Με Πάρντο ο Ολυμπιακός 1-0 τη Σίβασπορ

Με Πάρντο ο Ολυμπιακός 1-0 τη Σίβασπορ

Σε αντεπίθεση στο 67ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης πάσαρε τη στιγμή που έπρεπε στον Πάρντο κι αυτός με άριστο πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους - Καλός στο ντεμπούτο του ο Φινμπόγκασον

Με Πάρντο ο Ολυμπιακός 1-0 τη Σίβασπορ
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κερδίσει στα φιλικά του αλλά το πλέον σημαντικό είναι τα... κέρδη του σε επίπεδο προσώπων. Κόντρα στην Σίβασπορ ήρθε η νίκη με το 1-0 στο Άρνεμ στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, όμως ήταν δύο τα πρόσωπα που... έλαμψαν κυρίως. Ο Φινμπόγκασον στο ντεμπούτο του και ο σκόρερ Πάρντο, που έβαλε άλλο ένα γκολ στην προετοιμασία.
 
Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες και ντεμπούτο για Φινμπόγκασον
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το φιλικό με την Σίβασπορ έχοντας οκτώ αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα προετοιμασίας του. Οι... σταθεροί ήταν οι Ντουρμάζ, Αυλωνίτης και Σαλίνο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννιώτης, δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο και αριστερά ο Μαζουάκου. Στο κέντρο της ο Σιόβας με τον Αυλωνίτη, τα δύο χαφ στο κέντρο ο Κασάμι με τον Ζντιέλαρ, δεκάρι ο Φουστέρ, δεξιά στα... φτερά ο Ντοσεβί, αριστερά ο Ντουρμάζ και φορ ο Φινμπόγκασον στο ντεμπούτο του στην ομάδα.
Κλείσιμο
 
Οι Τούρκοι από την άλλη είχαν πορτιέρο τον πρώην της Κέρκυρας, Σέτκους, δίδυμο στόπερ τους Ουμίτ και Ο. Ιμπραϊμ, δεξιά και αριστερά στην άμυνα τους Σισίνιο και Ερκάν αντιστοίχως και κέντρο με Αντέμ και Χακάν. Επιτελικός χαφ ο Μεχντί, δεξί εξτρέμ ο Μπουρχάν, αριστερό ο Αατίφ και στράικερ ο Μπατουχάν Καραντενίζ. 
 
Τα κέρδη και τα προβλήματα του Α' μέρους
 
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία στο Α' μέρος. Έβγαλε επιθετική διάθεση και κινητικότητα αλλά και φάσεις. Τα μεγάλα κέρδη του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Φινμπόγκασον και ο Ντουρμάζ. Ο Ισλανδός έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής. Τεχνική, ταχύτητα, πίεση, καλές επιστροφές, δύναμη αλλά και σουτ. Ο Σουηδός από την άλλη με την ταχύτητα, τις ντρίμπλες του και τις πλαγιοκοπήσεις του δημιούργησε προβλήματα στους Τούρκους.
 
Μάλιστα οι περισσότερες ευκαιρίες που έγιναν ανήκαν στον "Φίνμπο". Το πιο σημαντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν η ανάπτυξη και η κατοχή στην μεσαία γραμμή αλλά και οι τοποθετήσεις στο κέντρο της άμυνάς του (κυρίως με τον Σιόβα που συνεχίζει να δείχνει ανέτοιμος). Επίσης ο "Φίνμπο" ήθελε πιο πολλή δημουργική βοήθεια από τα άκρα και τον άξονα. Το πρώτο μέρος έκλεισε στο 0-0 με τους Τούρκους να είναι επικίνδυνοι σε μικρό βαθμό.
 
Οι αλλαγές στην επανάληψη και το δοκάρι Χάρα
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την επανάληψη με την εξής διάταξη: Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερά ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ οι Αυλωνίτης με τον Βούρο, στο κέντρο ο Μιλιβόγιεβιτς με τον Μπουχαλάκη, στα δύο άκρα οι Ντοσεβί και Πάρντο, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Χάρα και φορ ο Φινμπόγκασον.
 
Στο 49' ο Ολυμπιακός είχε φάση με τον Χάρα με δοκάρι με προσπάθεια από κοντά και λίγο μετά σουτ από τον Φινμπόγκασον. Ο Σίλβα έκανε και άλλες αλλαγές. Με την είσοδο του Πουλίδο το σχήμα γύρισε για λίγο και στο 4-4-2. Ο Μεξικανός έπαιξε και στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης. Και δίπλα στον Φινμπόγκασον και μαζί με τον Χάρα.
 
Ξανά εκτελεστής ο Πάρντο!
 
Στο 67' σε μία εξαιρετική κόντρα επίθεση ο Μπουχαλάκης... κουβάλησε σωστά την μπάλα και την έδωσε την στιγμή που έπρεπε στον Πάρντο. Ο Κολομβιανός γύρισε εξαιρετικά το σώμα του και στην κίνηση με πολύ καλό αριστερό πλασέ έγραψε το 1-0. Μία πολύ καλή και... δουλεμένη φάση από τους ερυθρόλευκους.
 
Στο ματς πέρασε στην συνέχεια και ο Γιαννιώτας με τους Πειραιώτες να πρεσάρουν μέχρι τέλους για το 2-0. Επίσης με την παρουσία του Βούρου δίπλα στον Αυλωνίτη το κέντρο της άμυνας παρουσίασε εμφανή βελτίωση συγκριτικά με την εικόνα του Α' μέρους. Προς το τέλος του Β' ημιχρόνου υπήρξαν και άλλες καλές στιγμές, όπως αυτή με το σουτ του Πουλίδο στο 89', με τον διεθνή άσο να δείχνει και αυτός κάποια καλά δείγματα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης