«Παρέλαση» Παναθηναίκού στην Πυλαία με 83-65 επί του ΠΑΟΚ και πρόκριση στους τελικούς

«Παρέλαση» Παναθηναίκού στην Πυλαία με 83-65 επί του ΠΑΟΚ και πρόκριση στους τελικούς

Χάρη στην εκκωφαντική πρώτη περίοδο, όπου βομβάρδισε με 6/7 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 83-65 τον ΠΑΟΚ και πέρασε στους τελικούς! Φοβεροί Μαυροκεφαλίδης, Νέλσον

«Παρέλαση» Παναθηναίκού στην Πυλαία με 83-65 επί του ΠΑΟΚ και πρόκριση στους τελικούς
Ανέβηκε Θεσσαλονίκη, σκούπισε και… περιμένει! 

Κάνοντας εκπληκτική πρώτη περίοδο (με επιμέρους σκορ 33-12 και 13/16 σουτ), ο Παναθηναϊκός άλωσε την Πυλαία με σκορ 83-65 και κάνοντας το 3-0 στη σειρά, πέρασε στους τελικούς της Α1 περιμένοντας έναν εκ των Ολυμπιακού-Άρη. 

Ακόμα ένα εντυπωσιακό ματς απ’ τον Μαυροκεφαλίδη με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, εξαιρετικός ο «αναγεννημένος» Νέλσον που σταμάτησε στους 19 (6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα), ενώ έγινε πολύ καλή δουλειά από Φώτση, Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς. 

Κλείσιμο
Απ’ τους ασπρόμαυρους που περιορίστηκαν στον μικρό τελικό και που «μπλόκαραν» στην άμυνα του τριφυλλιού, 17 είχε ο Όντουμ (5 τρίποντα) και 15 ο Λάνγκφορντ. 

Το ματς

Πυραυλοκίνητη εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό! Με τέσσερα τρίποντα(!) στην αρχή του ματς και δεχόμενοι καλάθι απ’ τον ΠΑΟΚ ύστερα από 4’, οι πράσινοι φυσιολογικά προηγήθηκαν 14-2! Το ρεσιτάλ απ’ τα 6,75 δεν είχε… τελειωμό για το τριφύλλι που έφτασε και στο +16 (4-20), αναγκάζοντας τον Σούλη Μαρκόπουλο να αλλάξει τα πλάνα του. Ο Λάνγκφορντ πάλευε με τα θηρία, προσπαθούσε -μόνος του σχεδόν- να κρατήσει όρθιους τους Θεσσαλονικείς, αλλά οι παίκτες του Μανωλόπουλου ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση, με τον Νέλσον να κάνει «πάρτι» και να γράφει το 12-31 (9’). Τελικά η εκκωφαντική πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στο 33 (έχοντας 7/9 τρίποντα και 6/7 δίποντα) και τον ΠΑΟΚ στο 12’ μην μπορώντας να καταλάβει από πού του ερχόταν. 

Ο «Δικέφαλος του βορρά»… προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε show στην Πυλαία. Ακόμα και με το ροτέισον (όσο σ’ αυτό μπορεί να περιλαμβάνεται η είσοδος του Διαμαντίδη), η διαφορά εκτινάχθηκε στους 25 (17-42) με εξαιρετική παρουσία του Μόργκαν και άμυνα από «ατσάλι». Ο «αναγεννημένος» Νέλσον έγραφε το double score (23-46), ενώ μια μίνι αντίδραση ήρθε απ’ τον Όντουμ με δύο σερί τρίποντα που μείωσαν το σκορ σε 29-46. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έβρισκαν σκορ εκατέρωθεν στα τελευταία δύο λεπτά (με πολυφωνία για τους πράσινους) και λογικά οι πρωταθλητές πήγαν στα αποδυτήρια με το +17 (33-50). 

Σε υπόθεση των Μαυροκεφαλίδη απ’ τη μία και Κάρτερ απ’ την άλλη συνεχίστηκε το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει «αφεντικό» (37-54). Ο σέντερ του τριφυλλιού ήταν… ασυναγώνιστος και με νέο τρίποντο έγραψε το 40-59! Κι όμως εκεί που έδειχναν πως δεν υπήρχε… επιστροφή στο ματς, ο ΠΑΟΚ σα να το πίστεψε. Ο Όντουμ ήταν φοβερός απ’ τα 6,75 και με το πέμπτο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου να «ροκανιστεί» η διαφορά και να μειώσουν οι Θεσσαλονικείς σε 51-62. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν και σε μονοψήφια επίπεδα μετά από… ώρα, ωστόσο αστοχούσαν σε τρίποντα και τελικά Διαμαντίδης-Μαυροκεφαλίδης τους «τιμώρησαν» για το 53-67 στο 30’.  

Μαργαρίτης και Δέδας ασκούσαν… πίεση από μακριά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αγχωθούν πραγματικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού που πότε με τον Λουκά, πότε με τον Νέλσον έβρισκαν τις λύσεις… αντίδρασης (59-72). Αν και απέμεναν ακόμα πέντε λεπτά, εντούτοις ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε πως είχε τις δυνάμεις (αγωνιστικές και ψυχολογικές) για να γυρίσει την κατάσταση. Και το τρίποντο του Διαμαντίδη στο 37’ απλώς… τέλειωσε οριστικά την «τελετή», προτού ο Νέλσον συνεχίσει στο… ασύλληπτο βράδυ του (με νέο τρίποντο). Εν τέλει ο Χαριτόπουλος έγραψε το τελικό 65-83, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει εμφατικά την πρόκριση στους τελικούς της Α1. 

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 31-50, 53-67, 65-83 

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 10 (6 ασίστ), Λάνγκφορντ 15, Κάρτερ 6, Τσόχλας 3, Δέδας 6, Μαργαρίτης 6, Κώττας, Όντουμ 17 (5 τρίποντα), Χαριτόπουλος 2, Σαλούστρος 

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 5, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 8 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φώτσης 8 (6 ριμπάουντ), Νέλσον 19 (6 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 21 (9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Διαμαντίδης 11, Μπλουμς, Κούπερ, Μόργκαν 9 (4 ριμπάουντ)  

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης