Η τραγωδία του Μονάχου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics & vid)

Η τραγωδία του Μονάχου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics & vid)

Η 6η Φεβρουαρίου του 1958 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το gazzetta.gr θυμίζει τη μαύρη μέρα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με τη συντριβή του αεροσκάφους της ομάδας στο Μόναχο.

Η τραγωδία του Μονάχου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics & vid)
Το ρολόι στο αεροδρόμιο του Μονάχου είναι κολλημένο στις 3.04 μ.μ. Το αεροπλάνο της πτήσης 609 των βρετανικών αερογραμμών που μεταφέρει την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Βελιγράδι συντρίβεται στην προσπάθεια του πιλότου να το προσγειώσει μέσα σε τρομακτικά κακές καιρικές συνθήκες.



Η ομάδα του Ματ Μπάσμπι προέρχεται από την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με το εκτός έδρας 3-3 επί του Ερυθρού Αστέρα και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, η μοίρα είχε διαφορετικά πλάνα για τα τρομερά μωρά του Μπάσμπι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου, το ελικοφόρο Airspeed Ambassador προσγειώθηκε στο Μόναχο για ανεφοδιασμό. Το μοιραίο συνέβη στις 3:04 τα ξημερώματα, κατά την τρίτη προσπάθεια απογείωσης, λόγω χιονοθύελλας. Το αεροπλάνο απέτυχε να κερδίσει ύψος και κατέπεσε σ' ένα χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο.
Κλείσιμο

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης