Πρέμιερ Λιγκ: Απίστευτες σκηνές στο Γκούντισον Παρκ

Πρέμιερ Λιγκ: Απίστευτες σκηνές στο Γκούντισον Παρκ

Αν και μισητοί αντίπαλοι με την Λίβερπουλ, οι άνθρωποι της Έβερτον κέρδισαν τους πάντες με τα όσα έκαναν σήμερα για τα θύματα του Χίλσμπορο

Πρέμιερ Λιγκ: Απίστευτες σκηνές στο Γκούντισον Παρκ
Την αρχή έκανε η διοίκηση της Έβερτον, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι στο Νησί, πάνω απ’ οποιαδήποτε οπαδική διαφορά υπάρχει η τιμή και οι αρχές.

Στο εξώφυλλο του επίσημου match program του σημερινού εντός έδρας αγώνα με την Μπόρνμουθ η φωτογραφία απεικόνιζε δύο μικρά παιδιά με μια μπλούζα της Έβερτον με το 9 και μία της Λίβερπουλ με το 6.

Το ‘96’ που σχημάτιζαν αφορούσε τα 96 θύματα της προ εικοσαετίας τραγωδίας στο Χίλσμπορο του Σέφιλντ, όταν ο συνωστισμός στις κερκίδες στον ημιτελικό Κυπέλλου Λίβερπουλ - Νότιγχαμ προκάλεσε το κακό.

Κλείσιμο
Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε τελικά το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που είχε συσταθεί και η οποία αθώωνε τους οπαδούς επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία.

Μια απόφαση που χαιρετίστηκε απ’ όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία, ενώ άπαντες τάχθηκαν στο πλευρό της Λίβερπουλ και των οικογενειών των θυμάτων.

Οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί της Έβερτον όμως πήγαν ένα βήμα πιο πέρα την έννοια της ποδοσφαιρικής αλληλεγγύης με τα όσα έκαναν.

Πριν το παιχνίδι απέναντι στην Μπόρνμουθ, οι παίκτες των «ζαχαρωτών» εμφανίστηκαν στο χορτάρι του «Γκούντισον Παρκ» με ειδικές για την περίσταση φανέλες που έγραφαν «αλήθεια και δικαιοσύνη». 

Πριν το παιχνίδι, όπως σε όλα τα γήπεδα της Πρέμιερ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στην εξέδρα υπήρχε πανό από τους οπαδούς της Έβερτον που έγραφε... «Είμαστε αδέρφια».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης