή στο Μόναχο γεννά όμορφες αναμνήσεις, αφού ως παίκτης της Τσέλσι πανηγύρισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 4 χρόνια κι όπως δήλωσε: «Θέλω να το ζήσω κι ως παίκτης της Ατλέτικο και θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο για να τα καταφέρουμε», ενώ ο αρχηγός Γκάμπι συμπλήρωσε: «Κάνουμε μια σπουδαία σεζόν και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι παρόμοιο με το πρώτο, αλλά εμείς ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης