Έσπασε το... ρόδι η ΑΕΚ για το 2016 με 0-3 επί του Πλατανιά

Έσπασε το... ρόδι η ΑΕΚ για το 2016 με 0-3 επί του Πλατανιά

Ο εντυπωσιακός Μπαρμπόσα με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο «κλείδωσε» τη νίκη και ο Τζιμπούρ στο 81' έβαλε το κερασάκι στο τελικό 3-0 της ΑΕΚ επί του Πλατανιά στα Περιβόλια!

Έσπασε το... ρόδι η ΑΕΚ για το 2016 με 0-3 επί του Πλατανιά
Το 2015 δεν έκλεισε καλά για την ΑΕΚ αλλά το 2016 άνοιξε όπως έπρεπε. Μπορεί η Ενωση να μην έπαιξε μπαλάρα στα Χανιά αλλά ήταν αποτελεσματική σε απόλυτο βαθμό κόντρα στην Πλατανιά και επικράτησε με 3-0. Πρόσωπο του αγώνα ο Μπαρμπόσα με δύο γκολ ενώ άλλα τόσα έβαλε και ο Τζιμπούρ, ασχέτως αν μέτρησε μόνο το ένα αφού ο βοηθός κατάφερε να δει οφσάιντ εκεί που δεν υπήρχε... Δοκίμασε και το 3-5-2 ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Το ήξεραν όλοι εκ των προτέρων ότι η ΑΕΚ θα ήταν αυτή που θα αναλάμβανε να κάνει παιχνίδι στα Χανιά και ακριβώς αυτό έγινε, με τον Πλατανιά να ρίχνει όλη την προσοχή του στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να είναι συμπαγείς πίσω και έτσι δεν επέτρεπαν στους Κιτρινόμαυρους, που είχαν συνεχώς την κατοχή, να γίνουν απειλητικοί. 

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται καλύτερα για την Ενωση μετά το 20', όταν ο Πογιέτ άλλαξε πλευρές στους Μπαρμπόσα-Βάργκας και στα επόμενα λεπτά ο Πορτογάλος έγινε πρωταγωνιστής. Στο 25' προειδοποίησε με το... τσαφ μετά την σέντρα-έτοιμο γκολ του Βάργκας και στο επόμενο λεπτό σκόραρε με πανέμορφο τακουνάκι μετά το γύρισμα του Βάργκας, σε μια φάση που ξεκίνησε από το κλέψιμο του Αραβίδη και το άνοιγμα στον Βενεζουελάνο (0-1). Η ΑΕΚ είχε, πλέον, το ματς εκεί που το ήθελε και στο 31' ο Αραβίδης έκλεψε ξανά και έβγαλε σε θέση για γκολ τον Μπαρμπόσα, ο οποίος το έκανε ξανά (0-2)! 

Κλείσιμο
Με δύο ατομικές ενέργειες, με λίγα λόγια, η Ενωση έβαλε βάσεις νίκης από το ημίωρο, με τον Ανέστη να συνεισφέρει κι αυττός στο 41', όταν έκανε μεγάλη επέμβαση με το ένα χέρι σε κοντινό σουτ του Μιλούνοβιτς, κρατώντας το 0-2. 

Με το ματς να έχει κριθεί από το ημίχρονο, θεωρητικά ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε η ΑΕΚ να προσφέρει και θέαμα στην επανάληψη αλλά δεν το έκανε. Οι Κιτρινόμαυροι, είτε λόγω της απραξίας από την διακοπή είτε επειδή δεν ήταν στη μέρα τους, δεν βελτίωσαν την απόδοση τους, αρκούμενοι στο να ελέγχουν την κατάσταση. Οχι ότι δεν ένιωσαν απειλή, πάντως, σε μια-δυο περιπτώσεις, με το σουτ του Κουλιμπαλί στο 62' και τις κεφαλιές των Αρθο-Κουλιμπαλί λίγα λεπτά μετά. 

Κάπου εκεί, στο 70', ο Πογιέτ έβγαλε τον Βάργκας και έβαλε τον Λαμπρόπουλο για να γυρίσει το σύστημα σε 3-5-2 ενώ πέρασε και τον Τζιμπούρ αντί του Μπαρμπόσα. Σχεδόν αμέσως, στο 74', ο Τζιμπούρ στην επαναφορά μετά το σουτ του Γιόχανσον και την απόκρουση του Σωτηρίου αλλά ο βοηθός είδε οφσάιντ εκεί που δεν υπήρχε...

Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Ράμος έκανε ό,τι μπορούσε για να δει δύο κίτρινες σε δύο λεπτά (76'-78') και στο 81' ο Τζιμπούρ σκόραρε ξανά, μετά την σέντρα του Γκάλο, με το γκολ να μετράει κανονικά αυτή τη φορά (0-3). 

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης