Επιστροφή στις νίκες για τον «Γηραιό», 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Επιστροφή στις νίκες για τον «Γηραιό», 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο «Γηραιός» άνοιξε το σκορ στο 33', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέλλιου

Επιστροφή στις νίκες για τον «Γηραιό», 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ηρακλής επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Βέλλιος στο 33ο λεπτό. Ο Γηραιός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, όμως είχε απέναντι του ένα εξαιρετικό Περιστερίδη που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Στην επανάληψη οι αλλαγές του Γιάννη Πετράκη άλλαξαν την εικόνα της ομάδας του όμως δεν είχε το γκολ που θα του έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας. Πρώτη εμφάνιση από τον Λεοζίνιο με τα «κυανόλευκα» που έδειξε ότι θέλει παιχνίδια στα πόδια του για να μάθει τους νέους του συμπαίκτες. Ο Ηρακλής με την σημερινή του νίκη πάει με ψυχολογία στο γειτονικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο του να ζητάει τους τρεις βαθμούς από την αναμέτρηση της Τούμπας.    

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αποφάσισε να χρησιμοποίηση από το ξεκίνημα του αγώνα τον Λεοζίνιο τοποθετώντας τον πίσω από τον Βέλλιο. Ο Έλληνας τεχνικός που παρέταξε τον Ηρακλή σε σχηματισμό 4-2-3-1 έδωσε επίσης φανέλα βασικού στους Πέρνις κάτω από τα δοκάρια . Δεξιά ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Σαραμαντάς, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ζιαμπάρης και Καρασαλίδης. Αμυντικά χαφ οι Κυριακίδης και Ιντζόγλου και στις πτέρυγες οι Τσιλιανίδης και Πασάς.

Ο Γιάννης Πετράκης που άφησε στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ Μανιά, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Περιστερίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Καρανίκας, αριστερά ο Ναδάλες και στο κέντρο της άμυνας οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ. Στο κέντρο οι Κοζορώνης, Γαρουφαλίας και Ακόστα, ενώ στην επίθεση ήταν οι Λίλα, Καρανίκας  και Φερφελής.

Κλείσιμο
Ο Ηρακλής εμφανίστηκε στο γήπεδο αποφασισμένος να πάρει την νίκη και να επιστρέψει στις επιτυχίες που τόσο πολύ είχε ανάγκη. Από το ξεκίνημα του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας, παρότι οι γιαννιώτες πίεσαν σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον τρόπο να μεταφέρουν την μπάλα από την εστία τους, στα αντίπαλα καρέ αποφεύγοντας και τις παγίδες που έστησαν οι φιλοξενούμενοι. Πολύ δουλειά έκανε από την δεξιά πλευρά ο Μπουκουβάλας, με τον αγρινιώτη αμυντικό να έχει πολλά ανεβάσματα με τον Ναδάλες να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε όλο το βάρος πάνω στο Λεοζίνιο, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι που έπαιζε ο Ηρακλής. Οι Τζιμόπουλος και Μιχαήλ προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τον Βέλλιο, όμως πολλά προβλήματα τους δημιούργησε ο Τσιλιανίδης καθώς πήγαινε δίπλα στον Λεοζίνιο και γινόταν ένας δεύτερος κεντρικός χαφ.  Οι φιλοξενούμενοι επιθετικά ήταν σχεδόν ακίνδυνοι  καθώς οι Ίλιτς και Ακόστα κινήθηκαν σε ρηχά νεαρό στο πρώτο μέρος.

Στο 5' οι φίλαθλοι του Ηρακλή είδαν τον Λεοζίνιο να βγάζει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ τον Τσιλιανίδη, με τον πλάγιο επιθετικό του Ηρακλή να μη μπορεί να νικήσει τον Περιστερίδη. Στο 13΄ ο Βέλλιος βγάζει με καταπληκτικό τακουνάκι τον Πασά απέναντι από τον Περιστερίδη με τον τελευταίο να διώχνει την μπάλα με τα πόδια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για τον μεσοεπιθετικό του Ηρακλή καθώς τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Μπουλούτ.

Ο ΠΑΣ απείλησε την εστία του Ηρακλή για πρώτη φορά στο 22' με τον Κοζορώνη να εκμεταλλεύεται τα λάθη των παικτών του Γηραιού, όχι όμως και του Πέρνις που έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Οι «κυανόλευκοι» μετά από ένα νευρικό 7λεπτό που είχαν, πάτησαν και πάλι την μπάλα κάτω και στο 26' χάθηκε η πιο μεγάλη φάση με τον Βέλλιο. Ο Μπουκουβάλας από τα δεξιά έκανε την σέντρα οι αμυντικοί του ΠΑΣ έχασαν τον Βέλλιο με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά και τον Περιστερίδη να διώχνει ενστικτωδώς. Στη συνέχεια της φάσεις ούτε ο Τσιλιανίδης ούτε ο Κυριακίδης μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ηρακλής που είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και πίεζε την εστία του ΠΑΣ πέτυχε το γκολ στο 33ο λεπτό. Σε μια σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Μπουλούτ βρέθηκε σε θέση για γκολ με τον Περιστερίδη να τον ανατρέπει και τον Στυλιάρα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Βέλλιος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στο τελευταίο 8λεπτο ο Ηρακλής γύρισε πίσω δίνοντας χώρο στον ΠΑΣ με τους γιαννιώτες να απειλούν την εστία του Πέρνις από στημένη μπάλα. Στο 41' ο Ηρακλής στάθηκε τυχερός, όταν μετά από φάουλ του Ίλιτς ο Σλοβάκος τερματοφύλακας βγήκε πιάνοντας αέρα με τον Ιντζόγλου να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στο παιχνίδι τους Μανία και τον Νικολιά, στις θέσεις των Ίλιτς και Φερφελή. Ο ΠΑΣ άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστική χώρο με τις δύο ομάδες να δίνουν πολλές μάχες στο κέντρο για το ποιος θα επιβληθεί. Οι φιλοξενούμενοι στο 58' και πάλι από στημένη φάση απείλησαν την εστία του Πέρνις. Μετά από απευθείας φάουλ του Ακόστα η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος βλέποντας πως ο Λεοζίνιο έχει κουραστεί αποφάσισε να τον αποσύρει από το ματς περνώντας στην θέση του τον Πορτουλίδη. Ο Ηρακλής που άρχισε να χάνει δυνάμεις οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο στον ΠΑΣ. Οι γιαννιώτες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας ευκαιρίες στα καρέ του Περνίς. Στο74΄ ο Γιάκος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μιχαήλ πρόλαβε να κάνει την προβολή, αλλά ο Περνίς έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα σέντρα του Ναδάλες από δεξιά, ο Μανιάς πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει άουτ. Το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε με τον Ηρακλή να παίρνει μια πολύτιμη νίκη, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

MAN OF THE MATCH: Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας μπορεί να μη πέτυχε το γκολ της νίκης, όμως ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ηρακλή. Ο έμπειρος αμυντικός έβαλε δύσκολα στον Ναδάλες που δεν μπόρεσε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να σταματήσει τις «μπούκες» του. Από τα δικά του πόδια προήλθαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Γηραιού στο πρώτο 45λεπτο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νταβίδ Ναδάλες αντιμετώπισε πολλά με αντίπαλο τον Μιχάλη Μπουκουβάλα. Ο αμυντικός του ΠΑΣ ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο όταν ανέβηκε η ομάδα του δεν μπόρεσε να συνεισφέρει επιθετικά.  

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κώστας Περιστερίδης στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Ηρακλής πίεσε την εστία του ΠΑΣ είχε πολλές και καλές επεμβάσεις στο παιχνίδι. Στην φάση του πέναλτι ο 24χρονος βρήκε κάπως άγαρμπα πέφτοντας στα πόδια του Μπουλούτ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιάννης Πετράκης θα μπορούσε να είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι τον Μανιά και όχι στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν το έκανε ο ΠΑΣ έγινε πιο απειλητικός με τον έμπειρο φορ να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις των φιλοξενούμενων. Λίγα πράγματα σήμερα (7/2) από τον Ίλιτς που δεν μπόρεσε να μπει στον ρυθμό του αγώνα. Ο Νικολιάς που μπήκε στην θέση του κατάφερε να δει δύο κίτρινες κάρτες αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες την στιγμή που πίεζε για την ισοφάριση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Στυλιάρας είχε ένα εύκολο απόγευμα στο Καυτανζόγλειο καθώς δεν είχε να διαχειριστή δύσκολες φάσεις. Ο Ηρακλής φωνάζει για την φάση του πέναλτι, ότι θα έπρεπε να αποβληθεί ο Περιστερίδης, με τον διαιτητή  από την Αιτωλοακαρνανία να είχε διαφορετική άποψη.  

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ο Ηρακλής μετά τα αρνητικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0. Αυτή η νίκη αναμένεται να βοηθήσει ψυχολογικά τον Νίκο Παπαδόπουλο και τους παίκτες του για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Επόμενος αντίπαλος για τους «κυανόλευκους» ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Αυτό που θέλει σε πρώτη φάση ο Έλληνας τεχνικός είναι οι παίκτες του να ξεκουραστούν και από Τρίτη να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το γειτονικό ντέρμπι. Πρώτη εμφάνιση για Λεοζίνιο, ενώ αναμένεται και ο Μοντέιρο που εξέτισε στο ματς με τον ΠΑΣ την τιμωρία που «κουβάλησε» από την θητεία του στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Ιντζόγλου, Τσιλιανίδης (83' Μπαρτολίνι), Λεοζίνιο (64' Πορτουλίδης), Πασάς (20' Μπουλούτ), Βέλλιος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Ίλιτς (46' Νικολιάς), Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Μιχαήλ, Φερφελής (46' Μανίας), Τζημόπουλος, Λίλα (65' Γιάκος), Ακόστα, Κοζορώνης.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης