Πάσχει από κατάθλιψη ένας στους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές

Πάσχει από κατάθλιψη ένας στους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές

Τα αποτελέσματα της έρευνας τα ανακοίνωσε ο γιατρός της FIFPro Βίνσεντ Γκούντεμπαρζ και όπως είπε, για να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να υπάρξει ειδική φροντίδα από τις ομάδες τους

Πάσχει από κατάθλιψη ένας στους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές
Μια άλλη διάσταση έρχεται να δώσει η FIFPro σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούν από την ενεργό δράση. Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών με έρευνα που πραγματοποίησε, διαπίστωσε πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των παικτών, πέφτει σε μελαγχολία και σε αρκετές περιπτώσεις σε βαριά κατάθλιψη, όταν αναγκάζεται εκ των πραγμάτων και λόγω ηλικίας ή σοβαρού τραυματισμού, να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 33%, δηλαδή η έρευνα έδειξε ότι πρόκειται για το 1/3 των παλαίμαχων -πλέον- ποδοσφαιριστών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την διετία 2013-2015 σε 11 χώρες και σε παίκτες που ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 35 έτη. Τα αποτελέσματα της έρευνας τα ανακοίνωσε ο γιατρός της FIFPro Βίνσεντ Γκούντεμπαρζ και όπως είπε, για να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να υπάρξει ειδική φροντίδα από τις ομάδες τους.

«Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι οφείλουν να ασχοληθούν περισσότερο με τους παίκτες όταν σταματάει η καριέρα τους και να μεριμνούν για την ψυχολογική τους υποστήριξη, ώστε να είναι σε θέση οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα και τις νέες καταστάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση της έρευνας.

Κλείσιμο
Ανάμεσα στα συμπτώματα που παρατηρούνται στους πρώην ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, είναι η απώλεια ύπνου, ο εθισμός στο αλκοόλ και η δημιουργία εντάσεων στο περιβάλλον τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης