Γουίμπλεντον: Τα φαβορί υπόσχονται συγκινήσεις

Γουίμπλεντον: Τα φαβορί υπόσχονται συγκινήσεις

To αρχαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο, το Γουίμπλεντον, ξεκίνησε ήδη στο Λονδίνο και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει είναι τεράστιο, ξεπερνώντας τα όρια των φιλάθλων του αθλήματος.Το αγαπημένο τουρνουά στο γρασίδι έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στο παρελθόν, με τις προσδοκίες να είναι υψηλές και για τη φετινή διοργάνωση.

Γουίμπλεντον: Τα φαβορί υπόσχονται συγκινήσεις
Το ατομικό τουρνουά των ανδρών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τα κορυφαία ονόματα να βρίσκονται στο ταμπλό έτοιμα να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Τα φώτα στρέφονται σε 3 εκ των συμμετεχόντων, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για κάποια έκπληξη, ή μία… όχι και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Νόβακ Τζόκοβιτς
Κλείσιμο

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, επιστρέφει στην Αγγλική πρωτεύουσα μετά τον περσινό επικό τελικό απέναντι στον ΡότζερΦέντερερ, όταν και κατάφερε να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο συγκεκριμένο Grand Slam.

Η απώλεια του Γαλλικού Όπεν από τον ΣτανΒαβρίνκα, τις προηγούμενες εβδομάδες μπορεί να αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα στη σεζόν του Σέρβου τενίστα, ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει στους τίτλους και το Γουίμπλεντονείναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία. Μάλιστα οι στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν την παρουσία του Τζόκοβιτςστον τελικόσε αποδόσεις απόλυτου φαβορί (1,50 στον Stoiximan.gr).

Ρότζερ Φέντερερ
Ο Ελβετός (Νο2) παίζει στην αγαπημένη του επιφάνεια, δείχνει σε τρομερή κατάσταση ίσως στο τελευταίο του Γουίμπλεντον, στο οποίο θεωρείται ουσιαστικός διεκδικητής του τίτλου. Βασικό του πρόβλημα, η αδυναμία να αντέξει σε συνεχόμενους αγώνες από τη στιγμή που και τα χρόνια έχουν περάσει και το σώμα του έχει καταπονηθεί. Ωστόσο, αποτελεί δεδομένο ότι ο 7 φορές νικητής του Γουίμπλεντον, θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο-ρεκόρ με κάθε τρόπο.

ΆντιΜάρεϊ
Ο Μάρεϊ αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των Βρετανών για κατάκτηση του τίτλου… εντός έδρας, όπως έγινε και το 2013 απέναντι στον ΝόβακΤζόκοβιτς. Ο Σκωτσέζος είναι ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε το τουρνουά μετά από 77 χρόνια… Βρετανικής ξηρασίας και τον τελευταίο τίτλο του ΦρεντΠέρι το 1936. Φέτος, από το νούμερο 3 της κατάταξης συγκαταλέγεται στα φαβορί για μία νέα μεγάλη επιτυχία στο φημισμένο τουρνουά.

Ράφα και Σταν

Πέρα από τα μεγάλα φαβορί, υπάρχουν και δύο ακόμη «μικρότερα φαβορί», αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι ένας τενίστας με 14(!) τίτλους Grand Slam στο ενεργητικό του και ο νικητής του προηγούμενου Grand Slam, του Γαλλικού Όπεν.

Ο λόγος φυσικά για τους Ράφα Ναδάλ και Σταν Βαβρίνκα. Ο Ισπανός μπορεί να είναι εξαιρετικός στο χώμα, ωστόσο και στο χορτάρι του Γουίμπλεντον, μετρά επιτυχίες με κατακτήσεις τίτλου το 2008 και το 2010. Φυσικά συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, ωστόσο τα προβλήματα τραυματισμών και φέτος των έχουν εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό να φτάσει στις επιτυχίες που θα μπορούσε σύμφωνα με το ταλέντο του και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο νούμερο 10 της κατάταξης. Φυσικά, το να τον υποτιμήσει κανείς θα ήταν πραγματικά αστείο.

 Όπως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και τον ΣτανΒαβρίνκα. Ο εξαιρετικός Ελβετός κατέκτησε τον Μάιο το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του στο Γαλλικό Όπεν και έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα στο Γουίμπλεντον.
Οι συγκινήσεις αναμένονται έντονες και τη φετινή χρονιά στο δημοφιλές Βρετανικό Grand Slamκαι οStoiximan.gr φροντίζει να μη χαθεί… πόντος, προσφέροντας ολόκληρη τη δράση σε Live Streaming.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης