Μπουφόν: «Νίκησα την κατάθλιψη. Ήταν η απόκρουση της ζωής μου»

Μπουφόν: «Νίκησα την κατάθλιψη. Ήταν η απόκρουση της ζωής μου»

Για τη μάχη του με την κατάθλιψη και τον αγώνα που έκανε για να βγει νικητής, μίλησε σε ισπανική εφημερίδα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Μπουφόν: «Νίκησα την κατάθλιψη. Ήταν η απόκρουση της ζωής μου»
Έχει πάρει νίκες, έχει κερδίσει πρωταθλήματα και τίτλους, όμως η σπουδαιότερη κερδισμένη μάχη για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν ήταν αυτή κόντρα στην κατάθλιψη. 

Αυτό αποκάλυψε ο Ιταλός πορτιέρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «ABC». 

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ασχολείται με το τένις, ενώ επανέλαβε την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το τέλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. 

Κλείσιμο
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπουφόν 

Για τη μάχη με την κατάθλιψη: «Ήταν μια σκληρή μάχη κόντρα στον ίδιο μου τον εαυτό. Χωρίς την βοήθεια γιατρών και φαρμάκων. Δεν ήμουν ευτυχισμένος και έπρεπε να μάθω να είμαι. Έπρεπε να αγαπήσω τον εαυτό μου, να αρχίσω να ευχαιστιέμαι τη ζωή και τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν γινόταν να σκέφτομαι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτή η τραυματική εμπειρία με έκανε πιο ώριμο άνθρωπο. Νίκησα την κατάθλιψη και αυτή είναι η καλύτερη απόκρουση της ζωής μου» 

Για το τένις και τη σχέση του με τον Φέντερερ:«Μου αρέσει το τένις όχι μόνο ως άθλημα, αλλά και ως αντανάκλαση προσωπικοτήτων. Είμαι φίλος με τον Φέντερερ, τον θαυμάζω, μιλάμε συχνά και με ενθουσιάζει ο τρόπος που σκέφτεται. Ψυχολογικά, το τένις είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Όταν νικάς, το πετυχαίνεις εσύ και όταν χάνεις πρέπει να το διαχειριστείς μόνος σου μέσα σου». 

Για το τέλος της καριέρας του: «Δεν είναι δυνατόν να πω εγώ ότι είμαι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία. Δεν είναι λόγια που με αντιπροσωπεύουν. Πάντα πάλευα για το καλύτερο και δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ που έφτασα. Πόσο ακόμα θα κρατήσει ο Μπουφόν; Ελπίζω να ολοκληρώσω αυτή τη σεζόν, έχω άλλα δύο χρόνια με τη Γιουβέντους και μπορώ να αποσυρθώ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018». 

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης