Αναποφάσιστος και περιζήτητος ο Παπαγιάννης

Αναποφάσιστος και περιζήτητος ο Παπαγιάννης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι δεύτερος σε αξιολόγηση παίκτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων

Αναποφάσιστος και περιζήτητος ο Παπαγιάννης
Εξαιρετική παρουσία έχει ο Γιώργος Παπαγιάννης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Οι αριθμοί πιστοποιούν του λόγου το αληθές. Ο 18χρονος σέντερ είναι δεύτερος σε αξιολόγηση παίκτης του τουρνουά, με 24,3 κατά μέσο όρο, πίσω μόνο από τον Κινέζο ψηλό Τζίνκιου Χου που έχει 26,3. Ο άσος του Παναθηναϊκού έχει 11 πόντους, 11,7 ριμπάουντ και 4,7 τάπες σε 29 λεπτά κατά μέσο όρο. Είναι πρώτος σε όλη τη διοργάνωση στις τάπες, δεύτερος στα αμυντικά ριμπάουντ (9,7) και τρίτος στο σύνολο, καθώς επίσης τρίτος σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (13/19, 68,4%). Τέλος, μεταξύ των σέντερ της διοργάνωσης έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο μέσο όρο λεπτών συμμετοχής, πίσω από δύο παίκτες της Κίνας κι έναν του Ιράν. Λογικό, λοιπόν, οι σκάουτ των ομάδων του ΝΒΑ που τον παρακολουθούν να έχουν ξετρελαθεί μαζί του (έχει όρο στο συμβόλαιό του να φύγει για κολέγιο των ΗΠΑ, αν το θελήσει) και ο Παναθηναϊκός να θέλει να τον κρατήσει στις τάξεις του. 

Τι θα κάνει όμως; 

Ο ίδιος μιλώντας στο Sports Illustrated μετά τον αγώνα με τη Σερβία δήλωσε πως σύντομα θα αποφασίσει για το μέλλον του, πιθανότατα μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19. «Υπάρχει πιθανότητα να μείνω στον Παναθηναϊκό, αλλά και να φύγω. Έχω κάνει μια λίστα με τέσσερα κολέγια, το NC State, το Kentucky, το St. John’s και το Oregon», είπε και πρόσθεσε πως «… είναι ένα από τα όνειρά μου να πάω σε κολέγιο. Από μικρός, όταν άρχισα να παρακολουθώ μπάσκετ και να βλέπω όλους αυτούς τους αστέρες στην τηλεόραση, σκέφτηκα πως ήθελα να πάω στο κολέγιο». 

Κλείσιμο
Στο Όρεγκον θα παίζει από την ερχόμενη σεζόν και ο συμπαίκτης του στην Εθνική, Τάιλερ Ντόρσεϊ. «Μιλάμε καθημερινά γι’ αυτό. Δεν ξέρω τι θα κάνει, αλλά του λέω πως μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας. Τον χρειαζόμαστε, ένας ακόμη ψηλός μάς λείπει», είπε. 

Ο πατέρας του, Κανέλλος, που παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες του γιου του στο Ηράκλειο, ψηφίζει… NCAA. «Του λέω να πάει στις ΗΠΑ. Αν παίζει περισσότερο και απέναντι σε αντιπάλους της ηλικίας του, θα δείξει πόσο καλός είναι», είπε. 

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης