ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πρόκριση με ηγέτη τον Λονγκ για τους Ιρλανδούς - Έσωσε το βαθμό ο «Λέβα»

Πρόκριση με ηγέτη τον Λονγκ για τους Ιρλανδούς - Έσωσε το βαθμό ο «Λέβα»

Γερμανία, Πολωνία και Ιρλανδία θα παίξουν για δύο εισιτήρια πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική μετά το 1-0 του ΕΪΡΕ επί των "πάντσερ", σε συνδυασμό με την ισοπαλία 2-2 των Πολωνών στη Σκωτία

Πρόκριση με ηγέτη τον Λονγκ για τους Ιρλανδούς - Έσωσε το βαθμό ο «Λέβα»
Την τελευταία στιγμή οι Πολωνοί πήραν έναν βαθμό-χρυσάφι, αφού τους δίνει το δικαίωμα να παίξουν και για την ισοπαλία στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής. Λυτρωτής ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 94’ που είχε ανοίξει και νωρίς το σκορ (3’). Το ματς γύρισαν οι Σκωτσέζοι με Ρίτσι και Φλέτσερ. Το ΕΪΡΕ επικράτησε 1-0 της Γερμανίας που θέλει έναν πόντο ακόμα την τελευταία αγωνιστική με την Γεωργία, για να προκριθεί και μαθηματικά. 

Στο Δουβλίνο οι Γερμανοί ξεκίνησαν πολύ πιεστικά και έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Το τέλος του βρήκε τον Σέι Γκίβεν (43’) να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο, δίνοντας τη θέση του στον Ράντολφ. Στο 55’ ο Αντρέ Σίρλε είχε άλλη μια καλή στιγμή για τους Γερμανούς, ωστόσο στο 70’ ένα μακρινό βολέ του Ράντολφ έφερε τον Σέιν Λονγκ που είχε περάσει σαν αλλαγή στο 65’ και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Νόιερ για να κάνει το 1-0. 

Η Πολωνία κατάφερε ν’ ανοίξει γρήγορα το σκορ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που νίκησε τον Μάρσαλ στην κλειστή του γωνία για να γίνει το 0-1. Οι Σκωτσέζοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και με ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία, όταν Ματ Ρίτσι, μετά από πάσα του Φόρεστ, με αριστερό σουτ, ισοφάρισε. Ο σκόρερ της ισοφάρισης, έγινε δημιουργός στο 2ο γκολ, με την πάσα που βγάζει στον Στίβεν Φλέτσερ που με αριστερό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνσκι για να έρθει η ανατροπή για τους Σκωτσέζους. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 94ο λεπτό κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, για να χαρίσει έναν υπερπολύτιμο πόντο στην ομάδα του. 

Κλείσιμο
Η 9η αγωνιστική στον 4ο όμιλο: 

Γεωργία – Γιβραλτάρ 4-0 
(30’, 45’ Βατσάτζε, 35’ πεν. Οκριασβίλι, 87’ Καζαϊσβίλι) 




 ΕΪΡΕ – Γερμανία 1-0 
(70’ Λονγκ) 



Σκωτία – Πολωνία 2-2 
(45’ Ρίτσι, 62’ Φλέτσερ - 3’ 90+4’ Λεβαντόφσκι, ) 



Η βαθμολογία: 

Γερμανία 19 22-8 
Πολωνία 18 31-9 
ΕΪΡΕ 18 18-5 
Σκωτία 12 16-12 
Γεωργία 9 9-14 
Γιβραλτάρ 0 2-50 

Η επόμενη αγωνιστική: 

Γερμανία – Γεωργία 

Πολωνία – ΕΪΡΕ 

Γιβραλτάρ – Σκωτία 

Πηγή: Sport-fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης