Απόλυτος κυρίαρχος την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός (vids)

Απόλυτος κυρίαρχος την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ξάνθη το στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τους Πειραιώτες να έχουν χτίσει την δική τους παράδοση αφού την τελευταία δεκαετία μετράνε μόνο κατακτήσεις

Απόλυτος κυρίαρχος την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός (vids)
Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει τον Άρη (δύο φορές), την ΑΕΚ (δύο φορές), τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μόνο νίκες. Η επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού παρουσιάζει, αναλυτικά τους «ερυθρόλευκους» τελικούς της τελευταίας δεκαετίας:


2005: Ολυμπιακός – Άρης 3-0

Κλείσιμο
Στις 21 Μαΐου, «μονομάχησαν» Ολυμπιακός και Άρης στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Μετά από μια μεγάλη εμφάνιση του Ριβάλντο που πέτυχε δύο τέρματα και μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Θρύλος επικράτησε με 3-0 των Θεσσαλονικέων και κατέκτησε το 21ο Κύπελλο της ιστορίας του. Στην μνήμη των φιλάθλων της ομάδας έχει «χαραχτεί» αναμφίβολα, το σπάνιας ομορφιάς τέρμα που είχε σημειώσει ο Ριβάλντο, σχεδόν από το σημείο του κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος είχε αναδειχθεί και MVP του Τελικού.





2006: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0

Για δεύτερη σερί χρονιά ο Θρύλος στον τελικό, για δεύτερη σερί χρονιά κούπα! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό και επικράτησαν με 3-0 στο Παγκρήτιο Στάδιο, με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο. Την αρχή έκανε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, που με προβολή άνοιξε το σκορ στο 61’. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Βλάνταν Ιβιτς έκανε λάθος υπολογισμό της μπάλας και με αυτογκόλ, διαμόρφωσε το 2-0, ενώ ο Νέρι Καστίγιο στις καθυστερήσεις, αφού …ζάλισε όλη την άμυνα της ΑΕΚ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.





2008: Ολυμπιακός – Άρης 2-0

Παρόλο πως ο αγώνας διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, η ομάδα μας έδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι γεννημένη νικήτρια! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 των «κίτρινων» με σκόρερ τους Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Αρχικά, ο Σέρβος επιθετικός με δυνατή κεφαλιά στο 33’ άνοιξε το σκορ, μετά από υπέροχη προσπάθεια και σέντρα του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Αργεντινός ήταν δημιουργός και του δεύτερου τέρματος των Πειραιωτών. Εκτέλεση φάουλ στο 53’, ο Πολωνός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 2-0. Ο Γκαλέτι είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε στο 79’, πέρασε άουτ. Παρόλα αυτά, οι δύο ασίστ του χάρισαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού.





2009: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-4 (15-14 πέναλτι)

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών, στις 2 Μαΐου του 2009, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ το σκορ στα 120 λεπτά της αναμέτρησης διαμορφώθηκε στο 4-4!

Στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είδε τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται από το πρώτο δεκάλεπτο με 2-0. Παρόλα αυτά, δεν τα παράτησαν, μείωσαν με τον Ντερμπισάιρ στο 47’, ενώ ισοφάρισαν με τον Ντουντού στο 70’. Ο Σκόκο λίγο πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών έγραψε το 3-2, παρόλα αυτά ο Ντερμπισάιρ και πάλι, σαν … από μηχανής θεός, στην τελευταία φάση του αγώνα, ισοφάρισε με υπέροχη κεφαλιά και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Γκαλέτι έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 102’, για να ισοφαρίσει ο Σκόκο πέντε λεπτά αργότερα.

Στην διαδικασία των πέναλτι, η ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών του Θρύλου και η κλάση του Αντώνη Νικοπολίδη, έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα μας με 15-14! Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός είχε ολοκληρώσει την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, αφού είχαν αποβληθεί οι Γκαλέτι και Παπαδόπουλος!





2012: Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

Πάλι ΟΑΚΑ, πάλι τρόπαιο! Ο Ολυμπιακός, σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό, είχε επικρατήσει με 2-1 της ομάδας του Περιστερίου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Φουστέρ. Το σκορ για τον Θρύλο, είχε ανοίξει ο Ράφικ Τζιμπούρ στο 29’, με δυνατό σουτ, που έβαλε… φωτιά στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Ινγκλέσιας στο 76’. Το ματς πήγε στην παράταση. Αν και πίεζε ο Θρύλος για το πολυπόθητο γκολ, αυτό δεν ερχόταν. Μέχρι το 119’, ένα λεπτό πριν την λήξη… Ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Φουστέρ, με καρφωτή κεφαλιά – δυναμίτη, έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στον Θρύλο! Όπως ήταν λογικό, ο Ισπανός… λυτρωτής, μετά το τέλος του αγώνα, αποθεώθηκε από τον κόσμο των Πειραιωτών.




2013: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Πριν δυο χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το 26ο και τελευταίο τους Κύπελλο. Στον τελικό, ο «δαφνοστεφανωμένος» είχε επικρατήσει των Αρκάδων με 3-1, σε ένα ματς που κρίθηκε και αυτό στην παράταση. Ο Ράγιος ήταν εκείνος, που είχε δώσει το προβάδισμα στον Αστέρα, για να έρθει ο Φουστέρ, λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους να ισοφαρίσει την αναμέτρηση. Το σκορ δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση. Εκεί ο Ολυμπιακός, έδειξε την δυναμική του και με τα γκολ των Τζιμπούρ (98’) και Αμπντούν (118’), στέφθηκε Κυπελλούχος και πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στην τεράστια ιστορία του! 




Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης