Πρίφτης: «Μεγάλη προσπάθεια για την τέταρτη θέση»

Πρίφτης: «Μεγάλη προσπάθεια για την τέταρτη θέση»

Τη σημασία που θα έχει για τον Άρη η κατάληψη της τέταρτης θέσης ενόψει των πλέι οφ τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 69-58

Πρίφτης: «Μεγάλη προσπάθεια για την τέταρτη θέση»
Την κατάληψη της τέταρτης θέσης έχει θέσει ως στόχο ο Άρης όπως είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Nick Galis Hall» με 69-58 και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους Πειραιώτες για τη νίκη τους. Ακόμα ο προπονητής του Άρη στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών του Νέιμικ και του Σίμτσακ, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ. 

«Θέλουμε να τερματίσουμε τέταρτοι, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τα πλέι οφ. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη στο Ρέθυμνο και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να την κατακτήσουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Έχουμε τις δυνατότητες για να κερδίσουμε. Θα δούμε σε ποια κατάσταση θα είναι οι τραυματίες», σχολίασε για το ματς με το Ρέθυμνο στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Basket League και είπε για το σημερινό ματς πως οι παίκτες του δεν ήταν αρκετά καλοί στην επίθεση και στα αμυντικά ριμπάουντ. 

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Κάναμε καλό ξεκίνημα, διατηρήσαμε την επαφή με το σκορ. Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση και δεν είχαμε το αμυντικό ριμπάουντ. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με το Ρέθυμνο αλλά θα πρέπει να διαχειριστούμε δυο προβλήματα. Αυτό του Νέιμικ που δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου και του Σίμτσακ που προέκυψε στη διάρκεια του αγώνα. Είναι πρόβλημα για μας η διαχείριση αυτής της κατάστασης γιατί το ρόστερ μας είναι περιορισμένο και κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Γενικώς είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας». 
Κλείσιμο

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα του αλλά με κάποιον Έλληνα παίκτη και όχι με ξένο. 

«Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Αν αποκτηθεί παίκτης θα είναι Έλληνας, δεν θέλουμε να αλλάξουμε ξένο. Δεν θα είναι καλό να διαταράξουμε τις ισορροπίες και τη χημεία της ομάδας. Θέλει χρόνο για να εντάξουμε έναν καινούργιο παίκτη στην ομάδα γιατί τα παιχνίδια θα είναι διαδοχικά». 

Επίσης ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη τη μεγάλη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Άρη, καθώς ο Νικόλαος Λάσκαρης ανέλαβε και επίσημα τις τύχες του. 

«Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική και δημιουργεί προοπτικές σε ότι αφορά το μέλλον που θα είναι καλύτερο για την ομάδα. Καλώς η κακώς όλα περνούν μέσα από τις οικονομικές προϋποθέσεις. Προφανώς οι προϋποθέσεις θα είναι καλύτερες». 

Από την πλευρά των παικτών ο Κώστας Χαρίσης συμπλήρωσε πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δε συγχωρεί τα λάθη. 

«Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, πραγματοποιήσαμε ένα καλό ξεκίνημα και καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά. Ο Ολυμπιακός όμως είναι μεγάλη ομάδα και δεν συγχωρεί τα λάθη. Πέρασε μπροστά στο σκορ και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, παίρνοντας μια διαφορά. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ και θα παλέψουμε για την τέταρτη θέση». 

Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης