Με νίκη και επί της Λιθουανίας έκλεισε το Ακρόπολις η Εθνική

Με νίκη και επί της Λιθουανίας έκλεισε το Ακρόπολις η Εθνική

Με νίκη 66-62 κόντρα στην Λιθουανία και το 17ο τρόπαιο της ιστορίας της σε τουρνουά «Ακρόπολις» ολοκλήρωσε τα φιλικά πριν το Ευρωμπάσκετ η Εθνική ομάδα - Κορυφαίοι Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο

Με νίκη και επί της Λιθουανίας έκλεισε το Ακρόπολις η Εθνική
«Αεράτη» από το «τρία στα τρία» του τουρνουά «Ακρόπολις» το οποίο και κατέκτησε για 17η φορά στην ιστορία της και με πολλά διδάγματα για το τι πρέπει να αλλάξει μέχρι τη τελική φάση, ολοκλήρωσε η Εθνική ομάδα τα φιλικά προετοιμασίας της ενόψει Ευωμπάσκετ. 

Μπροστά σε δέκα χιλιάδες κόσμου στο ΟΑΚΑ, η Ελλάδα νίκησε 67-62 την Λιθουανία, έχοντας και πάλι «όπλο» την πολύ καλή της άμυνα και με κάποια καλά διαστήματα στην επίθεση, η οποία όμως θέλει ακόμα ρυθμό και «δέσιμο»… 

Κορυφαίοι για την Εθνική Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, κομβικός για την υπέρ μας αλλαγή ρυθμού στο τρίτο δεκάλεπτο ο Σλούκας. Πολύ καλός για τη Λιθουανία ο Βαλαντσιουνας που έκανε double double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Με σκίσιμο στο μάτι αποχώρησε έξι λεπτά πριν το τέλος ο Βασίλης Σπανούλης, στον οποίο τοποθετήθηκαν ράμματα. 

«Με φόρα», αλλά… 
Κλείσιμο

«Φουριόζα» όπως και στο χθεσινό παιχνίδι με την Τουρκία μπήκε στο ματς η Εθνική. Με επιθετική αιχμή τον Πρίντεζη και «όπλο» την καλή περιφερειακή άμυνα, προηγήθηκε 12-3 στο 4΄, αναγκάζοντας τον Καζλάουσκας να ζητήσει νωρίς τάιμ άουτ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κυκλοφορούσε με υπομονή τη μπάλα στην επίθεση, αλλά ήταν άστοχη στη τελική προσπάθεια (40% εντός πεδιάς) και δε μπορούσε να τρέξει στο «ανοικτό» γήπεδο. Έκλεινε σωστά το δρόμο προς το καλάθι της και απειλούταν μόνο με τα τρίποντα (3/6) των Λιθουανών (16-12 στο 8΄). Ο Κουζμίνσκας έδωσε λύσεις επιθετικά, οι φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ (14-5), με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με το «κλειστό» 16-15. 


Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης