Europa League: Θρίαμβος της Σεβίλλης στην Ισπανία - Ανοιχτή η ρεβάνς στη Ρωσία μετά το 1-1 στη Νάπολη

Europa League: Θρίαμβος της Σεβίλλης στην Ισπανία - Ανοιχτή η ρεβάνς στη Ρωσία μετά το 1-1 στη Νάπολη

Mεγάλη νίκη της Σεβίλλης επί της Φιορεντίνα που είναι με το ένα πόδι στον τελικό - Ανοικτούς λογαρισμούς άφησαν Νάπολι και Ντνίπρο

Europa League: Θρίαμβος της Σεβίλλης στην Ισπανία - Ανοιχτή η ρεβάνς στη Ρωσία μετά το 1-1 στη Νάπολη
Σεβίλη - Φιορεντίνα 3-0

Μετά από αήττητο σερί 12 αγώνων σε εκτός έδρας αναμετρήσεις στην Ευρώπη, η Φιορεντίνα λύγισε στο καμίνι του «Σάντσεθ Πιθχουάν» από την Σεβίλλη με 3-0. Πρωταγωνιστής για την ομάδα της Ανδαλουσίας, ο Καταλανός, Άλειξ Βιδάλ (17’, 54’), που σημείωσε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ στο 3ο τέρμα του Γκαμεϊρό (75’). Η Σεβίλλη θέλει να γίνει η πρώτη με δύο απανωτά Europa League, ενώ ήταν και η τελευταία που πήρε δύο απανωτές φορές το ίδιο τρόπαιο σαν Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Βιδάλ είχε περάσει το 2008-09, στο δεύτερο μισό της σεζόν από τον Πανθρακικό και είχε 8 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα, αφού είχε δοθεί δανεικός στην ομάδα της Κομοτηνής, από την Εσπανιόλ Β'. 

Το ματς: 
Κλείσιμο

H Φιορεντίνα ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει καμία απ’ αυτές. Από την άλλη η Σεβίλλη, είχε διαστήματα που πίεσε την ιταλική άμυνα και στο 17’, μετά από έναν ωραίο συνδυασμό του Ρέγιες, του Βιτόλο και του Μπάκα, ο Κολομβιανός έστρωσε την μπάλα στον Άλεξ Βιδάλ που με δεξί σουτ έκανε το 1-0. 

Οι «βιόλα» που στο 5ο λεπτό είχαν απειλήσει με τον Μάριο Γκόμεζ που σούταρε άουτ, μετά από ωραία πάσα του Χοακίν, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 19’ με τον Ματίας Φερνάντεζ ν’ αστοχεί από πολύ κοντά μετά από νέα έξοχη ενέργεια του Χοακίν, στο 24’ με τον ίδιο παίκτη με τον Ρίκο, ν’ αποκρούει στην κλειστή γωνία και στο 25’ με τον Σαλάχ μετά από σέντρα του Τόμοβιτς να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ρίκο. Στο 30ο λεπτό ο Μπριχ, δεν είδε τράβηγμα του Τρεμουλινάς στον Σαλάχ κι έτσι το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, δεν είχε τον ρυθμό του αρχικού ημιώρου, για να κλείσει με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. 

Η Σεβίλλη στο 7ο λεπτό της επανάληψης έβαλε ακόμα πιο γερές βάσεις για την πρόκριση με το δεύτερο γκολ του Βιδάλ στο ματς, σε ένα γκολ που σίγουρα φέρει ευθύνη και ο Νέτο. Ο Βιτόλο άνοιξε δεξιά στον σκόρερ, αυτός έκανε ένα δεξί σουτ, αλλά ο Νέτο είχε ξαπλώσει προς την αντίθετη κατεύθυνση, ανήμπορος ν’ αποτρέψει το 2-0. Η Σεβίλλη έμοιαζε κυρίαρχη στο ματς όσο περνούσε η ώρα, ενώ η Φιορεντίνα έμοιαζε απογοητευμένη εντελώς μετά το 2ο γκολ. 

Ο Έμερι φρέσκασε την ομάδα του και μετά την είσοδο τον Ιμπόρα και Γκαμεϊρό, ήρθε και το 3ο γκολ με τον Γάλλο να σκοράρει δευτερόλεπτα, αφότου μπήκε στο ματς μετά από πάσα του Τρεμουλινάς και πάσα του Βιδάλ για να κάνει από κοντά το 3-0. Ο Μπανέγκα λίγο αργότερα είχε την ευκαιρία να κάνει το 4-0, αλλά την απώλεσε, αφού έστειλε την μπάλα άουτ. 

Νάπολι - Ντνίπρο 1-1
Ποτέ μη λες ποτέ. Η Ντνίπρο έφυγε με το 1-1 από το «Σαν Πάολο» στην πρώτη αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Europa League, αν και δεν δικαιούταν κάτι θετικό από την αναμέτρηση με τη Νάπολι, αλλά είχε τη βοήθεια του… Θεού και του επόπτη. 

Ο Ζελέζνιοφ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς «χτύπησε» (81’), αλλά ήταν σε αντικανονική θέση όταν του έκανε την πάσα ο Φεντέσκι και ισοφάρισε το τέρμα του Νταβίντ Λόπεθ (50’). Η ρεβάνς είναι την επόμενη Πέμπτη (14/5, 22:05).

Το ματς: 

Επρόκειτο για αναμέτρηση που είχε φαβορί στα χαρτιά, έστω και αν ήταν για τα ημιτελικά των Europa League. Ο τρόπος που προσέγγισαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι ήταν ο αναμενόμενος. Η Νάπολι που είναι πιο ποιοτική και πιο επιθετικογενής μπήκε προσπάθησε να μπει δυνατά, επιδιώκοντας να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο νωρίς το σκορ. 

Από την άλλη οι Ουκρανοί ακολούθησαν την τακτική που είχαν πάνω-κάτω στα υπόλοιπα παιχνίδια και η οποία τους έχει οδηγήσει αρκετά μακριά με βάση τα δικά της δεδομένα. Κοντά οι γραμμές της και πίεση στον παίκτη που έχει την μπάλα και λίγα ρίσκα στο παιχνίδι της. Το έκανε και με ομάδες σχεδόν ισάξιες με την ίδια. Δεν θα το έκανε και με τους Ιταλούς; 

Στο πρώτο μέρος η αναμέτρηση κύλησε όπως την ήθελαν οι φιλοξενούμενοι, που κατάφεραν να το ράψουν στα μέτρα τους και να διατηρήσουν τον ρυθμό όπως ήθελαν, ενώ κινδύνεψαν μόνο δύο φορές (9’,22’) με τον Ινσίνιε. 

Ο Ράφα Μπενίτεθ πάντως δεν άλλαξε κάτι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Συνέχισε με το ίδιο πλάνο και δικαιώθηκε αρκετά γρήγορα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι στο 50’, όταν ο Ντιβίντ Λόπεθ κινήθηκε καλύτερα από την αντίπαλη άμυνα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή τα είχε πάει πολύ καλά και με κεφαλιά έκανε το 1-0. 

Από εκεί και πέρα άλλαξε άρδην η εικόνα του ματς, με τη Νάπολι που τα ‘ χε βρει σκούρα έως τότε να αποκτά… παλμό και κατά διαστήματα να έχει στα… σκοινιά την Ντνίπρο, που δεν μπορούσε να αμυνθεί καθόλου καλά σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτό. 

Επιθετικά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στη φιλοσοφία της. Παθητικό ρόλο είχε στο πρώτο (με μια μόλις ευκαιρία) και στο δεύτερο μέρος. Μετά το τέρμα που δέχθηκε, άρχισε να ξεμυτάει, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς παρότι ήθελε να παίξει πιο επιθετικά από εκείνο το σημείο και μετά, δεν της το επέτρεψαν οι γηπεδούχοι. 

Ωστόσο, σε ένα χρονικά σημείο που δεν… μύριζε γκολ, ο Ζελέζνιοφ εκμεταλλεύτηκε τη μη υπόδειξη του επόπτη και αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητες της ομάδας του να πάει τελικό. Απλά… μαγική εικόνα! 

 
Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης