Ολυμπιακός: «Θρυλικό» συνέδριο από κοινού με το Χάρβαρντ

Ολυμπιακός: «Θρυλικό» συνέδριο από κοινού με το Χάρβαρντ

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο κι ο Ολυμπιακός μαζί με το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα αναλύουν το γιατί

Ολυμπιακός: «Θρυλικό» συνέδριο από κοινού με το Χάρβαρντ
Όταν το κορυφαίο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα συναντά την κορυφαία δύναμη του ελληνικού αθλητισμού, τότε το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας των εργασιών του Συνεδρίου για το ποδόσφαιρο που διοργανώνουν από κοινού ο Ολυμπιακός και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μαζί με το Weatherhead Center for International Affairs.

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν κι όλοι οι υπόλοιποι, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκυρία είναι ιδανική καθώς οι εργασίες πραγματοποιούνται λίγες ώρες αφότου αποφεύχθηκε το καταστροφικό Grexit στο οποίο μας οδηγούσε η Κυβέρνηση κι αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό.

«Το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο», είναι το αντικείμενο του συνεδρίου και τους ερυθρόλευκους εκπροσωπούν οι Θεόδωρος Γιαννίκος (Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός σύμβουλος), Κριστιάν Καρεμπέ (Σύμβουλος στρατηγικής της Διοίκησης), Κυριάκος Δουρέκας (Διευθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και Κώστας Βερνίκος (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων). 

Στην σημερινή πρώτη ημέρα ο κ. Γιαννίκος ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας του Ολυμπιακού, παρουσιάζοντας το πώς γεννήθηκε και γιατί μεγαλούργησε ο σύλλογος του Πειραιά, το όραμα του κλαμπ αλλά και την πολυσχιδή προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, κάνοντας όλους τους παρευρισκομένους κοινωνούς του ερυθρόλευκου μεγαλείου.
Κλείσιμο

Ιστορικού χαρακτήρα ήταν οι υπόλοιπες ομιλίες - παρουσιάσεις καθώς ο καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο «De Montfort» της Αγγλίας Τόνι Κόλινς,, εξήγησε την διαπολιτισμική μεταφορά του ποδοσφαίρου στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ βοηθός καθηγητή στην διακρατική ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τόμας Άνταμς, αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, για να κλείσει η πρώτη μέρα με την διάλεξη του  διδάκτορα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Σαλμάαν Μίρζα, ο οποίος ανέλυσε γιατί «το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Να τονίσουμε ότι το εν λόγω συνέδριο γίνεται και χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Center for Middle Eastern Studies, the Davis Center for Russian and Eurasian Studies, the Minda de Gunzburg Center for European Studies του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ καθώς και του Simmons College.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται αύριο και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, ωστόσο στο περιθώριο του η ερυθρόλευκη αντιπροσωπεία έχει μία σειρά από σημαντικές επαφές με ανθρώπους του αθλητισμού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ήδη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού παρακολούθησαν τον αγώνα του πρωταθλήματος Μπέιζμπολ Baltimore Orioles - Boston Red Sox και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Fenway Sports Management, η οποία θεωρείται μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρίες στο χώρο του αθλητικού μάνατζμεντ, έχοντας συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Marc Lev.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης