Ήττα με 38-0 για τη Μικρονησία!

Ήττα με 38-0 για τη Μικρονησία!

Ευχαριστημένος με την ομάδα του δήλωσε ο προπονητής, για το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε μόνο 17 γκολ

Ήττα με 38-0 για τη Μικρονησία!
Μπορεί η Μικρονησία να μη φημίζεται για το μεγάλο ποδοσφαιρικό της επίπεδο, όμως, το να δέχεσαι σε ένα παιχνίδι, ένα γκολ κάθε 2,5 περίπου λεπτά, θέλει όντως μεγάλη ικανότητα. Μετά λοιπόν από μια ήττα με 30-0 (!) από την Ταϊτή, στην πρεμιέρα των Pacific Games, για τη ζώνη του Ειρηνικού, ακολούθησε άλλο ένα «ναυάγιο» με 38-0 από τα νησιά Φίτζι.

Παρ' όλα αυτά, το νέο αυτό μεγάλο κατόρθωμα της Μικρονησίας, ενός μικρού συμπλέγματος νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού, δεν θα περαστεί στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες.



Η αιτία είναι το γεγονός πως η Μικρονησία δεν είναι στις λίστες της FIFA ως επίσημη ομοσπονδία, ενώ τα ρόστερ των ομάδων στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι κάτω των 23 ετών. Αυτό σημαίνει πως το ρεκόρ ακόμα κατέχει η Αυστραλία με το 31-0 επί των Αμερικανικών Σαμόα, για τη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.
Κλείσιμο

«Παίξαμε αρκετά καλά στο δεύτερο ημίχρονο» δήλωσε ο προπονητής της Μικρονησίας σε δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι. Ο λόγος αυτής της δήλωσης είναι το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 21-0 και η ομάδα του κατάφερε να δεχτεί μόλις 17 τέρματα στο δεύτερο!

Ένας από τους παίκτες της Μικρονησίας έκανε ένα μάλλον ασυνήθιστο σχόλιο, όσο αφορά στους αντιπάλους του: «Ήταν τόσο μεγαλόσωμοι!». Από την άλλη πλευρά,ο Αντόνιο Τουιβάνα από τα Φίτζι, βρήκε την ευκαιρία να νιώσει σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κοροϊδεύοντας την αντίπαλη ομάδα με περίτεχνες ενέργειες και σκοράροντας 10 τέρματα.

Πάντως, ακόμα, το μεγαλύτερο σκορ, σε ανταγωνιστικό παιχνίδι, έχει σημειωθεί σε αγώνα στη Μαδαγασκάρη, όπου η AS Adema κέρδισε την SO l'Emyrne με 149-0 (!), επειδή οι παίκτες των ηττημένων έβαζαν το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο, δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για μια διαιτητική απόφαση σε προηγούμενο παιχνίδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης