Μαραθώνιος... κρίσης χωρίς ξένους αθλητές - Νικητής για 3η σερί χρονιά ο Μερούσης

Μαραθώνιος... κρίσης χωρίς ξένους αθλητές - Νικητής για 3η σερί χρονιά ο Μερούσης

Κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέρων σε χρόνο 2:21:22 - Νικήτρια στις γυανίκες η 42χρονη Γιαπωνέζα Χαγιακάρι Μινόρι - Κώστας Γκελαούζος και Αναστασία Καρακατσάνη πρώτοι που τερμάτισαν στα 10 χιλιόμετρα - Δείτε ποιοι «celebrities» έτρεξαν στη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων - Λόγω οικονομικών προβλημάτων ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε «ελίτ» αθλητές εκτός Ελλάδος

Μαραθώνιος... κρίσης χωρίς ξένους αθλητές - Νικητής για 3η σερί χρονιά ο Μερούσης
Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ολοκληρώθηκε περί τις 12:30 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στις 16:00 πραγματοποιήθηκε και ο απογευματινός αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων. Όλοι οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Ο 33ος Μαραθώνιος Αθηνών προ(σ)κάλεσε 43.000 δρομείς που φόρεσαν τα αθλητικά τους, για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Από τον Μαραθώνα, το «σήμα» για την έναρξη της μεγάλης αθλητικής γιορτής έδωσαν ο δήμαρχος, Ηλίας Ψηνάκης, και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το νούμερο αυτό συνιστά αριθμό-ρεκόρ, γεγονός που δείχνει ότι το ενδιαφέρον για την αθλητική διοργάνωση ολοένα και αυξάνεται. Μάλιστα, μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονταν 6.500 ξένοι υπήκοοι, προερχόμενοι από περισσότερες από 100 χώρες όλου του κόσμου.

Κλείσιμο
Ο αριθμός είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον περσινό (περίπου 1.500 περισσότεροι αθλητές), κάτι που σημαίνει πως, εάν γίνουν οι απαραίτητες προωθητικές ενέργειες, η χώρα μας μπορεί να κατασταθεί ως ένας σημαντικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό παγκοσμίως.

'Όπως και πέρυσι, οι πρώτοι που τερμάτισαν στα 10 χιλιόμετρα ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη. Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο νικητής της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, με χρόνο 2:21:22, ενώ ακολούθησαν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και 3ος  ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης. 

Η 42χρονη Χαγιακάρι Μινόρι ήταν η νικήτρια στις γυναίκες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, με χρόνο 2:52:06. Στη 2η θέση και πρώτη Ελληνίδα η Ράνια Ρεμπούλη.







Από νωρίς το πρωί, στον αγώνα της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων συμμετείχαν 16.000 αθλητές, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν 43.000 άνθρωποι, ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα προσωπικά του όρια.

Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε να τρέξουν ελίτ αθλητές. Και αυτό, καθώς, λόγω οικονομικών προβλημάτων, κρίθηκε προτιμότερο να εξοικονομηθούν χρήματα για περισσότερες παροχές στους αθλητές από τη χώρα μας, που λαμβάνουν μέρος.

Εκτός από την κλασική διαδρομή, που ξεκίνησε στις 09:00, οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος και σε μικρότερες διαδρομές (Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 10χλμ, καθώς και αγώνες για παιδιά).



Στον αγώνα δρόμου των 5χλμ, που ολοκληρώθηκε πρώτος, συμμετείχαν και πολλοί επώνυμοι. Μεταξύ αυτών οι Ζέτα Δούκα, Μαρία Ναυπλιώτου, Αννίτα Ναθαναήλ, Ελένη Πετρουλάκη, Δέσποινα Καμπούρη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντορέττα Παιαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη.

Ο καιρός ήταν αίθριος και σύμμαχος για δρομείς και θεατές, καθώς οι μεν έτρεξαν με ζεστές για την εποχή θερμοκρασίες και οι δε απόλαυσαν τον Μαραθώνιο, χωρίς να κρυώνουν.

Οικογένειες με παιδιά κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Στόχος ήταν να γεμίσει το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπως το 1896 με τον Σπύρο Λούη.

Δίπλα στους δρομείς βρισκόταν συνεχώς το προσωπικό του νοσοκομείου Metropolitan, το οποίο είναι σε ετοιμότητα να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες, καθώς ο όμιλος Metropolitan είναι επίσημος υποστηρικτής Υγείας του Μαραθωνίου της Αθήνας.




Το βίντεο του τερματισμού
























































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης