«Αντίο» Λούκας με γκολ - χρυσάφι

«Αντίο» Λούκας με γκολ - χρυσάφι

Ο ΠΑΟΚ, παρά την γκάφα του Βίτορ που άφησε από το 2’ την ομάδα του με 10, αλλά και την απίστευτα εχθρική διαιτησία, νίκησε με το γκολ του Λούκας στο 82’ με 1-0 την Σπαρτάκ Τρνάβα.

«Αντίο» Λούκας με γκολ - χρυσάφι
Αγωνίστηκε από το 2ο λεπτό με δέκα ποδοσφαιριστές, εξαιτίας της δίκαιης αποβολής του Βίτορ, από δικιά του μεγάλη γκάφα. Αντιμετώπισε μια απίστευτα εχθρική διαιτησία από το νορβηγικό τρίο, που του έκοψε δύο φάσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ (23’ &27’), χάρισε μια φάση για δεύτερη κίτρινη στους Σλοβάκους (Tοτ 68’). 

Κι όμως ο ΠΑΟΚ με γκολ του Λούκας στο 84’, στο αποχαιρετιστήριο (πιθανότατα) παιχνίδι του Ισπανού, πήρε τη νίκη με άλλη μια καταπληκτική πάσα, του Μυστακίδη (παρόμοια με αυτή που είχε βγάλει στην Κροατία για τον Μακ) και έξοχη ενέργεια του Σαββίδη που έκλεψε την μπάλα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε, έστω και παίζοντας όλο το ματς με δέκα, το βήμα για την πρόκριση στα play-off του Europa League. 

Το ματς 
Κλείσιμο

Η ταλαιπωρία του ΠΑΟΚ, από τα απίστευτα λάθη των αμυντικών του, άρχισε με το… «καλησπέρα» στην αναμέτρηση. Ένα λάθος κοντρόλ του Βίτορ, ήταν αρκετό για να πάρει την μπάλα ο Μίκοβιτς και να φύγει σε προφανή θέση για γκολ, με τον Πορτογάλο, να τον γκρεμίζει στο έδαφος και να βλέπει σωστά την κόκκινη κάρτα. 

Δεν έφτανε αυτό το κακό για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ωστόσο, ήρθαν και οι ανάποδες υποδείξεις. Πρώτα με τον μη καταλογισμό πέναλτι σε σέντρα του Λούκας και χέρι του Γκρέσακ και στη συνέχεια με τουλάχιστον δύο τραγικές αποφάσεις του βοηθού που σε φάσεις που έφευγαν Μακ και Λούκας σε τετ-α-τετ (ειδικά η πρώτη με φάτσα τον τερματοφύλακα) ο Νορβηγός, Ένγκαν έδειξε οσφάιντ. Λίγο πριν απ’ αυτές τις δύο φάσεις, ο Ρικάρντο Κόστα, σε εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, στάθηκε άτυχος, αφού η κεφαλιά που κέρδισε, λίγο έξω από την εστία. 

Σε ένα κακό πρώτο μέρος, το φινάλε του είχε ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε πρώτα σε τετ-α-τετ του Μίκινιτς, που σούταρε πάνω από την εστία, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λούκας δέχτηκε μια μακρινή μπαλιά, ελίχθηκε ωραία, αλλά το σουτ του αλλοιώθηκε και πέρασε κόρνερ. 


Διαβάστε περισσότερα στο www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης