Άγνοια για την υπόθεση ντόπινγκ δηλώνει η Δεβετζή

Άγνοια για την υπόθεση ντόπινγκ δηλώνει η Δεβετζή

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος τόνισε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) έχει ενημερώσει την Πηγή Δεβετζή για το θετικό δείγμα -παρότι η ίδια δηλώνει άγνοια-, ενώ έχει ζητήσει από το ΣΕΓΑΣ να καλέσει την αθλήτρια για επιπλέον εξηγήσεις

Άγνοια για την υπόθεση ντόπινγκ δηλώνει η Δεβετζή
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με την αθλήτρια, η οποία ενοχλημένη αναρωτήθηκε για ποιο λόγο την καλούν όλοι στο τηλέφωνο σήμερα (25/11). Όταν της επισημάναμε το λόγο και τη ρωτήσαμε εάν έχει λάβει γνώση της ανακοίνωσης του ΣΕΓΑΣ, τόνισε πως όχι και αναρωτήθηκε με αγανάκτηση πως ο ΣΕΓΑΣ βγάζει τέτοια ανακοίνωση χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερώσει την ίδια. 

O πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ διευκρίνησε λοιπόν: «Η αθλήτρια έχει ενημερωθεί από την IAAF. Αν κρίνω μάλιστα από τον φάκελο που έχουμε παραλάβει από τη Διεθνή Ομοσπονδία έχει δώσει εξηγήσεις, οι οποίες δεν κρίθηκαν επαρκείς γι αυτό και ζητά από εμάς να προχωρήσουμε τη διαδικασία στην δικαστική επιτροπή.

Αυτό λοιπόν που υποχρεούμαστε να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να ζητήσουμε από την αθλήτρια να παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή, να συντάξουμε ένα πόρισμα, το οποίο θα στείλουμε στη συνέχεια στην IAAF. Ακολούθως η Διεθνής Ομοσπονδία και η ΔΟΕ θα αποφανθούν για την τύχη των μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Oζάκα και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου».   

Κλείσιμο
Πέρα από το μετάλλιο της Πηγής Δεβετζή η IAAF ενημέρωσε ταυτόχρονα όλες τις εμπλεκόμενες ομοσπονδίες για περίπου για 300 θετικά δείγματα, δίνοντας έτσι σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής στο ντόπινγκ, αφού κανείς πλέον δεν μπορεί να εφησυχάζεται ακόμη κι αν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη λήψη δείγματος. Ο λόγος είναι ότι τα δείγματα φυλάσσονται και επανεξετάζονται με νέες μεθόδους ανίχνευσης. 

Ο κύριος Παναγόπουλος επεσήμανε ότι από τη στιγμή που η χώρα μας έχει κακό προηγούμενο, θα πρέπει να κάνει ενέργειες ώστε να αποτινάξει τη «ρετσινιά»: «Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να διεξάγουμε ως ομοσπονδία τους δικούς μας ελέγχους βάσει κλήρωσης, σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρίσκονται στο σχεδιασμό. Παράλληλα, νομίζω θα βοηθούσε μηνιαίως η πολιτεία να διεξάγει σειρά ελέγχων τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιοποιούνται, χωρίς φυσικά να παραβιάζεται το απόρρητο (σ.σ.: κάτι το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν). Υπάρχει καχυποψία από τους ξένους προς εμάς και θα βοηθούσε να εξαλειφθεί αν έβλεπαν από την πλευρά μας κινήσεις πάταξης του ντόπινγκ».

Το εργαστήριο του ΟΑΚΑ πήρε παράταση για την εναρμόνιση του με τις προδιαγραφές της WADA, οπότε το επόμενο διάστημα η διαδικασία των ελέγχων θα δρομολογηθεί πλήρως. 

Τη διετία 2007-2008 ο ελληνικός αθλητισμός δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με τον εντοπισμό θετικών δειγμάτων κορυφαίων αθλητών. Ο ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει με τα 11 θετικά δείγματα της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, του Πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση, Γιάννη Δρυμωνάκου, του πρωταθλητής της ποδηλασίας, Γιάννη Ταμουρίδη και των κορυφαίων αθλητών του στίβου: Δημήτρη Ρέγα, Τάσου Γκούση, Φανής Χαλκιά, Αθανασίας Τσουμελέκα και εσχάτως της Πηγής Δεβετζή.

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης