Μπλάτερ: «Γερμανία και Γαλλία άσκησαν πιέσεις στη λήψη αποφάσεων»

Μπλάτερ: «Γερμανία και Γαλλία άσκησαν πιέσεις στη λήψη αποφάσεων»

Σε εξαιρετικά σημαντικές καταγγελίες περί πολιτικών παρεμβάσεων στις υποθέσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προχώρησε ο Ελβετός παράγοντας, αναφερόμενος στην ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα

Μπλάτερ: «Γερμανία και Γαλλία άσκησαν πιέσεις στη λήψη αποφάσεων»
Ο Σεπ Μπλάτερ βγήκε στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος της Ευρώπης, δηλώνοντας πως υπήρξαν παρεμβάσεις από τη Γερμανία και τη Γαλλία στη λήψη των αποφάσεων για την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Ο Ελβετός παράγοντας παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι κύριοι Σαρκοζί και Βολφ προσπάθησαν να επηρεάσουν τους αντιπροσώπους τους να ψηφίσουν προς μία ορισμένη κατεύθυνση. Αυτός είναι αν θέλετε και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους σήμερα έχουμε μουντιάλ στο Κατάρ.

Έχω κουραστεί πραγματικά να επωμίζομαι ευθύνες και πράξεις με τις οποίες ειλικρινά δεν έχω απολύτως καμία σχέση. Ο ρόλος μου ως επικεφαλής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να έχω τον έλεγχο και να διατηρώ την ισορροπία αλλά όταν έρχεται μία πλειοψηφική απόφαση είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να την σεβαστώ”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης