Ρονάλντο και Ντε Μπρούινε πήγαν στους «4» Ρεάλ και Σίτι

Ρονάλντο και Ντε Μπρούινε πήγαν στους «4» Ρεάλ και Σίτι

Με χατ τρικ ο Πορτογάλος έσβησε τα όνειρα της Βόλφσμπουργκ - Ο Βέλγος με γκολάρα «καθάρισε» την Παρί Σεν Ζερμέν

Ρονάλντο και Ντε Μπρούινε πήγαν στους «4» Ρεάλ και Σίτι
Μια φοβερή και τρομερή Ρεάλ Μαδρίτης με πρωταγωνιστή έναν εξίσου φοβερό και τρομερό Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άφησε περιθώρια για ελπίδες πρόκρισης στη Βόλφσμπουρκ, παρά το 0-2 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία. Οι μερένχες επιβλήθηκαν με 3-0 στο κατάμεστο και «καυτό» Μπερναμπέου παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Με χατ-τρικ του CR7 (16’, 17’, 77’), η βασίλισσα έφερε «τούμπα» την κατάσταση και προκρίθηκε πανηγυρικά. Το Μπερναμπέου αποθέωσε εν χορώ τον μεγάλο αστέρα της ομάδας, ο οποίος απάντησε (ξανά και ξανά) στους «επικριτές» του για το αν εξαφανίζεται ή όχι από τα μεγάλα παιχνίδια… 

Το ματς 

Κλείσιμο
Είχε ν’ ανέβει ένα «βουνό» εξ’ αρχής, πληρώνοντας το σοκ στο πρώτο ματς. Με το καλημέρα όμως οι παίκτες της Ρεάλ έδειξαν την… απαιτούμενη διάθεση και πίεση για να φέρουν «τούμπα» την κατάσταση. Και το δοκάρι στο 6’, σε δύσκολη κεφαλιά του Ράμος, δεν τους απογοήτευσε. Κάθε άλλο… Οι μερένχες «πάτησαν» ακόμα περισσότερο την ανήμπορη να αντιδράσει Βόλφσμπουργκ και τελικά δικαιώθηκαν για το ανελέητο σφυροκόπημα! Με τον Κριστιάνο να πετυχαίνει back to back γκολ (στο 16’ και στο 17’) με κοντινή προβολή και κεφαλιά αντίστοιχα, η βασίλισσα ισοφάρισε στο «άψε-σβήσε» το σκορ του αγώνα στην Γερμανία και το Μπερναμπέου… τρελάθηκε! 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο «τέμπο», δίχως βέβαια να βγάλουν κάποια μεγάλη φάση στα επόμενα λεπτά. Δείγμα του πόσο άσχημα είχε μπει στην αναμέτρηση η ομάδα του Βιεϊρίνια το γεγονός πως έκανε την πρώτη της τελική (και ουσιαστικά… κανονική φάση) στο 27’ με ένα σουτ του Σίρλε να μην απειλεί. Τα λεπτά περνούσαν και σιγά-σιγά η Βόλφσμπουργκ… κάπως έδειξε να «ξυπνά» (και παρά το γεγονός πως «έχασε» τον παικταρά Ντράξλερ με τραυματισμό). Κι αν δεν ήταν ο Κέιλορ Νάβας να πει «όχι» στη βολίδα του Λουίς Γκουστάβο ή αν ο Ενρίκε δεν είχε καθυστερήσει (υπερβολικά) να σουτάρει, ενδεχομένως η Ρεάλ να είχε πληρώσει την μίνι καθίζησή της στο τελευταίο τέταρτο. 

Οι παίκτες του Ζιντάν ήθελαν να τελειώσουν την… φάση και να μην μπουν σε περιπέτειες απέναντι σε μια Βόλφσμπουργκ που είχε «σκληρύνει», αλλά αδιαφορούσε για την επίθεση κι απλώς αμυνόταν. Η τύχη όμως γύρισε ξανά την πλάτη στους Μαδριλένους, όταν ο Ράμος είχε νέο δοκάρι στο 66’ (κι ενώ… ελέγχεται το κατά πόσο πέρασε ή όχι η μπάλα την γραμμή, προτού εν τέλει μπλοκάρει ο Μπενάλιο) και αυτή τη φορά η πίεσή τους δεν μετουσιώθηκε σε κάτι. Η κλεψύδρα άδειαζε, οι λύκοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν στο σενάριο της παράτασης, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε (ξανά) διαφορετική άποψη… 

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (84’ Χεσέ), Μπέιλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (91’ Βαράν) 

Στον πάγκο της βασίλισσας: Κασίγια, Χάμες, Λούκας Βάσκεθ, Ίσκο, Ντανίλο 

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκεζ, Λουίς Γκουστάβο, Γκιλαβογκί (80’ Ντοστ), Ενρίκε (72’ Καλιγκιούρι), Άρνολντ, Ντράξλερ, Σίρλε 

Στον πάγκο των λύκων: Καστέλς, Σέφερ, Κρούζε, Τρες, Κνόχε 

Η Σίτι ήταν... όλα τα λεφτά

Λίγο η αύρα του Ιμπραΐμοβιτς, λίγο η κακή πορεία της στην Premier League, ανάγκασαν πολλούς να θεωρούν τη Μάντσεστερ Σίτι χαμένη από χέρι στο ζευγάρι με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο Μανουέλ Πελεγκρίνι λίγο πριν αποχωρήσει για να αναλάβει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, γέλασε τελευταίος. 

Με μια πολύ έξυπνη για τις συνθήκες του αγώνα τακτική, η Σίτι κεφαλοποίησε σε πρόκριση την εμφάνισή της στο πρώτο ματς στο Παρίσι και επικράτησε απολύτως δίκαια της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 στο «City of Manchester» με γκολ του Ντε Μπρούινε, βγάζοντας εκτός τον Ζλάταν και την παρέα του. 

Η πρόκριση της Σίτι που είναι και η πρώτη στην ιστορία της σε ημιτελικά Champions League, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς στο ματς δεν της πήγαν όλα όπως τα ήθελε, αφού στο 30' ο Αγκουέρο έχασε πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος. Τα προβλήματα της Παρί Σεν Ζερμέν της στοίχισαν, δεν της επέτρεψαν να φανεί όσο απειλητική θα ήθελε και μοιραία οι «σίτιζενς» πήραν τη μεγάλη πρόκριση στο ευρωπαϊκό «el-ca$hico» και πλέον περιμένουν αντίπαλο στα ημιτελικά. 

Πώς έπαιξαν 

Την πετυχημένη συνταγή του πρώτου αγώνα στη Γαλλία επέλεξε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, καθώς δεν άλλαξε φυσικά το 4-2-3-1, αλλά ούτε πρόσωπα χρησιμοποιώντας τους ίδιους έντεκα που έφεραν το 2-2 στο «Παρκ ντε Πρενς». 

Αντίθετα, ο Λοράν Μπλαν αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του συγκριτικά με ό,τι γνωρίζουμε για τη φετινή Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς οι πολλές απουσίες στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή έφεραν αλλαγές και στο σύστημα και στα πρόσωπα. Ο Γάλλος τεχνικός εφάρμοσε το 3-5-2 με τους Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος και Οριέ στην άμυνα, τους Βαν ντερ Βιλ και Μάξουελ στις δύο πλευρές, Ραμπιό, Μότα και Ντι Μαρία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Καβάνι-Ιμπραΐμοβιτς ως επιθετικό δίδυμο. 



Το ματς 

Μπορεί η ομάδα που ήθελε οπωσδήποτε το γκολ να ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά μόνο αυτό δεν φάνηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι μονοπώλησε στον τομέα των χαμένων ευκαιριών, με κυριότερο εκφραστή τον Σέρχιο Αγκουέρο που σε δύο περιπτώσεις είδε την μπάλα να περνά άουτ σε σουτ που επιχείρησε στο 23’ και στο 24’. 

Ωστόσο, το ρεσιτάλ των άστοχων προσπαθειών του Αγκουέρο κορυφώθηκε στο 30’, καθώς ο Αργεντινός ανατράπηκε από τον Τραπ μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι, αλλά η εκτέλεσή του ήταν πολύ κακή, με την μπάλα να περνά άουτ. Η μοναδική φορά που η Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε την επιθετική της παρουσία στον αγώνα ήταν στο 15’, με την απ’ ευθείας εκτέλεση του Ιμπραΐμοβιτς, αλλά ο Χαρτ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. 

Στο 43’ ο Λοράν Μπλαν είδε ακόμα έναν παίκτη του από τη μεσαία γραμμή να τίθεται νοκ-άουτ, καθώς ο Μότα αποχώρησε με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και ο Γάλλος τεχνικός γύρισε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3 με τους Τιάγκο Σίλβα και Οριέ να είναι τα σέντερ μπακ, δεξιά ο Βαν ντερ Βιλ, αριστερά ο Μάξουελ, Μαρκίνιος αμυντικό χαφ, Ντι Μαρία, Ραμπιό μπροστά από τον Βραζιλιάνο και Λούκας, Ιμπραΐμοβιτς και Καβάνι στην επιθετική τριπλέτα. 



Στο β’ μέρος οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να επιτεθούν με μεγαλύτερη τόλμη και στο 48’ έριξαν μια προειδοποιητική βολή με νέα εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και πάλι ο Χαρτ απέκρουσε ενώ ο Άγγλος γκολκίπερ βρέθηκε και πάλι σε ετοιμότητα, όταν στο 65’ απομάκρυνε την μπάλα από την κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα σε κόρνερ του Λούκας Μόουρα. 

Στο μεταξύ και πιο συγκεκριμένα στο 61’ ο Μαρκίνιος γύρισε στη θέση των σέντερ μπακ και ο Παστόρε πήρε τη θέση του Οριέ, με τον Λοράν Μπλαν να θέλει να δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα. Εν μέρει τα κατάφερε, καθώς η Παρί έγινε πιο δημιουργική και ειδικότερα από τα πλάγια, αλλά η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων βρισκόταν σε καλή μέρα απομακρύνοντας όλες τις επικίνδυνες σέντρες. 

Όσο, λοιπόν, δεν έβαζε γκολ η Παρί, οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι κέρδιζαν αυτοπεποίθηση και μέτρα στο γήπεδο και φαινόταν πιο πιθανό να ανοίξουν εκείνοι το σκορ, όπερ και εγένετο στο 76’. Ο Ντε Μπρούινε έφερε πολύ όμορφα την μπάλα στο δεξί του πόδι, έκανε το πλασέ το οποίο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης για τον Τραπ που απλά μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του. 

Στα εναπομείναντα λεπτά, η «πληγωμένη» Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπόρεσε να απειλήσει, ένα γκολ του Ζλάταν ορθώς δεν καταλογίστηκε, αφού υπήρχε οφσάιντ και έτσι η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη μεγάλη πρόκριση και περιμένει αντίπαλο στους «4» του Champions League. 

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούινε (84' Γιάγια Τουρέ), Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (87' Ντελφ), Αγκουέρο (93' Ιχεανάτσο). 

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61' Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα (44' Λούκας Μόουρα), Ραμπιό, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης