«Ξεφτίλισε» την Ντόρτμουντ η Μπάγερν!

«Ξεφτίλισε» την Ντόρτμουντ η Μπάγερν!

Μια διαστημική Μπάγερν Μονάχου έκανε πλάκα στην παιδική άμυνα της Ντόρτμουντ, διέλυσε την παρέα του Παπασταθόπουλου με 5-1 κι άφησε «σκόνη» στη μάχη του πρωταθλήματος

«Ξεφτίλισε» την Ντόρτμουντ η Μπάγερν!
Μια Μπάγερν Μονάχου… από άλλο πλανήτη έκανε μια χαψιά την αλλού ντ’ αλλού Ντόρτμουντ, διαλύοντάς την με σκορ 5-1. Αποτέλεσμα που την έφερε ΗΔΗ στο +7 στην κούρσα του τίτλου. 

Από δύο γκολ οι Μίλερ και Λεβαντόφσκι (18 ήδη στη σεζόν…), το άλλο απ’ τον Γκέτσε. Το μόνο που έκαναν οι Βεστφαλοί, των οποίων η άμυνα θύμιζε παιδική χαρά κι όχι μεγάλης ομάδας, ήταν να μειώσουν με τον Ομπαμεγιάνγκ (σκόραρε για δέκατη σερί αγωνιστική πρωταθλήματος). 

Το ματς 
Κλείσιμο
Τα πρώτα λεπτά του αγώνα επ’ ουδενί δεν μπορούσαν να προδικάσουν αυτό που συνέβη αργότερα… Διότι η Ντόρτμουντ ήταν «σφιχτή» πίσω, πήγαινε καλά τακτικά και δεν επέτρεπε στην Μπάγερν Μονάχου να κάνει το γνωστό της παιχνίδι. Και παίζοντας φουλ αντεπιθέσεις, δεν ήθελε και πολύ ένα απ’ τα σουτ που επιχείρησαν οι Βεστφαλοί να καταλήξει στα δίχτυα… Βαυαροί είναι αυτοί, όμως. Στο γήπεδό τους έπαιζαν. Κάποια στιγμή θα ξεκινούσαν να σκορπούν πανικό. Ανεβάζοντας ρυθμό μετά το 20’ και επωφελούμενοι την κακή ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, άρχισε το πάρτι.

Με τον Μπόατενγκ να κάνει τη βαθιά μπαλιά απ’ την άμυνα, ο Μίλερ έκανε γιο-γιο αμυντικούς και Μπούρκι, πλάσαρε σε κενή εστία κι έγραψε το 1-0 στο 26’. Και οκτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τιάγκο απ’ τον Μιχταριάν (νωρίτερα δεν τους είχε δοθεί άλλο πέναλτι σε ανατροπή Λεβαντόφσκι), με τον Μίλερ να ευστοχεί και να δίνει σύνθημα για γλέντι. Ένα γλέντι, όμως, που… κόπασε προς στιγμήν. Στην πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση της Ντόρτμουντ, ο Κάστρο έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Ομπαμπεγιάνγκ, ο οποίος στο 37’ μείωσε σε 2-1, έδωσε νέο ενδιαφέρον και κράτησε την ομάδα του στο κόλπο. 

«Κόλπο» βέβαια που έσβησε σε… 22’’! Τόσα χρειάστηκε με το καλημέρα της επανάληψης ο Λεβαντόφσκι για να τιμωρήσει εκ νέου την «τρύπια» άμυνα των αντιπάλων του και την κακή έξοδο του Μπούρκι, γράφοντας το 3-1 μέσα σε πανηγυρικό κλίμα (και εκμεταλλευόμενος νέα βαθιά μπαλιά του Μπόατενγκ). Ο Τούχελ θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ακίνδυνη επίθεση, πέρασε μέσα τους Ρόις (ναι, έμεινε στον πάγκο) και Γιανουζάι, αλλά δίχως… αποτέλεσμα. Διότι μπορεί ο Γκέτσε να έχασε μοναδική ευκαιρία (σε εξ’ επαφής σουτ του κι ενώ η άμυνα ήταν εκ νέου… απούσα), ωστόσο στο 58’ «σέρβιρε» (αν και ξεκίνησε από θέση οφσάιντ) για τον Λεβαντόφσκι κι αυτός έγραψε το 4-1 με εύκολο και… τρομακτικό τρόπο. 

Ναι, η Μπάγερν προκαλούσε πανικό. Ήταν σε δαιμονισμένη κατάσταση. Ήταν όμως και… παιδική η ανασταλτική λειτουργία των Βεστφαλών. Πραγματικά… αλλού ντ’ αλλού. Σε μια τέτοια, λοιπόν, σύγχυση, ο Γκέτσε αυτή την φορά τιμώρησε τους αντιπάλους τους. Με σουτ απ’ το ύψος του πέναλτι στο 66’ διαμόρφωσε το… διαστημικό 5-1 (κι ενώ στιγμές νωρίτερα ο Νόιερ αρνήθηκε, όπως… συνηθίζει, το γκολ στον Μιχταριάν). Τι να πεις και τι κουβέντα να κάνεις γι’ αυτό το σκορ και την τροπή που ‘χε πάρει το ματς; Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να έχουν 2-3 καλές στιγμές για να διευρύνουν ή να μειώσουν αντίστοιχα το σκορ. Εν τέλει, τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα του Γκουαρντιόλα από τώρα... σκέφτεται τον τίτλο, ούσα στο +7 με το απόλυτο, 8x8. 



Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (76’ Κίμιχ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Τιάγκο Αλκάνταρα (67’ Βιδάλ), Γκέτσε, Μίλερ (80’ Κομάν), Λεβαντόφσκι 

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χούμελς, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ, Καγκάβα (53’ Ρόις), Μιχταριάν, Γκουντογκάν, Κάστρο (53’ Γιανουζάι), Βάιγκλ, Ομπάμεγιάνγκ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης