Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μπουν στα προκριματικά από τον 3ο γύρο έχοντας την καλύτερη βαθμολογία, αλλά στα πλέι οφ υπάρχουν επικίνδυνοι αντίπαλοι

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ
Έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να παίξει προκριματικά προκειμένου να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απ’ ότι φαίνεται όμως οι μόνιμοι πρωταθλητές Ελλάδας, θα ζήσουν φέτος ξανά την ίδια διαδικασία, αφού οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχαν πολύ μικρή συνεισφορά στη βαθμολογία της χώρας.

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός έχει ακόμη κάποιες ελπίδες για να μπορέσει να πανηγυρίσει την απευθείας συμμετοχή του στους ομίλους, αλλά ο αποκλεισμός της Ντόρτμουντ τις περιόρισε σημαντικά.

Κλείσιμο
Εφόσον οι Βεστφαλοί κατακτούσαν το Γιουρόπα Λιγκ και δεδομένου ότι έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα τους, η Ελλάδα θα είχε μια θέση στους ομίλους, αλλά τώρα οι ελπίδες μας (καθώς και του Ολυμπιακού) στηρίζονται κυρίως στην Σαχτάρ και ολίγον στην Μάντσεστερ Σίτι.

Κι αυτό γιατί πλέον απαιτείται ένας συνδυασμός πραγμάτων για να βρεθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας μαζί με την ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Το πιο δύσκολο είναι να κατακτήσει η Σαχτάρ το Γιουρόπα Λιγκ (στα ημιτελικά παίζει με την Σεβίλλη), αλλά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ουκρανίας (αυτή τη στιγμή υπολείπεται 5 βαθμών της Ντιναμό Κιέβου) ενώ η δεύτερη προϋπόθεση είναι να μην πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι (παίζει στους ημιτελικούς με την Ρεάλ).

Αν όμως δεν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός θα παίξει στα προκριματικά, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του τέλη Ιουλίου.

Βέβαια στον 3ο γύρο (όπου θα μπει ο Θρύλος) οι ερυθρόλευκοι έχουν μακράν την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των ισχυρών, αλλά στους ανίσχυρους υπάρχουν ομάδες που καλό θα ήταν να αποφύγει (η Αλβανική Σκεντέρμπεϊ και ο Ερυθρός Αστέρας π.χ).

Στα πλέι οφ πάντως ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει καθώς υπάρχουν ομάδες όπως η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η Μπάτε από την Λευκορωσία που κι αυτές έχουν πολυετή παρουσία στη διοργάνωση, αλλά και τη σχετική εμπειρία για να κοντράρουν τον Ολυμπιακό.

Υπομονή όμως λίγες εβδομάδες ακόμη για να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και να μάθουμε αν ο Ολυμπιακός εμπλακεί στη διαδικασία των προκριματικών και ποιοι θα είναι όντως οι πιθανοί αντίπαλοι του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης