Ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα για το Φεστιβάλ στην Τιφλίδα

Ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα για το Φεστιβάλ στην Τιφλίδα

Tην Τρίτη 26 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει στις 12.30 την Τελετή Αφής της Φλόγας για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Τιφλίδα 2015»

Ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα για το Φεστιβάλ στην Τιφλίδα
Η Φλόγα θα ανάψει στα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου με τον παραδοσιακό τρόπο και θα την παραλάβει ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος για να την παραδώσει στην αποστολή των διοργανωτών και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αλέξι Αχβλεντιάνι.

Την ευθύνη για το τελετουργικό έχει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, τη μουσική έχει γράψει ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας, ενώ τους Εθνικούς Ύμνους θα παίξει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Λαμπαδηδρόμοι θα είναι δύο Έλληνες αθλητές, οι Μανώλης Καραλής (επί κοντώ) και Νικολέττα Παυλοπούλου (κολύμβηση) και δύο Γεωργιανοί, οι Lasha Shavdatuashvili (τζούντο) και Mariam Bolkvadze (τένις).

Κλείσιμο
Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχουν σε αυτό αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 14 ως 18 ετών, από τις 50 χώρες που είναι μέλη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στην Τιφλίδα θα ταξιδέψουν περίπου 3.600 αθλητές και αθλήτριες, ενώ θα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση, όπως συμβαίνει συνεχώς από το 1991 που ξεκίνησε η διοργάνωση.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης