Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τη Λεωφόρο οι οπαδοί του ΠΑΟ

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τη Λεωφόρο οι οπαδοί του ΠΑΟ

Χούλιγκαν του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο - Μάχες σώμα με σώμα με τους άνδρες των ΜΑΤ - Κλεφτοπόλεμος στους παράπλευρους δρόμους - Δύο συλλήψεις μέσα στο γήπεδο - Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων - Τι δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τη Λεωφόρο οι οπαδοί του ΠΑΟ
Πέρα από κάθε έλεγχο ξέφυγε η κατάσταση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όταν άρχισε να «διαρρέει» η πληροφορία ότι το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό πήγαινε προς αναβολή.

Ο κόσμος περίμενε τη σέντρα, ωστόσο, με το που ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί, έπειτα από απόφαση των διαιτητών, το πράγμα ξέφυγε.

Το πορτάκι στη θύρα των οργανωμένων έσπασε και αρκετός κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τα ΜΑΤ. Ακολούθησε, όπως περιγράφει και το gazzetta.gr... χαμός. Δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης, αλυσίδες και κάθε λογής αντικείμενα που ξηλώθηκαν από το γήπεδο και παντού επικρατούσε... πολεμικό κλίμα, με συνεχείς συγκρούσεις.

Κλείσιμο
Οι ζημιές στο γήπεδο ήταν πολλές και οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταρτοπόλεμος, με οπαδούς να μπαινοβγαίνουν από το πέταλο και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Σταδιακά, λίγο πριν τις 21.30, το πέταλο ξεκίνησε να αδειάζει, με την ένταση να μειώνεται, μέχρι ο περισσότερος κόσμος να αποχωρήσει από το γήπεδο, έξω από το οποίο συνεχίστηκαν τα επεισόδια.





















Τι προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος για την αναβολή της αναμέτρησης

«Άρθρο 3 αθλητικού νόμου 4326/2015.

Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός μπορεί επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, καθώς και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας».





Η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού

Για υπαιτιότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μιλάει ο Ολυμπιακός στην ανάρτησή του στο επίσημο site του για τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο

Αναλυτικά: «Δεν διεξήχθη το ΠΑΟ - Ολυμπιακός λόγω επεισοδίων

Με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, το ματς του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, για την 11η αγωνιστική της Super League, δεν άρχισε ποτέ!
 
Για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 11 νικών της δικής του ιστορίας πήγε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της Λεωφόρου ωστόσο, δυστυχώς, δεν είχε την ευκαιρία ν' αγωνιστεί και ν' αποδείξει, για μία ακόμη φορά, πως είναι με διαφορά ο καλύτερος στην Ελλάδα. Το ματς με τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική της Super League δεν άρχισε ποτέ με υπαιτιότητα των γηπεδούχων, λόγω σοβαρών επεισοδίων, πριν την έναρξη αυτού και για μεγάλο διάστημα...
 
Όλα συνέβησαν όταν η αποστολή του Θρύλου έφτασε στη Λεωφόρο και οι παίκτες βγήκαν για την καθιερωμένη, πρώτη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως έπεσαν φωτοβολίδες ευθείας βολής προς την πλευρά των παικτών του Θρύλου! Μία εξ' αυτών πέτυχε τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον και τον τραυμάτισε. Αμέσως οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής μπήκαν στα αποδυτήρια και περίμεναν, ως όφειλαν, τις αποφάσεις των αρμοδίων.
 
Τελικά, κι αφού στο μεσοδιάστημα συνέβησαν για πολλή ώρα ακόμη περισσότερες ασχήμιες, όπως επεισόδια οπαδών-αστυνομικών πάνω από τη φυσούνα και σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού, αποφασίστηκε το ματς να μην αρχίσει ποτέ αφού κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, στη συνέχεια, το γήπεδο μετατράπηκε και σε πεδίο... μάχης για αρκετή ώρα μεταξύ οπαδών και αστυνομικών καθώς υπήρξε μαζική εισβολή κόσμου στον αγωνιστικό χώρο! Το τοπίο έφερε στο νου τα περσινά έκτροπα, με καδρόνια, διαφημιστικές πινακίδες να εκτοξεύονται, ξύλο με πυροσβεστήρες, πέτρες, συρματοπλέγματα... Το γήπεδο θύμισε βομβαρδισμένο τοπίο...
 
Η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά από πολλή ώρα και με φόβο των πάντων για την ασφάλειά τους. Για την ιστορία, ο προπονητής μας, Μάρκο Σίλβα, είχε επιλέξει τους εξής 11: Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Ντα Κόστα, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Ντουρμάζ και Ιντέγιε».















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης