Προκριματικά Euro 2016: Νίκη η Ιταλία, μένει εκτός η Ολλανδία

Προκριματικά Euro 2016: Νίκη η Ιταλία, μένει εκτός η Ολλανδία

Με τα χίλια ζόρια η Ιταλία έκανε τη δουλειά με νίκη 1-0 επί της Μάλτας, όμω η Ολλανδία έχασε εντός από την Ισλανδία (0-1) και κινδυνεύει να χάσει το Euro - Μεγάλη νίκη για το Βέλγιο

Προκριματικά Euro 2016: Νίκη η Ιταλία, μένει εκτός η Ολλανδία
Η Squadra Azzurra εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Κροατίας (0-0 με Αζερμπαϊτζάν) και χάρη στο τρίτο γκολ του Γκρατσιάνο Πελέ με την Εθνική μόλις σε πέντε αγώνες πέρασε στην κορυφή του Group H. Στον όμιλο βρίσκεται επίσης η Νορβηγία που νίκησε εκτός την Βουλγαρία (0-1) και είναι σε απόσταση βολής από τις θέσεις 1-2. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Αντόνιο Κόντε μέσα στο 2015, με την κατοχή να είναι υπέρ της στο 63% και να έχει 16 σουτ on-target. Πρώτος παίκτης που εκπροσωπεί το MLS μέσω των Ατζούρι έγινε ο Αντρέα Πίρλο.

Το φάουλ του Αμερικάνου πλέον, Maestro, έφυγε πάνω από τα δοκάρια στο 3' και το επόμενο διάστημα του ματς ήταν φρίκη. Δεν υπήρχε φάση ούτε για δείγμα, με την Ιταλία να βαριέται όσο δεν πάει και την Μάλτα να παίζει καλά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την επόμενη καλή στιγμή, με το σουτ του Εφιονγκ έξω από την περιοχή να περνά μόλις έξω από την εστία του Μπουφόν. Η ομάδα του Κόντε απείλησε τρεις φορές πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, όμως το σουτ του Μπερτολάτσι που κόντραρε απέκτρουσε ο Χογκ (38'), ο Εντερ έκανε σλάλομ αλλά σούταρε άουτ (39'), κατάληξη που είχε και η προβολή του Πελέ (45+1').

Στην επανάληψη η Ιταλία έψαξε περισσότερο το γκολ που θα την έβαλε στο Νο1 του ομίλου της και αφού στο 52' φάση διαρκείας πέρασε ανεκμετάλλευτη, στο 59' ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι με εξαιρετικό τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κοντά στη συμβολή. Στο 63' ο Πασκουάλ έβγαλε μέσα στην περιοχή στον Πελέ αλλά σούταρε στα πλαϊνά δίχτυα, όμως ο επιθετικός της Σαουθάμπτον έκανε τη ζημιά στην Μάλτα έξι λεπτά αργότερα, όταν ύστερα από τη σέντρα του Καντρέβα από δεξιά πήρε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για το 1-0. Η Ιταλία στη συνέχεια παρουσίασε τη σπεσιαλιτέ της, σβήνοντας το ματς και κρατώντας χαλαρά το υπέρ της αποτέλεσμα.
 
Κλείσιμο

Πολύ δύσκολα η Ολλανδία

Τεράστια ανατροπή καλείται να κάνει πλέον η Ολλανδία για να δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Γαλλίας σε έναν χρόνο αφού ηττήθηκε στην έδρα της από μία σούπερ Ισλανδία (0-1), έμεινε στο -6 από τη 2η θέση του ομίλου της και την επόμενη αγωνιστική παίζει με την Τουρκία εκτός. Η Τσεχία νίκησε με ανατροπή 2-1 το Καζακστάν, ενώ η Τουρκία ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 91' στο εντός έδρας ματς με την Λετονία.

Η Ισλανδία έκανε το «μπαμ» στα προκριματικά για το Euro 2016, νικώντας για δεύτερη φορά στον όμιλο την Ολλανδία και είχε την πρώτη καλή φάση στο ματς όταν στο 7' ο Μπόντβαρσον δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Οράνιε απάντησαν με φάουλ του Ρόμπεν άουτ (18') και σέντρα του Ντεπάι που πέρασε από τον Χούντελααρ (28'), όμως έμειναν με δέκα στο 32' εξαιτίας της αποβολής του Μάρτινς Ιντι έπειτα από μονομαχία με τον Σίγκουρντσον, σε μία περίεργη φάση.

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα του Ντάνι Μπλιντ καθώς ο Φαν Ντερ Βιλ ανέτρεψε καθαρά τον Μπιάρναρσον και ο Σίγκουρντσον έκανε από τη βούλα το 0-1 στο 51'. Τρία λεπτά αργότερα η Ισλανδία θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα αλλά το πολύ όμορφο αριστερό του Γκούντμουντσον πήγε στο δοκάρι του Σίλεσεν. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι φιλοξενούμενοι οργανώθηκαν πίσω για να προστατεύσουν το πολύτιμο σκορ και τα κατάφεραν, με τους Ολλανδούς να απειλούν με τους Νάρσινγκ, Σνάιντερ και Κλάασεν. O επιθετικός του Ολυμπιακού, Αλφρεντ Φινμπόγκασον πήρε τη θέση του Μπόντβαρσον στο 78' της αναμέτρησης. 


Bέλγιο για Γαλλία, Ισραήλ για μπαράζ...

Ο Τζέκο έβαλε δύσκολα στους Βέλγους, ωστόσο Φελαϊνί και Ντε Μπρόινε έδωσαν το σύνθημα αντεπίθεσης (3-1) στέλνοντας την ομάδα τους ακόμα πιο κοντά στα τελικά του Euro 2016! Μόλις στο 15' ο επιθετικός της Ρόμα εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0 για τους Βόσνιους. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση και στο 23' ο Φελαϊνί κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσα! Η πίεση των Βέλγων ήταν ασφυκτική, έβαλαν δύσκολα στους φιλοξενούμενους και στο 43' ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ο Ντε Μπρόινε πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, γύρισε και με ένα ξερό σουτ του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπέγκοβιτς, ο οποίος ήταν εκτός εστίας! Το τελικό 3-1 ήρθε στο 78' της αναμέτρησης. Ο Αζάρ έκανε εξαιρετική ενέργεια, ο Βράνιες ένα ανόητο πέναλτι και ο παίκτης της Τσέλσι από την άσπρη βούλα σφράγισε μια πολύτιμη νίκη!

Ακόμα πιο κοντά στα μπαράζ το Ισραήλ, καθώς δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Ανδόρα. Στο 40' του ματς ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0 και μετά κατέβασε ταχύτητα, αφού την Κυριακή φιλοξενείται από την Ουαλία. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, οι Ισραηλινοί βρέθηκαν στο +3 από Κύπρο,  +4 από Βοσνία και θα τα δώσουν όλα απέναντι στους Ουαλός. Ο Ζάχαβι άνοιξε το σκορ, ο Μπιτόν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδαςτου, ο Χεμίντ πέτυχε το 3-0, ενώ ο Νταμπούρ διαμόρφωσε το 4-0!

1ος Ομιλος

Τσεχία - Καζακστάν 2-1
Ολλανδία - Ισλανδία 0-1
Τουρκία - Λετονία 1-1

Βαθμολογία

1. Ισλανδία 7  15-3  18
2. Τσεχία 7  14-9  16
3. Ολλανδία 7  13-7  10
4. Τουρκία 7  8-9  9
5. Λετονία 7  3-14  4
6. Καζακστάν  7  5-16  1

Επόμενη αγωνιστική 6/9
Λετονία - Τσεχία
Τουρκία - Ολλανδία
Ισλανδία - Καζακστάν 

 

2ος Ομιλος
Βέλγιο - Βοσνία 3-1
Κύπρος - Ουαλία 0-1
Ισραήλ - Ανδόρα 4-0

Βαθμολογία

1. Ουαλία 7   9-2  17
2. Βέλγιο 7  16-3  14
3. Ισραήλ 7  14-9  12
4. Κύπρος 7  12-12  9
5. Βοσνία 7  9-10  8
6. Ανδόρα  7  3-27  0

Επόμενη αγωνιστική 6/9
Ουαλία - Ισραήλ
Βοσνία - Ανδόρα
Κύπρος - Βέλγιο

 

8ος Ομιλος
Αζερμπαϊτζάν - Κροατία 0-0
Βουλγαρία - Νορβηγία 0-1
Ιταλία - Μάλτα 1-0

Βαθμολογία 

1. Κροατία 7  16-3  15
2. Ιταλία 7  10-5  15
3. Νορβηγία 7  8-8  13
4. Βουλγαρία 7  7-8  8
5. Αζερμπαϊτζάν 7  4-11  5
6. Μάλτα 7  1-11  1

Επόμενη αγωνιστική  6/9
Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν 
Νορβηγία - Κροατία
Ιταλία - Βουλγαρία


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης