Με... Evian θα «ξεπλύνει» την ντροπή για το σκάνδαλο ντόπινγκ η Σαράποβα

Με... Evian θα «ξεπλύνει» την ντροπή για το σκάνδαλο ντόπινγκ η Σαράποβα

Η Διεθνής Ομοσπονδία ανακοίνωσε την τιμωρία της Ρωσίδας τενίστριας, η οποία ξεκινά στις 12 Μαρτίου και η διάρκειά της θα οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα - Κινδυνεύει με αποκλεισμό έως και τέσσερα χρόνια

Με... Evian θα «ξεπλύνει» την ντροπή για το σκάνδαλο ντόπινγκ η Σαράποβα
Από τη Δευτέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο ντόπινγκ με πρωταγωνίστρια της διάσημη τενίστρια, Μαρία Σαράποβα, οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές εναντίον της. Ο ένας μετά τον άλλον οι σπόνσορες την εγκαταλείπουν, γεγονός που σίγουρα θα της προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη συνέχεια της καριέρας της. Ωστόσο, εμφανίστηκε η πρώτη χορηγός-εταιρεία της Ρωσίδας καλλονής, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα αποσύρει τη στήριξή της. Πρόκειται για τη γαλλική φίρμα μεταλλικού νερού και ενυδατικών σπρέι για το πρόσωπο Evian, η οποία εδρεύει στην ομώνυμη πόλη.

Το σοκ είναι μεγάλο και... νωπό, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην κίνηση της Evian να επιμείνει στην υποστήριξή της στη Μαρία Σαράποβα, τη στιγμή που κολοσσοί, όπως η ΝΙΚΕ, TAG Heuer και η Πόρσε, έσπευσαν να απεμπλακούν από τη χορηγία τους, ώστε να μην «χρεωθούν» και εκείνες τις συνέπειες της όλης ιστορίας.

Η Μαρία Σαράποβα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, με συνέπεια να ξεκινήσουν μία σειρά από αντιδράσεις εναντίον της. Υπολογίζεται, δε, ότι οι οικονομικές απώλειες που θα υποστεί η Ρωσίδα τενίστρια, θα ξεπεράσουν τα 70 εκατ. δολάρια.
Κλείσιμο

Η Ρωσίδα τενίστρια βρήκε υποστήριξη και από τον υπουργό Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος τόνισε: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για την Μαρία. Ελπίζω να την δω να αγωνίζεται και πάλι, είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε. Ταξιδεύει από τουρνουά σε τουρνουά και έχει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα της, στην ομάδα της πρέπει να είναι εκείνοι που θα έχουν υπόψη τους αυτά τα ζητήματα».

Τα... καλά νέα ωστόσο, περιορίζονται στον έναν χορηγό και στη δήλωση συμπαράστασης του υπουργού. Διότι οι αντιδράσεις εναντίον της διάσημης αθλήτριας συνεχίζονται με αυξητική τάση. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία του φαρμάκου το οποίο περιέχει την απαγορευμένη ουσία καταρρίπτει κάποιους από τους ισχυρισμούς της. Όπως επισημαίνει σε αυτή, η προτεινόμενη χρήση του φαρμάκου είναι για διάστημα μέχρι και έξι εβδομάδων. Η Ρωσίδα τόνισε χθες ότι λάμβανε το φάρμακο για δέκα χρόνια, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, πολύ μεγαλύτερο συγκριτικά με εκείνο που συστήνει η εταιρεία. Και μάλιστα, αυτό το έκανε μετά από σχετική εντολή του γιατρού της. Κάτι που προκαλεί μεγάλα ερωτήματα.

«Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, η θεραπεία μπορεί να κυμανθεί από τέσσερις μέχρι και έξι εβδομάδες, και μπορεί να επαναληφθεί για δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Μόνο οι γιατροί μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και να αποφασίσουν εάν αυτός μπορεί να λάβει το φάρμακο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», αναφέρει. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, δε, πως η ουσία δεν μπορεί να βελτιώσει την απόδοση ενός αθλητή υψηλού επιπέδου, ίσα – ίσα που θα μπορούσε να κάνει το αντίθετο.

Η δε Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ανακοίνωσε την απόφασή της να τιμωρήσει τη Ρωσίδα τενίστρια. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα αφαιρεθούν όλες οι νίκες της μέσα στο 2016, θα αφαιρεθούν 430 βαθμοί από την κατάταξή της και θα αποκλειστεί για διάστημα το οποίο θα οριστεί τις επόμενες μέρες – μέχρι και τέσσερα χρόνια – ξεκινώντας από τις 12 Μαρτίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έκανε η Μαρία Σαράποβα στην συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, το Αντιντόπινγκ Πρόγραμμα του Τένις (TADP) επικυρώνει τα ακόλουθα:
- Στις 26 Ιανουαρίου 2016 η Μαρία Σαράποβα παρείχε δείγμα αντιντόπινγκ στο TADP στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.
- Το δείγμα αναλύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) σε διαπιστευμένο εργαστήριο, το οποίο ανίχνευσε την ουσία meldonium, η οποία είναι απαγορευμένη σύμφωνα με τον κώδικα της WADA και του TADP. 
-Σύμφωνα με το άρθρο 8.1.1 του TADP, η Μαρία Σαράποβα από τις  Μαρτίου έχει παραβεί τους κανονισμούς Αντιντόπινγκ. 
-Η Μαρία Σαράποβα παραδέχτηκε την παρουσία meldonium στο δείγμα που ελήφθη από τις 26 Ιανουρίου. 
-Από τη στιγμή που το meldonium δεν είναι εγκεκριμένη ουσία από τον WADA και περιλαμβάνεται στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες θα ισχύσει ποινή αποκλεισμού από τις 12 Μαρτίου, ενώ το διάστημα αποκλεισμού θα ανακοινωθεί ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης