Άντερλεχτ-Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι για το αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης οι «ερυθρόλευκοι»

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι για το αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Μάρκο Σίλβα ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του πήγε στο Βέλγιο για να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση - Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Σιόβα, τετ-α-τετ με Ιντέγε ο Πορτογάλος, από τον οποίο περιμένει περισσότερα - Οι πιθανές ενδεκάδες - Στο πλευρό του Ολυμπιακού και ο Μανιάτης - Στο ίδιο ξενοδοχείο με τους πρωταθλητές Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι για το αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης οι «ερυθρόλευκοι»
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League φιλοδοξεί να κάνει απόψε ο Ολυμπιακός στο Constant Vanden Stock Stadium απέναντι στην Άντερλεχτ (20:00, ΟΤΕ Sport 2).

Ο Μάρκο Σίλβα, στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, η οποία διεξήχθη στο γήπεδο όπου θα γίνει το παιχνίδι, έριξε το βάρος στην τακτική και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον άξονα και τα πλάγια.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ψυχολογικό κομμάτι, έχοντας δεύτερο σερί τετ-α-τετ με τον Ιντέγε, από τον οποίο είναι ξεκάθαρο ότι περιμένει πολλά περισσότερα. Ο Σίλβα Θέλησε να του περάσει και πάλι το μήνυμα ότι θα πρέπει να συνέλθει άμεσα αγωνιστικά, αλλιώς θα βρεθεί στον πάγκο. Εξάλλου υπάρχει ο Πουλίδο που ήταν στις βασικές δοκιμές για την κορυφή της επίθεσης για τη σημερινή αναμέτρηση. Στην τελευταία προπόνηση ο Σίλβα δεν ασχολήθηκε μόνο με τον Νιγηριανό. Δοκίμασε τα πάντα σχετικά με την ενδεκάδα.

Κλείσιμο
Στους βασικούς μπήκαν και οι Ντα Κόστα, Κασάμι αλλά και οι Τσόρι και Πουλίδο. Σε κάποια στιγμή είχε άξονα με Μιλιβόγιεβιτς - Κασάμι - Τσόρι. Ακόμα και ο Καμπιάσο ήταν σε κάποιες δοκιμές. Φυσικά και έκανε την προβλεπόμενη δοκιμή με την γνωστή ενδεκάδα και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι Ζντιέλαρ και Σεμπά θα είναι βασικοί.

Η πιο πιθανή 11άδα πάντως είναι με Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβα, Μιλιβόγιεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνη, Σεμπά, Ντουρμάζ και Ιντέγιε. Κατά τα άλλα ο Σίλβα θα έχει σήμερα πρωινό εγερτήριο για τους παίκτες του για ανάλυση και προβολή βίντεο ενόψει Άντερλεχτ. Βίντεο είχε και την Τρίτη με τον Σίλβα να δείχνει κυρίως στιγμιότυπα από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Σύμφωνα πάντως με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο Δημήτρης Σιόβας αποχώρησε με πρόβλημα από την προπόνηση και μπορεί να επιστρατευθεί - εάν χρειαστεί - ο Μανουέλ Ντα Κόστα. Ο έμπειρος στόπερ αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει όλο το προπονητικό πρόγραμμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του στην εκτέλεση μίας άσκησης. Όπως όλα δείχνουν η κατάστασή του και ο βαθμός της ετοιμότητάς του θα επανεκτιμηθούν το αργότερο μέχρι το μεσημέρι οπότε και θα δοκιμάσει για να δει εάν είναι ΟΚ ενώ βέβαια μπορεί να δοκιμάσει και λίγο πριν το ματς.

Σε περίπτωση που ο Δημήτρης Σιόβας δεν μπορέσει να ξεκινήσει βασικός, θα επιλεγεί η λύση του Μανουέλ Ντα Κόστα. Έτσι θα είναι το δίδυμο των στόπερ αυτό με Μποτία - Ντα Κόστα που θα αντιμετωπίσει τους μεσοεπιθετικούς της Άντερλεχτ. Ο Σιόβας πάντως γενικά έχει αποδειχθεί δυνατή προσωπικότητα ακόμα και στα δύσκολα και σε τραυματισμούς και ότι δύσκολα το βάζει κάτω. Αυτήν την στιγμή όμως είναι δεδομένα αμφίβολος.
Οι σκέψεις του Χάσι για Ολυμπιακό

Ο Μπέσνικ Χάσι έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα του για το παιχνίδι. Γκολκίπερ για την Άντερλεχτ θα είναι ο Προτό, στην άμυνα οι Ναγιέρ, Μπούτνερ, Κάρα Μποντζί και Ντεσάχτ και στο κέντρο οι Ντεφούρ και Μπαντζί και πιο μπροστά τους ο Τζούρισιτς.

Οι Ατσεαμπόνγκ - που σύμφωνα με τους Βέλγους κατάφερε να προπονηθεί και ξεπέρασε το πρόβλημά του - με τον Πρατ θα είναι στα δύο... φτερά. Βασικός φορ πρόκειται να είναι ο Οκάκα.
Σίλβα: «Καθοριστικό βήμα για την πρόκριση»


«Θέλουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το πλέον καθοριστικό βήμα για την πρόκριση»... Με τον τρόπο αυτό ο Μάρκο Σίλβα οριοθέτησε τον στόχο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ. 

Ο Πορτογάλος επεσήμανε ότι το παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που έγινε πριν από δύο χρόνια, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη νίκη στο Βέλγιο, ενώ υπογράμμισε ότι επίσης υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τους εκτός έδρας αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

«Μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Είναι διαφορετική όντως η διοργάνωση. Εκεί θέλαμε να μαζεύουμε πόντους. Τώρα κυνηγάμε το αποτέλεσμα για την πρόκριση», σχολίασε. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Άντερλεχτ: 

Πριν τρία χρόνια ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εδώ 3-0, αυτό προσθέτει άγχος ή δίνει αβαντάζ στην ομάδα; 

«Αν μιλούσαμε για κάποιο παιχνίδι που είχε γίνει πριν 2-3 εβδομάδες, αλλά για κάποιο παιχνίδι που είχε γίνει πριν δύο χρόνια δεν μπορεί να επηρεάσει την ομάδα μας. Σίγουρα είναι μία καλή ανάμνηση για εμάς, αλλά δεν μπορεί να μας επηρεάσει». 

Στους ομίλους του UEFA Champions League ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με δύο εκτός έδρας νίκες. Μπορεί να το επαναλάβει και στο UEFA Europa League, που είναι μία διαφορετική διοργάνωση; 

«Είναι αλήθεια ότι είναι διαφορετική αυτή η διοργάνωση γιατί στο UEFA Champions League θέλαμε να μαζεύουμε βαθμούς, ενώ εδώ είναι νοκ άουτ παιχνίδια και κυνηγάμε το αποτέλεσμα. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Θέλουμε να νικήσουμε εδώ και να ολοκληρώσουμε την πρόκριση στο γήπεδο μας. Μιλάω με όλο τον σεβασμό προς τον αντίπαλο μας, αλλά θέλουμε να προκριθούμε. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση». 

Ο αντίπαλος προπονητής έχει δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Το δέχεστε ότι είστε φαβορί; Επίσης αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο ότι η Αντερλεχτ εδώ και έντεκα μήνες είναι αήττητη σε αυτό το γήπεδο; 

«Πιστεύω ότι ο προπονητής της Αντερλεχτ το λέει για να βγάλει ένα βάρος από τους δικούς του παίκτες. Πιστεύω ότι μετράει λίγο να είσαι φαβορί, γιατί πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου μέσα στο γήπεδο. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε την αξία μας στο γήπεδο. Δεν μας απασχολεί ποιος είναι το φαβορί. Είναι δύο παιχνίδια και σε αυτά θέλουμε να δείξουμε την ποιότητα μας. Ο προπονητής της Άντερλεχτ το λέει αυτό για να διώξει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος το γεγονός ότι είναι αήττητη στο γήπεδο της, δείχνει ότι είναι ένας δυνατός αντίπαλος που αξίζει τον σεβασμό μας. Για να έχει αυτά τα αποτελέσματα εδώ σημαίνει ότι είναι δυνατή ομάδα. Δεν μας πειράζει όμως εμάς αυτό, γιατί είμαστε συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουμε δυνατούς αντιπάλους και να παίζουμε δύσκολα παιχνίδια». 

Ο προπονητής είναι Πορτογάλος και δύο παίκτες της Άντερλεχτ έρχονται από το πορτογαλικό πρωτάθλημα, ο Τζούρισιτς και ο Ντεφούρ. Τους γνωρίζετε και τι γνώμη έχετε γι’ αυτούς; 

«Τους γνωρίζω και τους δύο ο ένας έπαιξε αρκετά στην Πορτογαλία, ο άλλος είχε πιο λίγες συμμετοχές. Τους γνωρίζω καλά όπως γνωρίζω καλά όλη την Άντερλεχτ. Είναι δύο καλοί ποδοσφαιριστές και ποιοτικοί. Ο Τζούρισιτς ήρθε τον Ιανουάριο στην Αντερλεχτ».

Ντα Κόστα: «Να κάνουμε τα πάντα, όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Μανουέλ Ντα Κόστα από την μεριά του μίλησε για το ματς του Βελγίου, κάνοντας σχόλιο και για τον Βαν Ντεν Μπόρε. Πιο αναλυτικά είπε για:

Το εάν η εικόνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση στην ομάδα για τα ματς με Άντερλεχτ: Σίγουρα ναι. Θα μας δώσουν. Όμως και εμείς θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα και στους αγώνες του Γιουρόπα, που είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση. Να κάνουμε τα πάντα, όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του για Άντερλεχτ: «Δεν πρόκειται να πω πολλά για την τακτική μας. Είναι δικό μας θέμα. Εμείς ξέρουμε πως η Άντερλεχτ έχει δυνατούς, γρήγορους παίκτες αλλά και καλή τακτική. Σε αυτά πάνω θα δουλέψουμε. Αυτά θα δούμε».
 
Το τι εικόνα έχει για τους Βέλγους και το τι θυμάται από τα παιχνίδια που είχε δώσει με την Λοκομοτίβ και ενώ ήταν συμπαίκτης του Βαν Ντεν Μπόρε: Δεν ήταν καλές αναμνήσεις όταν είχα παίξει με την Λοκομοτίβ Μόσχας. Τώρα είναι τελείως διαφορετικό είναι άλλο παιχνίδι και η ομάδα έχει άλλους στόχους.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού ο Μανιάτης

Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης (που πλέον παίζει δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης), έχει την πρόθεση να ταξιδέψει από την Λιέγη στις Βρυξέλλες. Αρχικά για να βρεθεί στο ξενοδοχείο που θα έχουν καταλύσει οι Πειραιώτες και να τα πει μαζί τους και μετά στο γήπεδο για να δει το Άντερλεχτ - Ολυμπιακός. Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει στον βελγικό Τύπο πως το περίμενε πως και πως αυτό το ματς. Και φυσικά δεν ξεχνάει ποτέ τον Ολυμπιακό.
Καρεμπέ: «Λίγες ομάδες έχουν τέτοια ταλέντα όπως η Άντερλεχτ»

Μπορεί η Άντερλεχτ είναι η μεγαλύτερη ομάδα του Βελγίου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν τα πηγαίνει καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ίσως αυτό να συμβαίνει διότι ρίχνουν μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη των ακαδημιών και στην ανάδειξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, βασιζόμενοι σε ένα πλάνο πολλών ετών. 

Γι' αυτόν τον λόγο, ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στην «lacapitale» και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον τρόπο δουλειάς της Άντερλεχτ. 

«Η Άντερλεχτ προοδεύει συνεχώς. Είναι πολύ καλοί στο να εξελίσσουν νέα ταλέντα. Συγκρίνονται με τον Ολυμπιακό, είναι ένα βήμα πιο μπροστά βέβαια στην αναζήτηση ταλέντων και δίνουν στους παίκτες ευκαιρίες. Αυτό το κάνουν πολύ καλά στο Βέλγιο. Υπάρχουν λίγες ομάδες στην Ευρώπη που έχουν νέα ταλέντα όπως η Άντερλεχτ. Από αυτή την άποψη, είναι άξιο αναφοράς», ήταν τα λόγια του Καρεμπέ.

«Παρέα» με τον Ολυμπιακό ο... Τσίπρας!

Στο ίδιο ξενοδοχείο που μένουν οι επίσημοι του Ολυμπιακού αλλά και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας και ταξίδεψαν μέχρι το Βέλγιο για να καλύψουν το ματς με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή. 

Βέβαια, η παρουσία των δύο αποστολών στο Βέλγιο δεν έχουν καμία σχέση, καθώς ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιοματούχους, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μια σπουδαία αναμέτρηση μπροστά του για τη φάση των «32» του Europa League.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης