Ολυμπιακός: O Σιμιτζόγλου δεν είδε τα επεισόδια στο ντέρμπι

Ολυμπιακός: O Σιμιτζόγλου δεν είδε τα επεισόδια στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός τοποθετήθηκε επισήμως και ξεκαθάρισε πως σωστά δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι - Ευθεία επίθεση σε αθλητικό εισαγγελέα πως αγνόησε τα επεισόδια και... πράσινους για προσπάθεια επηρεασμού

Ολυμπιακός: O Σιμιτζόγλου δεν είδε τα επεισόδια στο ντέρμπι
Με τον πλέον επίσημο τρόπο η ΠΑΕ Ολυμπιακός τάχθηκε υπέρ της απόφασης του διαιτητή Ανδρέα Παππά να μην ξεκινήσει το ντέρμπι στη Λεωφόρο. 

Οι ερυθρόλευκοι «σφάζουν με το γάντι» τον αθλητικό εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου (με τον οποίο υπάρχει δεδομένη «κόντρα» το τελευταίο διάστημα), κατηγορώντας τον πως αγνόησε τα σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν, ενώ επιτίθενται -χωρίς να ονοματίσουν- στον Παναθηναϊκό για προσπάθεια επηρεασμού του έργου των Πειθαρχικών Οργάνων! 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναλυτικά :

Κλείσιμο
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρενέβη σήμερα, όπως προβλέπεται θεσμικά, στη συζήτηση της ένστασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά του κύρους του Φύλλου Αγώνα μεταξύ των ομάδων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός της 21-11-2015.

 Όπως προέκυψε και από τη συζήτηση της ένστασης, η μη διεξαγωγή του αγώνα με αποκλειστική υπευθυνότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ήταν όχι μόνο σωστή αλλά και απαραίτητη βάσει των κανονισμών και των πραγματικών περιστατικών.

Για τα δε εκτεταμένα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα αμέσως μετά την ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του αγώνα και εντός του αγωνιστικού χώρου, τα οποία παρακολούθησε το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα οποία περιγράφονται αναλυτικά, και με ταυτόσημο τρόπο, από το σύνολο των εγγράφων (έκθεση διαιτητή, παρατηρητή και αστυνομίας), τα οποία επιβάλλεται, από τους σχετικούς κανονισμούς, να ληφθούν υπόψη από τους παράγοντες της αθλητικής δικαιοσύνης, δυστυχώς αυτά αγνοήθηκαν πλήρως και αδικαιολόγητα από τον Υπεύθυνο Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων στα πλαίσια άσκησης της πειθαρχικής δίωξης εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος, παρά τη καθυστερημένη άφιξη του στο γήπεδο, ήταν παρών και αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων με την ιδιότητα του Αθλητικού Εισαγγελέα Αθηνών.

Σεβόμενοι το έργο της Δικαιοσύνης και αναλογιζόμενοι τη σημασία και τον ρόλο του αυστηρού πειθαρχικού ελέγχου, ως μέσο αποτροπής παρόμοιων φαινομένων βίας στα Ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα καταθέσει άμεσα αναφορά σε σχέση με τα συγκεκριμένα γεγονότα στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Τέλος, καλούμε όλα τα μέρη να αφήσουν τα Πειθαρχικά Όργανα να κρίνουν ανεπηρέαστα τα πραγματικά γεγονότα και να αποδώσουν τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ευθύνες υπό το πρίσμα των εν ισχύ κανονισμών, και να αποφύγουν ενέργειες που ενδέχεται να επηρεάσουν το έργο τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης