Αμπιντάλ: «Ο Ντάνι Άλβες μου προσέφερε το συκώτι του, αλλά δεν το δέχτηκα»

Αμπιντάλ: «Ο Ντάνι Άλβες μου προσέφερε το συκώτι του, αλλά δεν το δέχτηκα»

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αποκάλυψε τη συγκινητική προσφορά του Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα, αλλά και πώς αντιμετώπισε η οικογένειά του το σοβαρό πρόβλημα υγείας του 

Αμπιντάλ: «Ο Ντάνι Άλβες μου προσέφερε το συκώτι του, αλλά δεν το δέχτηκα»
Ο Ερίκ Αμπιντάλ μίλησε για ακόμα μια φορά για την περιπέτεια της υγείας του και αναφέρθηκε στον Ντάνι Άλβες που του είχε προσφέρει το συκώτι του, κάτι που όμως όπως είπε δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην άσου του Ολυμπιακού στην «Daily Mail»:

«Ο συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες μου πρόσφερε το συκώτι του. Ήταν σοβαρό, αλλά δεν θα μπορούσα να το αποδεχθώ. Έχει μία οικογένεια και μία καριέρα. Πρόκειται για τεράστια επέμβαση».

Κλείσιμο
Για την στήριξη της οικογένειάς του:
«Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 11, τότε ήταν 9 και το δεύτερο πέντε ετών. Ήξερε ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά εμείς δεν αναφέραμε ποτέ την λέξη "καρκίνος" και ούτε μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Δεν θέλαμε να τα φοβήσουμε. Είπαμε μόνο ότι "ο μπαμπάς θα πάει για λίγο στο νοσοκομείο".

Η γυναίκα μου είναι φοβερή. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, αυτά τα κορίτσια μου έδιναν δύναμη και μου φώτιζαν την μέρα. Δεν είμαι ο μοναδικός  που έχει αγωνιστεί με καρκίνο, αλλά ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω κάποιους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την δουλειά. Μπορείς να έχεις όλα τα χρήματα του κόσμου, όμως τίποτα δεν σε προετοιμάζει για τον καρκίνο».

Για την συμμετοχή του στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ, είπε: «Aυτό το παιχνίδι ήταν μία έμμονη ιδέα για μένα. Ήμουν αποφασισμένος να βρω τον εαυτό μου. Ο Γκουαρντίολα ήταν καταπληκτικός και μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: "Συνέχισε, όλοι σε στηρίζουμε για να είσαι εκεί". Έχω ακόμα το εισιτήριο από το ματς. Τι νύχτα, σε ένα διάσημο γήπεδο. Πάντα θαύμαζα το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει η Λίβερπουλ΄. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ εκεί το 2006, όταν ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν προπονητής, όμως ήρθε η Μπαρτσελόνα».

Για την κίνηση του Πουγιόλ να τον αφήσει να σηκώσει εκείνος το τρόπαιο: «Ο Πουγιόλ ήταν αρχηγός και μου λέει καθώς πηγαίναμε στην απονομή "εσύ θα το σηκώσεις". Ήταν καταπληκτική χειρονομία».

Για τον Μέσι: «Η ιδιοφυΐα του ποδοσφαίρου, είναι ένα φαινόμενο»

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στη μεταμόσχευση: «Ήταν δύσκολα. Η μεταμόσχευση είχε τις επιπλοκές της. Το Ανοσοποιητικό μου σύστημα έπρεπε να δεχθεί το νέο συκώτι. Ήμουν στο νοσοκομείο για 42 ημέρες με φοβερούς πόνους. Για επτά μήνες δεν έκανα τίποτα. Δεν είχα δυνάμεις. Υπήρχαν σκοτεινές ημέρες όπου ήμουν τρομοκρατημένος και έλεγα ότι δεν θα ξαναπαίξω ξανά. Δεν είχα αφήσει τους συμπαίκτες μου να έρθουν να με δουν στο νοσοκομείο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης