Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Λαμποράλ 59-52 και προκρίθηκε στο Top 16

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Λαμποράλ 59-52 και προκρίθηκε στο Top 16

Παρά τις πολλές απουσίες, οι εννιά «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν έδωσαν τα πάντα, βοήθησαν όλοι και χάρη κυρίως στην άμυνα για σεμινάριο που έπαιξαν, πανηγύρισαν τη νίκη

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Λαμποράλ 59-52 και προκρίθηκε στο Top 16
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Top 16 από την 7η αγωνιστική της πρώτης φάσης επικρατώντας της Λαμποράλ Κούτσα με 59-52. Παρά τις πολλές απουσίες, οι εννιά «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν έδωσαν τα πάντα, βοήθησαν όλοι και χάρη κυρίως στην σεμιναριακού επιπέδου άμυνα πανηγύρισαν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας στο μυαλό του τον τρόπο με τον οποίο θα σταματούσε τη Λαμποράλ και το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι Βάσκοι σκόραραν 6 πόντους στην πρώτη περίοδο έχοντας 2/11 σουτ εντός πεδιάς και 10 λάθη!. Στην άλλη πλευρά οι απουσίες (Πρίντεζης, Λοτζέσκι, Γιανγκ κυρίως) ήταν εμφανείς, ωστόσο η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη βοήθησε πολύ (18-6, 12’).

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 25-19, αλλά και πάλι μέσω της άμυνας οι Πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν στο +14 (36-22).

Κλείσιμο
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου δεν άλλαξε στο παραμικρό η κατάσταση. Οι βουτιές στο παρκέ γίνονταν από αυτούς με ερυθρόλευκες φανέλες, η πίεση στην άμυνα από τους ίδιους και η διαφορά έμενε σε διψήφιο επίπεδο. Η Λαμποράλ όμως βρήκε λύσεις και αντέδρασε με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση (44-39, 30’).

Το ματς έγινε ντέρμπι, ο Σπανούλης τραυματίστηκε εκ νέου και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Ακόμη και σε αυτές ήταν καλύτεροι οι Πρωταθλητές Ελλάδας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έπαιξε την καλύτερη άμυνα που θα μπορούσε και στο τέλος εν τη απουσία του Σπανούλη λόγω νέου τραυματισμού, βρήκαν λύσεις οι Μάντζαρης και Αθηναίου.

Η μεγαλύτερη διαφορά στα στατιστικά είναι στα λάθη (15-23) με 8 λιγότερα για τους γηπεδούχους, αλλά και στις 9 περισσότερες ασίστ (15-6).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Αθηναίου έκανε τα πάντα στο παρκέ και για αυτό έμεινε σε αυτό 30:25. Ο Αθηναίου είχε 6 πόντους (0/3δ., 1/3τρ., 3/4β), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 κερδισμένα φάουλ, μηδέν λάθη και εκπληκτική άμυνα.

Σπουδαία δουλειά και από τον Οθέλο Χάντερ (8π., 10ρ., 2ασ., 1κλ.)

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Φαμπιέν Κοζέρ σε 30:46 είχε 2 πόντους (1/5δ., 0/1τρ.), 5 λάθη κι ένα κλέψιμο. Η άμυνα του Στρόμπερι πάνω του ήταν απίστευτη!

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 51-49 ο Μάντζαρης ευστοχεί σε τρίποντο και λίγο αργότερα ο Αθηναίου τον μιμείται (57-51( και κλέβει τη μπάλα στις δύο άμυνες που ακολούθησαν.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την πρόκριση από νωρίς και το γεγονός ότι πρωταγωνίστησαν παίκτες όταν χρειάστηκε η ομάδα.

Η Λαμποράλ την εκπληκτική πάλι εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση (16π., 15ρ.).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Τους τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα χτύπησαν Παπαπέτρου και Σπανούλης με τον αρχηγό να μην επιστρέφει στο παρκέ.

Οι Βάσκοι την παρουσία τους στην πρώτη περίοδο

Τα δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39, 59-52

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης