Δείτε όλα τα γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ

Δείτε όλα τα γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ

Με 5 γκολ φιλοδώρησε η Μπάγερν την Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σκόραραν Τοροσίδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος

Δείτε όλα τα γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ
Στο Μόναχο ήταν αναμενόμενο η Μπάγερν να κάνει το δύο στα δύο. Απλά, οι Βαυαροί με τον Λεβαντόφσκι να έχει πάρει φωτιά και να κάνει χατ τρικ, το έκαναν με στυλ, διαλύοντας με 5-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που γνώρισε την ήττα μετά από 45 επίσημα ματς.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και μονίμως η κατοχή ήταν περίπου στο 80' για την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και δεν άργησε να έρθει. Στο 13' ο Ντάγκλας Κόστα με έξυπνο σουτ από δύσκολη γωνία έκανε το 1-0, τη στιγμή που στιγμές νωρίτερα δεν είχε δοθεί καθαρό πέναλτι για χέρι του Πίβαριτς στην περιοχή. Τα πάντα τελείωσαν από νωρίς, όταν στο 22' μετά από λάθος του Μπένκοβιτς, ο Τιάγκο έκλεψε και έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Λεβαντόφσκι, που από κοντά έκανε το 2-0.

Οι Βαυαροί δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 25' ήταν η σειρά του Γκέτσε να σκοράρει για το 3-0, πριν ο Λεβαντόφσκι μετά από κόρνερ έκανε και το 4-0 στο 28'! Είχε έρθει η ώρα οι γηπεδούχοι να κατεβάσουν ταχύτητα, καθώς έρχεται και το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Όχι ότι δεν έχασαν ευκαιρίες ή κινδύνευσαν. Στο 55' ο Λεβαντόφσκι μετά από πανέμορφο συνδυασμό των Ντάγκλας Κόστα και Τιάγκο, με υπέροχο τελείωμα έκανε και το 5-0 για το χατ τρικ του! Το πρώτο σουτ για τους Κροάτες ήρθε στο 63' με τον Σουντάνι, με τους Γκέτσε (74') και Λεβαντόφσκι (76') να χάνουν τις τελευταίες ευκαιρίες και το 5-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Κλείσιμο
Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (64' Ραφίνια), Αλάμπα, Μπερνάτ (46' Χάβι Μαρτίνεθ), Τιάγκο, Κίμιχ, Κομάν, Γκέτσε, Ντάγκλας Κόστα (58' Μίλερ), Λεβαντόφσκι

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Ματσέλ, Μπένκοβιτς (46' Γκονσάλο), Ταραβέλ, Πίβαριτς, Μασάδο (61' Ρογκ), Αντέμι, Άντολιτς, Φερνάντες, Σουντάνι, Πιάτσα (69' Ενρίκες).



Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν 2-1

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι καλά. Αυτό ήταν το ένα δεδομένο. Το άλλο ήταν η απουσία του Λιονέλ Μέσι. Κατά συνέπεια κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως θα εμφανιζόταν υποδεχόμενη τη Λεβερκούζεν. Και σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί το πόσο κακή θα ήταν μέχρι τα μισά και κάτι με αποτέλεσμα την αγχωθεί και να αποφύγει στο φινάλε την ήττα (2-1). Ας είναι καλά ο Λουίς Σουάρες, μιας και εκείνος ευθύνεται κατά βάση για την ισοφάριση και έβαλε το γκολ της ανατροπής. Κρίμα για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο δηλαδή που έκανε ματσάρα, σκόραρε, έσωσε, αλλά ο Ουρουγουανός αποδείχτηκε καλύτερος.



Μπάτε Μπορίσοφ-Ρόμα 3-2


Μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Μπαρτσελόνα, η Ρόμα άφησε υποσχέσεις ότι θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στον 5ο όμιλο. Ωστόσο, στη Λευκορωσία πέταξε τις ελπίδες και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: την υπερηφάνεια της! Οι Τζαλορόσι ναι μεν είχαν σοβαρές απουσίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ήττα από μία τόσο κατώτερη ομάδα. Και η αλήθεια είναι ότι το 3-2 που υπέστησαν από την ΜΠΑΤΕ μοιάζει τιμητικό, καθώς στο 30' το σκορ ήταν 3-0.

Στο 8' έγινε χαμός στην περιοχή των Ιταλών, η ΜΠΑΤΕ είχε δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης το έβαλε ο Στασέβιτς. Επειτα ανέλαβαν δράση ο Μλαντένοβιτς και ο Σέζνι. Και αυτό γιατί χωρίς την αμέριστη συμβολή του Πολωνού πορτιέρο, ο σκόρερ δεν θα είχε γίνει ο πρώτος Λευκορώσος που κάνει ντομπλέτα σε αγώνα Champions League. Στο 12' σούταρε από 30 μέτρα και ο Σέζνι που... κοιμόταν, άργησε να πέσει. Στο 30' σούταρε με δύναμη από κοντά και ο Σέζνι πάλι δεν έκανε τίποτα και το έφαγε πάνω από το κεφάλι του.

Στην επανάληψη οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να επιστρέψουν. Το πλασέ του Ζερβίνιο μείωσε σε 3-1 και στο 82' ο Βασίλης Τοροσίδης που είχε μπει αλλαγή στο 46', σκόραρε στο πίσω δοκάρι. Ο Ελληνας αμυντικός πήρε τη μπάλα και έτρεξε προς τη σέντρα, αλλά πλέον ήταν αργά για την ομάδα του. Η Ρόμα μάζεψε τη μπάλα από την εστία της για 24ο σερί ευρωπαϊκό αγώνα και εάν συνεχίσει έτσι, όχι μόνο δεν θα προκριθεί, αλλά θα καταρρίψει και το σχετικό ρεκόρ που είναι τα 29 ματς της Βαλέτα από τη Μάλτα. Και αυτό θα είναι τρομερά ατιμωτικό...
    
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Αλεξάντερ Γερμάκοβιτς): Τσέρνικ, Μιλούνοβιτς, Μπαντένοβιτς, Ντούμπρα, Πολιάκοβ, Γιαμπλόνσκι, Νίκολιτς (Α'. Βολόντκο), Στασέβιτς, Μ. Βολόντκο (85' Ρίος), Σιγκνέβιτς, Γκορντέιτσουκ (72' Χλεμπ)

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σέζνι, Μανωλάς, Ντε Ρόσι, Φλορέντσι (90' Σολέρι), Ντιν, Ναϊγκολάν, Βενκέρ (39' Ιάγο Φαλκέ), Πιάνιτς, Ιτούρμπε (46' Τοροσίδης), Ζερβίνιο, Σαλάχ.




 Πόρτο-Τσέλσι 2-1


Η ομάδα στην οποία -όπως ο ίδιος τόνισε- οφείλει την καριέρα και το όνομά του ο Ζοσέ Μουρίνιο, συνέχισε να εκθέτει τη λειτουργία της άμυνάς του, με τους Δράκους να δαγκώνουν με 2-1 την προβληματική Τσέλσι που για ένα ακόμα ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις δέχθηκε δύο γκολ. Στους 3 βαθμούς έμειναν οι Λονδρέζοι και είναι κάτω από την Πόρτο και την Ντιναμό Κιέβου που πέρασε με 0-2 από το Ισραήλ σε βάρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ.




Λιόν-Βαλένθια 0-1

Μεγάλη νίκη πήρε η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στο Gerlan και τους πρώτους της τρεις βαθμούς, αφού στην πρώτη αγωνιστική είχε χάσει από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο Mestalla (2-3). Αφεντικό στον όμιλο είναι πλέον οι Ρώσοι που επικράτησαν 2-1 της Γάνδης.

Στο 18’ έπιασε δουλειά ο Αντονι Λόπες σταματώντας το σουτ του Πιάτι για να απαντήσει λίγο πριν το 30’ ο Βαλμπουενά με φάουλ το οποίο απέκρουσε ο Ντομενέκ. Το σκορ άνοιξε τρία λεπτά πριν τα 45’, όταν ο Πιάτι πέρασε όμορφη πάσα στον Σοφιάν Φεγκουλί και ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός με τρομερό σουτ δοκάρι-και-μέσα εκτός περιοχής έγραψε το 0-1.

Στην επανάληψη, το ματς ήταν όλο… Λιονέ, με τους Λακαζέτ, Φερί, Τολισό να έχουν καλές ευκαιρίες αλλά να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Ντομενέκ. Επόμενος που δημιούργησε κίνδυνο στους φιλοξενούμενους ήταν ο Κριστόφ Ζαλέ στο 64’, όμως ο Γάλλος δεξιός μπακ ύστερα από την πάσα του Καλουλού έστειλε τη μπάλα ψηλά. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Βαλένθια κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα το προβάδισμα και κράτησε το 0-1 και τους πολύτιμους βαθμούς.



Ζενίτ-Γάνδη 2-1

Ο Χουλκ τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την Σπαρτάκ και όλη η Αγία Πετρούπολη ήταν στο πόδι για το αν θα προλάβει το ματς με την Γάνδη. Όχι και άδικα. Το ιατρικό τιμ της Ζενίτ έκανε το θαύμα του, ο Βραζιλιάνος πρόλαβε και με δύο δικές του ασίστ οι Ρώσοι επιβλήθηκαν με 2-1 των Βέλγων, για να κάνουν το δύο στα δύο στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και πίεσαν από το πρώτο λεπτό. Λόμπαρτς και Τζιούμπα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την Ζενίτ, που βρήκε το γκολ που άξιζε στο 35', όταν ο Χουλκ «χόρεψε» τον Ραφίνια και έβγαλε πανέμορφη ασίστ και ο Τζιούμπα με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη, όταν οι γηπεδούχοι ανεξήγητα κατέβασαν ταχύτητα και οι Βέλγοι ήταν πολύ καλύτεροι. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 56' με τον Μουτόν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και τα πράγματα έδειχναν άσχημα για τους παίκτες του Βίλας Μπόας. Τελικά, κόντρα στη ροή του ματς οι Ρώσοι βρήκαν την ευκαιρία να φύγουν στην αντεπίθεση στο 67' και μετά από νέα ασίστ του Χουλκ, ο Σάτοβ μα άψογο τελείωμα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Σελς, για να κάνει το 2-1! Το ματς παρέμεινε ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τον Νέτο να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία μέχρι το τέλος για την Γάνδη, όμως μετά το 80' οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, κράτησαν την μπάλα και μαζί τη νίκη.

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Κερζακόβ, Σμόλινκοβ, Γκαράι, Λόμπαρτς (62' Νέτο), Ανιουκόβ, Βίτσελ, Χάβι Γκαρθία, Ντάνι, Σάτοβ (88' Ριζάντσεβ), Χουλκ, Τζιούμπα (72' Γιουσούποβ)

Γάνδη (Χάιν Βανχάζεμπρουκ): Σελς, Ραφίνια (90' Κουλιμπαλί), Μίτροβιτς, Ασαρέ, Νίλσεν, Ματόν (84' Ραμάν), Νέτο, Κουμς, Μιλίτσεβιτς (80' Πέντερσεν), Σαϊέφ, Ντεπουάτρ.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν  2-1

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Ρόμα      3-2

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0

Άρσεναλ - Ολυμπιακός       2-3

 

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μακάμπι Τ.Αβίβ - Ντ.Κιέβου 0-2

Πόρτο - Τσέλσι             2-1

 

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν - Βαλένθια            0-1

Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Γάνδη     2-1

 

Αύριο διεξάγονται οι αγώνες:

 

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Παρί Σ.Ζ.

Μάλμε - Ρεάλ Μαδρίτης

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γ. - Βόλφσμπουργκ

ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Αϊντχόφεν

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αστάνα - Γαλατασαράι

Ατλέτικο Μαδρ. - Μπενφίκα

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι

Γιουβέντους – Σεβίλλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης