Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (τελικό) και Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ 2-0 (τελικό)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (τελικό) και Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ 2-0 (τελικό)

Οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ, στο 38', με τον Ντε Μπρούιν - Στο 41', ο Ιμπραΐμοβιτς ισοφαρίζει σε 1-1 και προηγούνται στο 59 με γκολ του Ραμπιό - Στο 72', ο Φερναντίνιο ισοφαρίζει σε 2-2 για τους Γάλλους

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (τελικό) και Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ 2-0 (τελικό)
Ακόμη δύο σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μεγάλη αναμέτρηση φυσικά είναι στο Παρίσι, όπου η φιλόδοξη Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι, παιχνίδι με έντονο άρωμα... Περσικού Κόλπου, λόγω της καταγωγής των ιδιοκτητών των δύο ομάδων (Νάσερ Αλ Κελαϊφί από το Κατάρ για την Παρί και Σεΐχης Μανσούρ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη Σίτι). Στο άλλο παιχνίδι, το αουτσάιντερ Βόλφσμπουργκ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει τη «βασίλισσα» Ρεάλ στα μάτια και να αποδείξει το ρητό του Γκάρι Λίνεκερ για τους Γερμανούς...

Η Παρί Σεν Ζερμέν, εμφανώς ανώτερη από την Τσέλσι, προκρίθηκε με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) και τον Ζλάταν να βρίσκει δίχτυα τόσο στο Παρίσι όσο και στο Λονδίνο. Έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Γαλλίας, ενώ προσπαθεί τα τελευταία τρία χρόνια να φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δίχως επιτυχία όμως, αφού Μπάρτσα (δύο φορές) και Τσέλσι την απέκλειαν στον προηγούμενο γύρο. 

«Πρέπει για μια φορά σε αγώνα νοκ-άουτ φάσης να μην δεχτούμε γκολ. Το ρόστερ της Σίτι συνολικά διαθέτει περισσότερη ποιότητα από το δικό μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός Μπλαν.

Κλείσιμο
Στο αγωνιστικό κομμάτι επιστρέφει ο Ντι Μαρία, ενώ σταθερά εκτός βρίσκονται ο Βεράτι και ο Παστόρε. Χάνουν τον επαναληπτικό σε περίπτωση που δεχτούν κίτρινη κάρτα οι Ιμπραΐμοβιτς, Νταβίντ Λουίζ και Ματουιντί.

Από την πλευρά της η Σίτι βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία στα προημιτελικά του θεσμού, ενώ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ντιναμό. Η νίκη της με 1-3 στο πρώτο ματς της Ουκρανίας, της χάρισε ουσιαστικά και την πρόκριση. Μέτρια η πορεία της στην Πρέμιερ, ενώ ευεργετική αποδείχθηκε η διακοπή λόγω των εθνικών, καθώς επανήλθε με εντυπωσιακή νίκη 0-4 επί της Μπόρνμουθ, έπειτα από καλή εμφάνιση. 

«Θα είναι δύσκολο, όμως έχουμε πιθανότητες. Η Παρί είναι μία πολύ δυνατή ομάδα αν και δεν πιστεύω πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στο ζευγάρι», τόνισε ο Πελεγκρίνι.

Ο Αργεντινός τεχνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αρχηγού Κομπανί, αλλά και των Στέρλινγκ, Ντελφ. Όπως τόνισε και ο Πελεγκρίνι, ο Χαρτ προπονήθηκε κανονικά και υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει. Αντίθετα, δεν προλαβαίνει την αναμέτρηση ο Γιάγια Τουρέ.

Οι ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ – Οριέ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ – Ματουιντί, Τιάγκο Μότα, Ραμπιό – Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί – Φερναντίνιο, Φερνάντο – Νάβας, Σίλβα, Ντε Μπρόινε – Αγουέρο

Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ

Οι «λύκοι» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στην προηγούμενη φάση του θεσμού, απέκλεισαν πολύ εύκολα την Γάνδη και βρέθηκαν έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των προημιτελικών. Εξαιρετικό το σερί της ομάδας φέτος, μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση, ενώ εντός έδρας έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα σε εφτά αγώνες, το μακρινό 2009 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα παιχνίδια της απέναντι σε ισπανικές ομάδες χαρακητρίζονται από γκολ και θέαμα, καθώς έχουν επιτευχθεί συνολικά 17 γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις. Απόψε πάντως θα αγωνιστεί με άσχημη ψυχολογία μετά την βαριά ήττα από την Λεβερκούζεν (3-0) για την Μπουντεσλίγκα

Σε καλύτερη κατάσταση αλλά δεν υπολογίζεται ο Ντοστ, όπως και ο Καλιγκιούρι που είναι τραυματίας. Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Νάλντο, ενώ ένας τραυματισμός στο γόνατο κρατάει στα πιτς τον Γιουνγκ. Ερωτηματικό υπάρχει για την συμμετοχή του Άρνολντ, με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ του, επιστρέφει μετά από καιρό κάτω από τα δοκάρια ο Μπενάλιο. Κανονικά στην ενδεκάδα ο Λουίς Γκουστάβο, που δεν αγωνίστηκε την Παρασκευή.

Από την πλευρά της η Ρεάλ προέρχεται από μια μεγάλη νίκη γοήτρου απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το ισπανικό πρωτάθλημα, ο στόχος του οποίου δείχνει πως έχει χαθεί για φέτος. Το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί το μεγάλο στόχο αυτή την στιγμή και σίγουρα η Ρεάλ είναι από τις ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα προκρίθηκε από την φάση των "16", ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ρόμα και βρέθηκε για έκτη συνεχόμενη σεζόν στα προημιτελικά. 

Θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού ο Βαράν, ενώ ξανά στο πάγκο θα βρεθεί πιθανότατα ο Χάμεζ Ροντρίγκεζ, καθώς μετά την σπουδαία εμφάνιση του στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, ο Κασεμίρο φαίνεται πως θα κρατήσει την θέση του στην ενδεκάδα.

Οι ενδεκάδες

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο - Βιερινία, Νάλντο, Ντάντε, Ροντρίγκεζ - Γκουιλαβογκουί, Γκουστάβο - Σούρλε, Άρνολντ, Ντράξλερ - Ενρίκε

Ρεάλ Μαδρίτης: (4-3-3): Νάβας - Ντανίλο, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο - Κρός, Κασεμίρο, Μόντριτς - Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης