Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ

Με δυνατές παρουσίες και ηχηρές απουσίες θα διεξαχθούν Σάββατο και Κυριακή τα πανελλήνια πρωταθλήματα κλειστού στίβου, στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» - Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν οι Κώστας Φιλιππίδης, Κώστας Δουβαλίδης, Λούης Τσάτουμας, Ελενα Φιλάνδρα και Βούλα Παπαχρήστου - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ
Με τη συμμετοχή 510 ανδρών και 352 γυναικών αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 30ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Οι Έλληνες πρωταθλητές διεκδικούν τα μετάλλια, αλλά και τη συγκέντρωση βαθμών για το σύλλογό τους, καθώς και την επιδίωξη των ορίων, που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στη διοργάνωση πρόκειται να λάβουν μέρος τα περισσότερα από τα σημαντικά ονόματα του ελληνικού στίβου. Ανάμεσα στους αθλητές είναι οι Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Λυκούργος Τσάκωνας (σπριντ), Λούης Τσάτουμας (μήκος), Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Κώστας Δουβαλίδης (60μ. εμπόδια).

Κλείσιμο
Οι δρομείς
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος έχει καταφέρει, τα τελευταία χρόνια, να καθιερώσει το όνομα του ως ένα εκ των κορυφαίων Ελλήνων σπρίντερ όλων των εποχών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δώσει το «παρών» στο Πρωτάθλημα θέλοντας να το συνδυάσει με μια καλή επίδοση. Ο πρωταθλητής των 200 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά έτρεξε την απόσταση σε 6.67 και βελτίωσε το ρεκόρ του.

Στην κούρσα των 60 μ. θα συμμετάσχει και ο Κώστας Δουβαλίδης, που παραδοσιακά καταφέρνει να μπει...σφήνα στους σπρίντερ. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων έχει ως βασικό μέλημα μια καλή εμφάνιση στο βασικό του αγώνισμα, εκεί που πρωτίστως θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του 7.69. Στα 60 μ. θα κάνει ντεμπούτο ο Παναγιώτης Ανδρεάδης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Πάνου Τριβυζά και Βίκτωρ Κρεμμύδα.

Στις γυναίκες, η Μαρία Γάτου φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για την πρώτη θέση, αλλά και για μια εξαιρετική επίδοση. Η αθλήτρια του Δημήτρη Φιλίνδρα θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν με στόχο μια επίδοση καλύτερη από 7.40. Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι 7.32, ενώ το ρεκόρ της αθλήτριας 7.29.

Άλμα επί κοντώ
Το επί κοντώ αναμένεται να είναι από τα αγωνίσματα που θα κλέψουν την παράσταση, στο ΣΕΦ. Κι αν στις γυναίκες θα λείπει η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου και η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη.

Διαφορετικά δεδομένα στους άνδρες. Ο Κώστας Φιλιππίδης συνεπής στο ραντεβού του, θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει μία επίδοση καλύτερη από το φετινό του 5,77 μ. σε έναν από τους αγώνες προετοιμασίας για τη διοργάνωση του Πόρτλαντ εκεί όπου μεταξύ άλλων θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στο Σόποτ. 

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα όπως κάθε χρόνο την τελευταία εξαετία, έτσι και φέτος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη και δικαίως φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στην διοργάνωση των ΗΠΑ. 

Λούης Τσάτουμας για τη νίκη Νο11
Ο Λούης Τσάτουμας από πέρυσι είναι ο αθλητής με τις περισσότερες νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, και φέτος θα επιδιώξει να φτάσει στις 11 νίκες στο Πρωτάθλημα, μα πολύ περισσότερο θα επιδιώξει να τις συνδυάσει με μια καλή επίδοση. 

Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης θα μπει στον αγώνα έχοντας στο ενεργητικό του εννέα νίκες στη σειρά αγώνων, τις οποίες και θα προσπαθήσει να διευρύνει. Το σερί αυτό θα προσπαθήσει να του σπάσει ο Δημήτρης Μπαλταδούρος, που όπως και ο Τσιάμης, στο πρωτάθλημα θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν.

Στις γυναίκες η Βούλα Παπαχρήστου δείχνει να επανέρχεται σε μεγάλες επιδόσεις, τόσο στο βασικό της αγώνισμα, το τριπλούν, εκεί όπου στοχεύει σε μια επίδοση πάνω από τα 14,00 μ., όσο και στο μήκος, όπου έχει ήδη φέτος 6,51 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είναι το φαβορί για τη νίκη και στα δύο αγωνίσματα. Η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν θα έχει την ευκαιρία να κάνει το πρώτο ξεμούδιασμα μετά το μεγάλο διάστημα αποχής, ενώ στο μήκος, η Λίλη Αλεξούλη είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 6,50 μέτρα.

Μπανιώτης για Πόρτλαντ
Δύο αγώνες σε υψηλό επίπεδο έχει κάνει στη διάρκεια της σεζόν ο Κώστας Μπανιώτης και στο τρίτο του, στο ΣΕΦ θέλει να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου έχει περάσει φέτος τα 2,31 μ. και χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από το 2,33 μ., για να "κλειδώσει" μια θέση για τις ΗΠΑ. Στο ύψος αναμένεται να αγωνιστεί και ο Δήτμήτρης Χονδροκούκης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των νεαρότερων Αντώνη Μέρλου και Αλέξη Αλεξιάδη.

Στις γυναίκες η Κατερίνα Κυριακοπούλου θα έχει τον πρώτο λόγο, στην υπόθεση πρώτη θέση.


Οι παραδοσιακές δυνάμεις στις αποστάσεις
Η Ελενα Φιλάνδρα δεν θα διεκδικήσει απλώς την ένατη νίκη της στο Πρωτάθλημα στα 800 μ., αλλά μια επίδοση καλύτερη από το 2.02.50, που θα της εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Πόρτλαντ. Η έμπειρη αθλήτρια έτρεξε φέτος την απόσταση σε 2.04.55 στη Βιέννη. Η νεαρή Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το ρυθμό της και να κυνηγήσει μια επίδοση κάτω από 2.07.00. 

Στα 1500 μ. των γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου έχει τον πρώτο λόγο και κύριο μέλημα ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια αναμένεται να τρέξει και 3.000 μέτρα. Στην ίδια απόσταση θα κάνει ντεμπούτο ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος θα αγωνιστεί και στα 1.500 μέτρα.Στα 3.000 μ. ο Δήμος Μαγγίνας θα είναι ανάμεσα στα φαβορί για την πρώτη θέση.

Βάδην
Συνέπεια στις διοργανώσεις του κλειστού δείχνει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνει ένα πέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου θα κάνει μια δυνατή κούρσα, η οποία δεν αποκλείεται να καταλήξει σε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Από τους αθλητές που έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν ξεχωρίζουν ακόμη οι Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, Γιάννης Βαίτσης, Σάββας Κραβαριώτης και Γιώργος Τζατζιμάκης. Στις γυναίκες θα αγωνιστεί η νεαρή Ευαγγελία Βαίτση.

Σφαιροβολία
Στη σφαιροβολία των Ανδρών ο Παναγιώτης Μπουζιάνης θα διεκδικήσει την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν και οι νεαρότεροι Φράντσι Λατιφλάρι, Κυριάκος Ζώτος, αλλά και ο Γεράσιμος Θεοδώρου




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης