Οι σκέψεις Κοντονή για το πρωτάθλημα και οι πιθανότητες διακοπής

Οι σκέψεις Κοντονή για το πρωτάθλημα και οι πιθανότητες διακοπής

Από σήμερα Δευτέρα θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και θα δει πως θα κινηθεί, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα

Οι σκέψεις Κοντονή για το πρωτάθλημα και οι πιθανότητες διακοπής
Η πάταξη της βίας αποτελεί ένα πολύ βασικό μέλημα του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στον OTE TV στο πλαίσιο της κοπής πίτας του ΣΕΠΚ, τόνισε ότι ο νόμος θα τηρηθεί από το Α ως το Ω. Παράλληλα, σύμφωνα με την εκπομπή Kick Off του ΣΚΑΪ, ο Υφυπουργός σκέφτεται τη διακοπή του Πρωταθλήματος, μετά και τα όσα έγιναν στο Περιστέρι, από τα οποία είναι πιθανόν να προκύψει τιμωρία για την ΑΕΚ. Από το περιβάλλον του Κοντονή προκύπτει ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη ξεκάθαρη προς το παρόν. Από σήμερα Δευτέρα θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και θα δει πως θα κινηθεί, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα.

Ο Κοντονής δήλωσε: «Δε θέλω να κατακρίνω τους οπαδούς που υποστηρίζουν τις ομάδες τους- ορισμένες φορές με ιδιαίτερη ζέση, βέβαια-, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι στο χώρο του αθλητισμού, και ιδιαίτερα σε μια συνάντηση δύο ομάδων, κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει.

Δεν μπορούν οι οπαδοί να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλητές και δευτερευόντως οι διαιτητές που προσπαθούν και πρέπει να προσπαθούν να τηρήσουν τους κανονισμούς.

Κλείσιμο
Όπου υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν και τα όργανα της δικαιοσύνης, τα οποία κρίνουν με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα. Πρέπει να εγκαταλείψουν όσοι έχουν στο νου τους ότι διεκδικούν κάτι, διότι δεν προσφέρουν τίποτα στις ομάδες τους, αλλά αντιθέτως τις καταστρέφουν. Νομίζω ότι τα τελευταία γεγονότα πείθουν και τον πιο κακόπιστο».

Σε ερώτηση για τη νομοθεσία και το πόσο ξεκάθαρη είναι σε περιπτώσεις όπως οι φωτοβολίδες, τόνισε: «Για τα ζητούμενα που θέτετε πρέπει να ενεργοποιηθεί το σύνολο της κοινωνίας, γιατί είναι θέμα παιδείας. Δεν μπορεί να βρίσκονται 1-2 άνθρωποι στο έλεος των οπαδών, οι οποίοι κινούνται ομαδικά και κατά δεκάδες για να χτυπήσουν έναν άνθρωπο. Όπου υπάρχουν κενά, θα πρέπει να διορθωθούν.

Επειδή θέσατε το θέμα με τις φωτοβολίδες, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής: μια φωτοβολίδα ευθείας βολής στοχεύει κάποιον και μπορεί να τον πλήξει θανάσιμα. Άλλο μια φωτοβολίδα στον ουρανό και αυτός που τη ρίχνει δεν έχει ανθρωποκτόνο διάθεση και άλλο μίας ευθείας βολής.

Πρέπει κάθε φορά να επανεξετάζονται τα δεδομένα, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψήφιση του νόμου το Μάιο. Υπήρχαν τρομερά κενά στη νομοθεσία και προσπαθούμε να τ' αντιμετωπίσουμε.

Δε θα κάνουμε πίσω από αυτό που έχουμε χαράξει. Δεν μπαίνει σε ζυγαριά ή σε διαπραγμάτευση η αντιμετώπιση της βίας. Ο νόμος θα τηρηθεί από το Α μέχρι το Ω». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης