Europa League: Με Καμπάλα και Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ

Europa League: Με Καμπάλα και Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ

Τον όμιλο συμπληρώνει η Κράσνονταρ - Με Σάλκε, ΑΠΟΕΛ, Σπάρτα Πράγας ο Αστέρας Τρίπολης - Στις 17 Σεπτεμβρίου η πρώτη αγωνιστική

Europa League: Με Καμπάλα και Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ
Την ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Europa League θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ στον 3ο όμιλο.

Εκτός από την Καμπάλα, η κληρωτίδα έβγαλε αντίπαλους για τον Δικέφαλο του Βορρά τη Μπόρουσια Ντόρτμουντ και την Κράσνονταρ.

Ο Αστέρας Τρίπολης κληρώθηκε στον 11ο όμιλο με αντιπάλους τη Σάλκε, τον ΑΠΟΕΛ και τη Σπάρτα Πράγας.

Κλείσιμο
Η πρεμιέρα των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το προφίλ της Ντόρτμουντ

Τα λόγια είναι περιττά… Μπορεί να τερμάτισε μόλις έβδομη την περασμένη περίοδο και να εξασφάλισε μετά βίας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο η Ντόρτμουντ είναι τεράστιο μέγεθος. Η «Echte Liebe», όπως την αποκαλούν οι πολυπληθείς οπαδοί της, ιδρύθηκε το 1909, μετρά οκτώ πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Γερμανίας, ενώ έχει κατακτήσει το Champions League (1997), στον τελικό του οποίου έφτασε προ διετία, και το Κυπελλούχων (1966). Έδρα της είναι το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» (81.000 θεατών), που είναι μονίμως sold out. 

Ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ και ήδη η Μπορούσια έχει αρχίσει εξαιρετικά τη σεζόν, με 2/2 στο πρωτάθλημα, αλλά και με δύο προκρίσεις στο Europa League: επί της αυστριακής Βόλσφμπεργκερ με δύο νίκες (5-0 και 0-1) και επί της Οντ Γκρένλαντ με τον ίδιο τρόπο, παρότι στο πρώτο ματς είχε βρεθεί να χάνει με 3-0 (3-4 και 7-2). 

Στο ρόστερ της Ντόρτμουντ υπάρχει ο δικός μας Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ παρέμειναν όλα τα αστέρια της ομάδας, παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για τους Ματς Χούμελς, Μάρκο Ρόις, Ιλκάι Γκουντογκάν και Χένρικ Μχιταριάν. Ξεχωρίζουν επίσης οι Ομπαμεγιάνγκ, Σαχίν και Κάστρο. 

Το προφίλ της Κράσνονταρ

εν πρόκειται για ομάδα με παράδοση. Και πώς να είναι, αφού ιδρύθηκε μόλις προ οκτώ ετών. Δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο και η τρίτη θέση την περασμένη σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της, μαζί με την παρουσία της στον τελικό το 2013/14. Φορά σκούρα πράσινα και μαύρα και έδρα της είναι το «Κουμπάν Στάντιουμ», χωρητικότητας 30.000 θεατών. 

Πέρσι συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και περνώντας τρεις προκριματικούς γύρους έφτασε στους ομίλους, όπου ήταν τρίτη κι έμεινε εκτός συνέχειας. Φέτος απέκλεισε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (2-0, 3-3) στον τρίτο προκριματικό γύρο και στα play offs με την Ελσίνκι (5-1, 0-0). 

Προπονητής της ομάδας είναι ο Όλεγκ Κονόνοφ, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν γνωστοί Ρώσοι ποδοσφαιριστές όπως οι Τορμπίνσκι, Μαμάγεφ, Ιζμαΐλοφ, Καλέσιν και Μπιστρόφ, αλλά και ικανοί ξένοι όπως ο Βραζιλιάνος Άρι. Στο τρέχον πρωτάθλημα μετά από έξι αγωνιστικές είναι πέμπτη με δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. 

Το προφίλ της Καμπάλα

Τη μάθαμε από την… ανάποδη, καθώς απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα play offs του Europa League σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της. Ιδρύθηκε μόλις το 2005, έχει χρώματα το κόκκινο και το μαύρο και έδρα της το «Καμπάλα Σίτι Στάντιουμ», χωρητικότητας μόλις 8.000 θεατών, ωστόσο στην Ευρώπη παίζει στην «Μπακσέλ Αρένα» του Μπακού (15.000 θεατών). Προπονητής της ομάδας είναι ο Ρόμαν Χρίχορτσουκ, που υπήρξε διεθνής με την Ουκρανία. 

Ήταν τρίτη πέρσι στο Αζερμπαϊτζάν και ήδη πέρασε τρεις γύρους στο Europa League αποκλείοντας κατά σειρά Ντιναμό Τιφλίδας (2-0, 1-2), Τσουκαρίτσκι (2-0, 0-1) και Απόλλωνα Λεμεσού, νικώντας τον χθες με 1-0 μετά το 1-1 στην Κύπρο. Φέτος μετά από τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης