Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Ζόρικη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ, αποκλεισμός-σοκ για Άγιαξ

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Ζόρικη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ, αποκλεισμός-σοκ για Άγιαξ

Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε εντός 1-0 από τη Μίντιλαντ, αλλά άντεξε με 10 παίκτες από το 30' και προκρίθηκε χάρη στα δικά της εκτός έδρας γκολ - Απίθανο 3-3 με χαμένα πέναλτι και αποβολή στο Μόλντε-Ντ. Ζάγκρεμπ

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Ζόρικη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ, αποκλεισμός-σοκ για Άγιαξ
Μία εβδομάδα μετά του νίκη του με 2-1 στο Έρνινγκ επί της Μίντιλαντ, ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε την ήττα στο «ΓΣΠ». Για καλή του τύχη βέβαια αυτό το 1-0 υπέρ των Δανών, δεν άφησε την κυπριακή ομάδα εκτός Champions League, καθώς προκρίθηκε τελικά οριακά χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Η ρεβάνς ξεκίνησε άσχημα για τους Γαλαζοκίτρινους, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2' με κοντινή κεφαλιά του Σβιατσένκο έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 30' ήρθε και η αποβολή του Βινίσιους, για να τους γεμίσει με άγχος. Ωστόσο, όσο κυλούσε το παιχνίδι, τόσο καλύτερα πατούσαν οι γηπεδούχοι, που μάλιστα ήταν εκείνοι που έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Με αυτή την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε το λιγότερο την παρουσία του στο Europa League και ελπίζει φυσικά για το μεγάλο βραβείο που είναι το... σεντόνι.
 
Τρελός αποκλεισμός για Μόλντε

Απίθανα πράγματα συνέβησαν στο Μόλντε-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τους Κροάτες να παίρνουν την τρελή πρόκριση μετά από το 3-3. Αυτό συνέβη δηλαδή χάρη στα εκτός έδρας γκολ, καθώς και το παιχνίδι στην έδρα τους είχε λήξει ισόπαλο (1-1). Για την ακρίβεια πάντως ήταν μία κόντρα, με τη μία ομάδα να χαρίζει το εισιτήριο στην άλλη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν άμεσα με 0-3 (17' Πιάτσα, 20' Αντέμι, 22' Ρογκ), αλλά εκεί που είχαν σίγουρη τη νίκη, λίγο ήθελαν να πάθουν πατατράκ. Βλέπετε οι Νορβηγοί όχι μόνο τους ισοφάρισαν, αλλά σπατάλησαν τα δύο από τα τρία υπέρ τους πέναλτι, ενώ έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο από το 72' (αποβολή Φόρεν). Ο Καμαρά (8') είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα, ο Χουσαΐν μείωσε (43') και στο 47' ο Εντουάρντο απέκρουσε την εκτέλεση του Σινγκ. Ο Ελγιουνούσι (52') επιτέλους κατάφερε να βάλει ένα πέναλτι και ο Καμαρά έκανε το 3-3 (75'). Μόνο που με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την αντεπίθεση τους οι γηπεδούχοι που έμειναν τελικά εκτός συνέχειας.

Κλείσιμο


Πατατράκ για Αγιαξ

Στο πρώτο ματς είχε συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Στη Βιέννη ήταν ο Αγιαξ που είχε προηγηθεί με δύο γκολ και η Ραπίντ εκείνη που ισοφάρισε. Ακόμα κι έτσι όμως ο Αίαντας είχε αποκτήσει ένα προβάδισμα. Αυτό όμως το έχασε με το καλημέρα της ρεβάνς, καθώς Μπέριτς (12') και Σχάουμπ (39') έκαναν το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Οι Ολλανδοί πάντως δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να φέρουν το σκορ και την πρόκριση στα ίσα (52' Μίλικ, 75' Γκούντελι). Μόνο που δεν πρόλαβαν να το χαρούν, όταν δύο λεπτά αργότερα ο Σχάουμπ τους άφησε εκτός Play Off, κάνοντας την μεγάλη έκπληξη. Κατά συνέπεια την θέση του Αγιαξ στους ισχυρούς, δηλαδή στους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού, θα την πάρει η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.



«Φαραωνική» πρόκριση οι Πρίγκιπες

Ηταν δεδομένο ότι από αυτό το ζευγάρι θα περνούσε η Μονακό. Αυτό το καθόρισε το υπέρ της 3-1 επί της Γιουνγκ Μπόις μέσα στην Ελβετία. Τώρα, στο «Λουί ΙΙ» απλά επιβεβαιώθηκε με ηγεμονικό τρόπο η ανωτερότητα της. Το ιδιαίτερο της ρεβάνς ήταν ότι όλα τα γκολ σε αυτό το 4-0 μπήκαν στο Β' μέρος και το ότι άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της ο Στεφάν Ελ Σαραουΐ και μάλιστα το έκανε με εκπληκτικό τρόπο.



 Αποτελέσματα αγώνων Τρίτης
* σε παρένθεση το πρώτο ματς

ΑΠΟΕΛ – Μίντιλαντ 0-1 (2-1)
(2'  Σβιατσένκο)

Μόλντε – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-3 (1-1)
(43' Χουσαΐν, 52' Ελγιουνούσι, 75' Καμαρά - 17' Πιάτσα, 20' Αντέμι, 22' Ρογκ)

Αγιαξ – Ραπίντ Βιέννης 2-3 (2-2)
(52' Μίλικ, 75' Γκούντελι – 12'  Μπέριτς,  52', 39', 77'  Σχάουμπ)

Μονακό – Γιουνγκ Μπόις 4-0 (3-1)
(54' Καβαλέιρο, 64' Κουρζάβα, 70' Μαρτιάλ, 77'  Ελ Σαραουΐ)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης