Υποψήφιος "Μίδας" ο Αντετοκούνμπο

Υποψήφιος "Μίδας" ο Αντετοκούνμπο

Η αύξηση του σάλαρι καπ στο ΝΒΑ επηρεάζει άμεσα, προς το καλύτερο, τα οικονομικά δεδομένα του Έλληνα άσου

Υποψήφιος "Μίδας" ο Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την επόμενη σεζόν (2016-2017) θα εισπράξει από τους Μιλγουόκι Μπακς το, διόλου ευκαταφρόνητο, ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μόνο που μπροστά στα χρήματα που αναμένεται να εισπράξει με το νέο του συμβόλαιο, το συγκεκριμένο ποσό θα μοιάζει με… ψίχουλα.

Ο ‘Κούνμπο’ από την Α2 Ελλάδας βρέθηκε στο μαγικό κόσμο του NBA που εξακολουθεί να του επιφυλάσσει όμορφες εκπλήξεις. Η επικείμενη αύξηση του σάλαρι καπ, καθώς θα τεθεί σε ισχύ το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα φέρει μεγαλύτερα έσοδα στη διοργανώτρια αρχή και στις ομάδες, με τον Έλληνα άσο να είναι από τους μεγάλους κερδισμένους.

Κλείσιμο
Κι αυτό γιατί ο Αντετοκούνμπο θα δικαιούται το 1/4 του ποσού των 107 εκατομμυρίων δολαρίων που θα έχουν στη διάθεση τους κάθε χρόνο οι Μπακς, το οποίο μεταφράζεται σε ένα ποσό κοντά στα 27 εκατομμύρια το χρόνο!

Κι αυτό είναι το μίνιμουμ, καθώς αν ο ‘Κούνμπο’ υπογράψει πενταετές συμβόλαιο θα υπάρχει αύξηση περίπου 7.5% ανά σεζόν, ενώ κερδίσει κάποια ατομική διάκριση (π.χ. MVP, μέλος καλύτερης πεντάδας) τότε θα μπορεί να πάρει το 30% του σάλαρι καπ! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης