Νταμπίζας: «Με φοβίζει η Άρσεναλ…»

Νταμπίζας: «Με φοβίζει η Άρσεναλ…»

Λιγότερο… αουτσάιντερ απ’ όσο δείχνει η βαθμολογία θεωρεί την Άρσεναλ ο Νίκος Νταμπίζας. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είπε ότι τον φοβίζει που οι Λονδρέζοι θέλουν μόνο νίκη στον τελικό με τον Ολυμπιακό 

Νταμπίζας: «Με φοβίζει η Άρσεναλ…»
Πεπεισμένος πως η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για τον Ολυμπιακό απ’ όσο δείχνει η βαθμολογία παρουσιάστηκε ο Νίκος Νταμπίζας. 

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος αμυντικός σημείωσε ότι τον φοβίζει που όλα τα όπλα των «κανονιέρηδων» θα είναι σε εγρήγορση και θα θέλουν μόνο νίκη στον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής. 

Εξέφρασε λοιπόν την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπει -όχι για να προστατεύσει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας ή της ήττας με ένα γκολ- αλλά για να πάρει τη νίκη.

Κλείσιμο
Επίσης, μίλησε για την πορεία πρωταθλητισμού της Λέστερ στο φετινό αγγλικό πρωτάθλημα, όπως και για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εκ νέου η Νιούκαστλ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Νταμπίζας στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο 

Για την πορεία της Λέστερ εν όψει του σημερινού ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Δεν είναι μόνο θέμα αποδυτηρίων. Όλη η δομή του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι βασισμένη σε αυτό τον παράγοντα, για αυτό είναι και το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Γενικότερα η όλη δομή του αγγλικού ποδοσφαίρου δίνει αυτή την αίσθηση. Εκεί συμβαίνει επειδή είναι προστατευμένο και δομημένο το προϊόν για αυτό έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο αυτό το ματς. Δεν είναι μόνο να ξεφύγει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Τσέλσι από τα έσοδα του Champions League ή ενός μεγαλοϊδιοκτήτη. 

Προσπαθούν να κρατήσουν αυτή την απόστασή ή την ισορροπία των ομάδων με τα έσοδα που έχουν από τα τηλεοπτικά και άλλα. Βρέθηκα πρόσφατα στο Λέστερ για το παιχνίδι με την Άστον Βίλα. Δεν είναι τυχαίο ό,τι γίνεται φέτος. Έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες, βγάζει απίστευτη ενέργεια στο παιχνίδι της. Παίζει 4-4-2 που ήταν παλιά η βάση του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα έχει και εξτρέμ που παίζουν με τα αντίθετα πόδια. Ο Βάρντι δίνει απίστευτη ενέργεια. Όλη η ομάδα βγάζει πολύ ενέργεια. Έχει χτυπήσει ομάδες στην αντεπίθεση και έρχεται να ανατρέψει αποτελέσματα από 2-0. Αυτό είναι το αγωνιστικό κομμάτι. 

Υπάρχουν και πράγματα έξω, που εγώ αντιλήφθηκα όταν πήγα εκεί, το Λέστερ είναι μία ήσυχη πόλη και ατμόσφαιρα σε σχέση με το Νιούκαστλ. Τώρα υπάρχει μία διαφορετική κατεύθυνση από τον Ταϊλανδό ιδιοκτήτη που έχει έρθει σε επαφή με την τοπική κοινότητα. Έχει στελεχώσει σωστά την ομάδα σε θέματα πολιτικής και μάρκετινγκ, ώστε να υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα για τους φιλάθλους και πληρώνει τα έξοδα μεταφοράς των φιλάθλων. Η πλειοψηφία καθορίζει την ροή που θα ακολουθήσει μία ομάδα, ενώ στη χώρα μας γίνεται το ίδιο. Ο κόσμος και η τοπική κοινωνία είναι κοντά στην ομάδα, δεν ταυτίζεται με τις επιτυχίες, αλλά αγαπάει μία ιδέα και ό,τι συμβολίζει». 

Για τη Νιούκαστλ και την πορεία της φέτος: «Αυτό βιώνει τώρα η Λέστερ το είχαμε ζήσει στη Νιούκαστλ. Τέτοιο καιρό ήμασταν πρώτοι. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τη βάση των οπαδών. Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, αυτό που ήταν και το παράπονο των οπαδών της, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Για να χτίσεις μία ομάδα και να ανταποκρίνεται στο DNA του συλλόγου πρέπει να το ξέρεις καλά. Με το να φέρεις μόνο έναν παίκτη δεν μπορεί να σηκώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν. Λείπουν οι προσωπικότητες και οι άνθρωποι που θα σηκώσουν τις φιλοδοξίες. Πρέπει να φέρει ανθρώπους – ηγέτες σε όλα τα πόστα και να τραβήξει η ομάδα και να πάρει αποτελέσματα». 

Για το γεγονός ότι παραμένει ο κορυφαίος αμυντικός – σκόρε στην ιστορία της Νιούκαστλ: «Είναι λίγο ουτοπία να μείνεις σε αυτή την ομάδα. Είναι μία ομάδα που θέλει να επιτίθεται να σκοράρει και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο» 

Για τον Ολυμπιακό και τον «τελικό» με την Άρσεναλ: «Το άσχημο για εμένα είναι ότι η Άρσεναλ είναι μία ομάδα που στη βραδιά της μπορεί να κερδίσει την οποιαδήποτε ομάδα. Το άσχημο είναι ότι η Άρσεναλ ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει ότι έχει έναν μονόδρομο μπροστά της. Δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα, αν και ο Ολυμπιακός ξέρει και εκείνος τι πρέπει να κάνει. Με φοβίζει η Άρσεναλ στο βράδυ που μπορεί να βρεθεί και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι, θα έχει όλα τα όπλα της σε εγρήγορση. Πρέπει σαν χώρα να πάρουμε πόντους για την κατάταξη της UEFA. Πρέπει να βγει να το κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αν μπει υποσυνείδητα ότι “δεν πειράζει”, αν φέρει ισοπαλία ή και με ήττα, μεταβάλλεται ολόκληρη η φιλοσοφία της ομάδας από μία απλή πάσα μέχρι τη συμπεριφορά που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο». 

Πηγή: www.sport-fm.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης