Εύα Ασδεράκη, η Ελληνίδα που έγραψε ιστορία στον τελικό ανδρών του US Open 2015

Εύα Ασδεράκη, η Ελληνίδα που έγραψε ιστορία στον τελικό ανδρών του US Open 2015

Έγινε η πρώτη γυναίκα chair umpire που διεύθυνε τελικό ανδρών στη μεγάλη διοργάνωση – Το 2011 είχε «χειριστεί» άψογα την απαράδεκτη συμπεριφορά της ντίβας του γυναικείου τένις, Σερίνα Γουίλιαμς

Εύα Ασδεράκη, η Ελληνίδα που έγραψε ιστορία στον τελικό ανδρών του US Open 2015
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ήταν ο μόνος που έγραψε ιστορία κατακτώντας το US Open 2015 στο τένις. Ο μεγάλος τελικός είχε και ελληνικό... άρωμα και δη... άρωμα γυναίκας, καθώς η Εύα Ασδεράκη έγινε η πρώτη γυναίκα chair umpire που διεύθυνε τελικό ανδρών στο US Open!

Η Ελληνίδα που έχει κάνει αισθητή την παρουσία τους στο χώρο, κέρδισε τα θετικά σχόλια τόσο του νικητή Τζόκοβιτς, όσο και του έτερου φιναλίστ, Ρότζερ Φέντερερ, αποδίδοντας με δικαιοσύνη το γράμμα των κανονισμών.

Κλείσιμο




Η Εύα Ασδεράκη είχε κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση για το σθένος της, όταν το 2011 είχε χειριστεί την απαράδεκτη συμπεριφορά της μεγάλης ντίβας του γυναικείου τένις, Σερίνα Γουίλιαμς, στον τελικό των γυναικών της ίδιας διοργάνωσης.

Η 33χρονη διαιτητής ασχολήθηκε με το τένις ερασιτεχνικά στη Χαλκίδα, όπου γεννήθηκε. Η εμπλοκή της με τη διαιτησία έγινε καθαρά από τύχη, όταν σε ένα διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στο κλαμπ που ανήκε, κλήθηκε να βοηθήσει ως κριτής γραμμής. Το αίσθημα που ένιωσε ήταν πολύ ωραίο και από τότε αφιερώθηκε στη διαιτησία. Το πρώτο της παιχνίδι ήταν στην Αθήνα, σε ένα γυναικείο τουρνουά με έπαθλο 10.000 ευρώ, στο οποίο αγωνιζόταν μία παλιά της αντίπαλος.





Από τότε η εξέλιξή της ήταν ραγδαία και πλέον θεωρείται μία από τις κορυφαίες chair umpires στον χώρο, έχοντας διευθύνει αρκετούς τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πλέον, μένει μόνιμα στο χωριό Μόνκτον Κομπ της Αγγλίας, με τον άντρα της Πολ, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2012.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης