Γαλατά-Φενέρ: Εκκενώθηκε το γήπεδο λόγω τρομοκρατικής απειλής

Γαλατά-Φενέρ: Εκκενώθηκε το γήπεδο λόγω τρομοκρατικής απειλής

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για «σοβαρές πληροφορίες» σχετικά με πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα - Αναβλήθηκε το ντέρμπι

Γαλατά-Φενέρ: Εκκενώθηκε το γήπεδο λόγω τρομοκρατικής απειλής
Το τουρκικό «El Clasico», το πολυαναμενόμενο ντέρμπι μεταξύ των ομάδων Φενερμπαχτσέ και Γαλατασαράι που είχε προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα αναβλήθηκε και οι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν από το στάδιο λόγω τρομοκρατικής απειλής, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα και επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για
«σοβαρές πληροφορίες που ελήφθησαν» σχετικά με μια πιθανή απειλή στον τομέα ασφαλείας.

Κλείσιμο
Η απόφαση για την ακύρωση του ντέρμπι και την εκκένωση του γηπέδου ελήφθη από τον κυβερνήτη έπειτα από μία σύσκεψη με τις αθλητικές αρχές, διευκρίνισαν τα δίκτυα CNN-Türk και NTV.

«Ο αγώνας μετατέθηκε μετά την αξιολόγηση μιας σοβαρής πληροφορίας» που έκανε λόγο για τον κίνδυνο επίθεσης, αναφέρει ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε, χωρίς να δίνονται επιπλέον λεπτομέρειες.

Οι θεατές ενημερώθηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενώ τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν σύντομα από το σημείο.


Στη σκιά του φόβου η Τουρκία

Η ακύρωση του αγώνα, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 8 ώρα Τουρκίας και ώρα Ελλάδας αποφασίστηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη όπου έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Οι αστυνομικές αρχές στην Τουρκία έχουν τεθεί σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής, μετά τη χθεσινή αιματηρή βομβιστική επίθεση σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Από την επίθεση, σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί και ένας Ιρανός, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τέσσερις επιθέσεις αυτοκτονίας το 2016 στην Τουρκία, η οποία είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές ασφάλειας, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στα σύνορά της.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκκένωση του γηπέδου




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης