Κίνδυνος για ΑΕΚ να παίξει χωρίς κόσμο με Παναθηναϊκό

Κίνδυνος για ΑΕΚ να παίξει χωρίς κόσμο με Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο με τον Παναθηναϊκό, καθώς απειλείται με τιμωρία της έδρας της, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στο Περιστέρι, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ατρόμητο

Κίνδυνος για ΑΕΚ να παίξει χωρίς κόσμο με Παναθηναϊκό
Σχεδόν σίγουρη είναι η… καμπάνα που θα πέσει στην ΑΕΚ, έπειτα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Περιστέρι, μετά τη λήξη του ματς με τον Ατρόμητο! Το θέμα, ωστόσο, είναι πόσο βαριά θα είναι, αφού η Ένωση κινδυνεύει από… τσουχτερό πρόστιμο μέχρι και με τιμωρία της έδρας της! 

Το καλό για την ΑΕΚ, βέβαια, είναι πως δεν υπήρξε εισβολή των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το φύλλο αγώνα, που κάνει λόγο για «συμπλοκή στο ταρτάν». Αν είχε γίνει… ντου εντός αγωνιστικού χώρου, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα κινδύνευαν ακόμη και με αφαίρεση βαθμών! 

Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό να κατηγορηθεί για «εκτεταμένα επεισόδια», αν και εφόσον θεωρηθεί ότι σε αυτά «ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων», ενώ μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν «φθορές ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης». 

Κλείσιμο
Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 6 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί «εκτεταμένων επεισοδίων», η ΑΕΚ κινδυνεύει με πρόστιμο από 40.000 έως 100.000 ευρώ αν τα επεισόδια έλαβαν χώρα «στον εν γένει χώρο του γηπέδου», ενώ αν αποδειχθεί ότι έχουν προκληθεί τραυματισμοί ή φθορές, «το δικαστικό όργανο σωρευτικά με τη χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές». 

Κάτι που σημαίνει πως η Ένωση δεν αποκλείεται να παίξει χωρίς κόσμο στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (δεν προλαβαίνει να εκτίσει πιθανή ποινή στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) στις 28/2, όλα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν αφενός από το αν θα ασκηθεί, σε πρώτη φάση, πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και αφετέρου από τις απεργίες των δικηγόρων, ώστε να ξέρουμε πότε θα εκτίσουν την όποια ποινή τους οι «κιτρινόμαυροι».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης