Λαύριο: Οι «πρωτάρηδες» της Α1 στην ευκαιρία της -μπασκετικής- ζωής τους!

Λαύριο: Οι «πρωτάρηδες» της Α1 στην ευκαιρία της -μπασκετικής- ζωής τους!

Θα καταφέρουν να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία οι νεοφώτιστοι;

Λαύριο: Οι «πρωτάρηδες» της Α1 στην ευκαιρία της -μπασκετικής- ζωής τους!
Την ασίστ της μπασκετικής τους ζωής έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της ομάδας του Λαυρίου, που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκονται για πρώτη φορά στα 25 χρόνια παρουσίας τους, στο παρκέ της Α1 κατηγορίας.

Το ερώτημα είναι αν θα αξιοποιήσουν αυτή την ασίστ και θα πετύχουν το πιο σημαντικό καλάθι της πορείας τους. Και, λέγοντας αν θα πετύχουν το «καλάθι της ζωής τους», εννοούμε αν θα καταφέρουν να έχουν μια αξιόλογη πορεία στους αγώνες που έρχονται και αν θα παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία.

Ο κόσμος του Λαυρίου θα έχει την ευκαιρία λοιπόν αυτή τη χρονιά να δει από κοντά την ομάδα του να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και άλλα μεγαθήρια της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.


Κλείσιμο

Η άνοδος του Λαυρίου από την Α2 στην Α1 κατηγορία μπάσκετ έγινε, όταν η ομάδα του ΚΑΟΔ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε από το τέλος της προηγούμενης σεζόν, μετά την απόφαση του κ. Βασίλη Τσακτσαρλή να σταματήσει τη χρηματοδότηση. 

Η ομάδα της Δράμας ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ πως δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 και έτσι το Λαύριο πήρε τη θέση της.



Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ Λαυρίου, κ. Κώστας Αθανασόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr για το ντεμπούτο τους στην Α1, είπε: «Η αλήθεια είναι πώς δεν το περιμέναμε. Είχαμε όμως μέσα μας την πίστη ότι στο τέλος μπορεί να ανεβούμε κατηγορία και, όπως φαίνεται, έγινε το θαύμα. Ο κόσμος στο Λαύριο έχει κατενθουσιαστεί, ενώ ήδη έχουμε 150 διαρκείας και ευελπιστούμε να τα κάνουμε 300. Θέλουμε μέσα από την ομάδα να αναδείξουμε και την πόλη μας και τον πολιτισμό που έχει το Λαύριο των 10.000 κατοίκων. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία και να μείνουμε στην κατηγορία».



Ήδη, η ομάδα του Λαυρίου έχει κάνει τις κινήσεις της σε ό,τι αφορά τους μεταγραφικούς στόχους, έχοντας έλθει σε συμφωνία με τέσσερις ξένους: τους Τζαμάλ Νίξον (25, 1μ83), Μπράντον Γιανγκ (24, 1μ93), Τζερόμ Χιλ (21, 1μ98) και Ουσμάν Κρουμπαλί (27, 2μ01).

Παράλληλα, έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις στο γήπεδο, όπου θα φιλοξενηθούν οι εντός έδρας αγώνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης