«Όχι» της Σούπερ Λίγκας στον ΟΠΑΠ

«Όχι» της Σούπερ Λίγκας στον ΟΠΑΠ

Την αρνητική απάντησή της στην πρόταση χορηγίας του ΟΠΑΠ έδωσε επίσημα η Σούπερ Λίγκα. Το ΔΣ της διοργανώτριας έκρινε λίγα τα 16,5 εκατ. ευρώ που προσφέρονται και σκοπεύει να ζητήσει αρκετά παραπάνω 

«Όχι» της Σούπερ Λίγκας στον ΟΠΑΠ
Το «όχι» που διαφαινόταν ότι θα δώσει ως απάντηση στην πρόταση του ΟΠΑΠ σφράγισε κι επίσημα η Σούπερ Λίγκα. 

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης τέθηκε επί τάπητος η προσφορά των 16,5 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει ο οργανισμός για τη χορηγία του πρωταθλήματος και τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων. 

Κρίθηκε λοιπόν ότι αυτή είναι μικρή και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα πάει σε νέες διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ και θα επιδιώξει σ’ αυτές να διεκδικήσει ένα ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο (κάποιες πληροφορίες το ορίζουν στα 20 εκατ. ευρώ). 

Κλείσιμο
Κατά τ’ άλλα, στο σημερινό Δ.Σ. αποφασίστηκε να καλύψει η Σούπερ Λίγκα το κόστος (ύψους 70.000 ευρώ) για το κέντρο ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Παράλληλα συμφωνήθηκε να τεθεί αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού ν’ αναλάβει η ίδια η διοργανώτρια τη διαχείρισή του. 

Τέλος, η Σούπερ Λίγκα καινοτόμησε σε σχέση με περασμένες χρονιές και θέλοντας να μην επαναληφθούν φέτος «μπάχαλα», όρισε τις ακριβείς ημερομηνίες της διοργάνωσης. 

Έτσι, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 22/23 Αυγούστου, ενώ η κλήρωση θα γίνει είτε στις 13, είτε στις 14 Ιουλίου (ανάλογα με το πότε θα μπορούν να δώσουν το «παρών» όλες οι ομάδες). 

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου, η κανονική διάρκεια θα τελειώσει στις 17 Απριλίου, ενώ τα πλέι-οφ θα διεξαχθούν στο διάστημα 4-22 Μαΐου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας 

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 

1/ Αποφάσισε ομόφωνα ότι η πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι εξαιρετικά χαμηλή και δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. 

2/ Αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού, (πλην Ελλάδας, Κύπρου, Αλβανίας) για το σύνολο των ομάδων της Super League για τα επόμενα δύο έτη. 

3/ Εγκρίθηκε επί της αρχής το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2015-16, το οποίο θα αποσταλεί στην ΕΠΟ για την έγκρισή του. Η έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 2015, η λήξη του Α’ Γύρου στις 19 Δεκεμβρίου 2015, η έναρξη του Β’ Γύρου στις 2 Ιανουαρίου 2016 και το τέλος του Β’ Γύρου στις 17 Απριλίου 2016. Τα play off θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 22 Μαΐου 2016. 

4/ Η κλήρωση του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2015-16 θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. 

5/ Η Super League συνεχίζει την προσπάθεια συμμόρφωσης και πλήρους εφαρμογής των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εποπτείας, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές αρχές». 

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης