Σοκάρει η εικόνα του ματωμένου Πολ Γκασκόιν

Σοκάρει η εικόνα του ματωμένου Πολ Γκασκόιν

Ο άλλοτε διεθνής Άγγλος άσος σκόνταψε στο δρόμο και χτύπησε άσχημα στο πρόσωπο, κρατώντας στο χέρι του ένα μπουκάλι τζιν - Τον μάζεψε η αστυνομία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο - Πώς ήταν και πώς κατάντησε...

Σοκάρει η εικόνα του ματωμένου Πολ Γκασκόιν
Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Άγγλους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ΄80 και του '90. Ο άνθρωπος που διέθετε τη βρετανική ταχύτητα, τον ιρλανδικό δυναμισμό και την τεχνική του Βραζιλιάνου. Ήταν ο παίκτης που σήκωνε στις πλάτες του την Εθνική Αγγλίας. Ο ηγέτης, αλλά και ο τσαμπουκάς. Ο βιρτουόζος και ο παίκτης που έκανε τάκλιν στην... καρωτίδα. Εκείνος που θα σκόραρε το γκολ της νίκης, αλλά και εκείνος που θα έπαιζε μπουνιές με όποιον τον... στραβοκοιτούσε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Πολ Γκασκόιν ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Τί είναι σήμερα; Ένα φάντασμα του εαυτού του. Η προσωποποίηση της πτώσης ενός πραγματικά μεγάλου.

Μόνο θλίψη, προκαλούν οι εικόνες του Πολ Γκασκόιν, ο οποίος εμφανίζεται χτυπημένος στο κεφάλι, με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν να σοκάρουν για την κατάσταση του Άγγλου πρώην ποδοσφαιριστή. 

Ο Γκασκόιν το τελευταίο διάστημα ήταν «καθαρός» και φαίνεται να είχε κερδίσει τη μάχη με το αλκοόλ, ωστόσο η κατάσταση του προκαλεί ερωτηματικά για το αν ξανακύλησε ή όχι. 

Κλείσιμο
Η «Sun» αναφέρει, ότι «Γκάζα» σκόνταψε στο δρόμο, ενώ κρατούσε ένα μπουκάλι με τζιν. Ο Γκασκόιν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό, αφού οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, εξαιτίας της άθλιας κατάστασης στην οποία βρισκόταν. 



Οι γείτονες του μάλιστα υποστηρίζουν ότι είχε ξεκινήσει και πάλι το αλκοόλ, παρόλο που είχε τονίσει πως ήταν «καθαρός» και ετοίμαζε καμπάνια για να στηρίξει την προσπάθεια ανθρώπων που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εκείνον.

Μάλιστα ο πρώην συμπαίκτης του Γκάρι Μάμπουτ τόνισε: «Ήταν στεγνός τους τελευταίους πέντε – έξι μήνες. Όμως από την περασμένη βδομάδα τα πράγματα ξεκίνησαν να πηγαίνουν και πάλι άσχημα». 





Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής Γκασκόιν;


Ο Πολ Γκασκόιν γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1967. Η εικόνα που βλέπετε είναι ενός ανθρώπου μόλις 48 ετών, ο οποίος ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μέχρι και πριν 10 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 στη Νιούκαστλ και το 1988 μεταπήδησε στην Τότεναμ. Το 1992 πραγματοποίησε το πρώτο του βήμα εκτός Αγγλίας, φορώντας τη φανέλα της Λάτσιο. Το 1995 επέστρεψε στο «Νησί», αλλά για λογαριασμό της σκωτσέζικης Ρέιντζερς. Ακολούθησαν οι Μίντλεσμπρο, Έβερτον, Μπέρνλι και το 2003 η Γκανζού. Έκλεισε την καριέρα του το 2004 στην Μπόστον Γιουνάιτεντ, στις ΗΠΑ. Ως διεθνής φόρεσε 57 φορές τη φανέλα με τα «λιοντάρια», πετυχαίνοντας 10 γκολ. Ήταν ο ηγέτης της Εθνικής, την οποία οδήγησε στην 4η θέση στο Μουντιάλ του 1990 και στην ημιτελική φάση του Euro 1996.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης