Φιέστα του Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα μετά το 5-0 επί της Καλλονής

Φιέστα του Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα μετά το 5-0 επί της Καλλονής

Τη χρονιά που ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 90 χρόνια ιστορίας, κατέκτησε το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το αφιέρωσε στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη - Δείτε φωτογραφίες από τη φιέστα στο Καραϊσκάκη



Φιέστα του Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα μετά το 5-0 επί της Καλλονής
Η επέκταση της «ερυθρόλευκης» τροπαιοθήκης ήταν γνωστό εδώ και μέρες πως είχε μεγαλώσει και γι’ αυτό μετά το ματς με την Καλλονή το γήπεδο Καραϊσκάκη φόρεσε τα… καλά του για να γιορτάσει! 

Στα 90 χρόνια της ιστορίας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 42ο πρωτάθλημα, το οποίο και αφιέρωσε στον Μίκη Θεοδωράκη. Έτσι, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ήθελε να τιμήσει με τον τρόπο της τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, με τους δύο εγγονούς του, αφού πρώτα προβλήθηκε ένα πολύ όμορφο βίντεο στα μάτριξ του γηπέδου με στιγμές από τη ζωή του, να παραλαμβάνουν τα δώρα τους.  

Κλείσιμο




Στη συνέχεια, την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο έκανε η μασκότ της ομάδας του Πειραιά, Λεόνε, μαζί με 90 παιδιά από τις ακαδημίες, όπου ο Deputy Director της UNICEF, Lawrence Picard βράβευσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την προσφορά του στον αγώνα που κάνει η UNICEF.  

Στη μεγάλη αυτή γιορτή την… τιμητική του και το «αύριο» του συλλόγου. Και φυσικά, ο λόγος είναι η ομάδα Κ-20 που γνώρισε την αποθέωση για την πολύ καλή πορεία που είχε φέτος στο Champions League των μικρών, το Youth League, όπου έφτασε μέχρι τη φάση των «16».  





Μετά, ήρθε το κυρίως… μενού της φιέστας. Αρχικά, 42 παιδιά χωρισμένα δύο σειρές των 24 και κρατώντας σημαίες του Ολυμπιακού –που κάθε μία συμβόλιζε και ένα πρωτάθλημα- σχημάτισαν έναν διάδρομο, από τον οποίο πέρασαν όλοι ποδοσφαιριστές –υπό τους ήχους μίας δικιάς τους μουσικής επιλογής- προκειμένου να παραλάβουν τα μετάλλιά τους από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου. Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή, που και ο Ερίκ Αμπιντάλ παρέλαβε το μετάλλιό του με τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» να τον χειροκροτά συνεχώς.  








Η... κορύφωση της «ερυθρόλευκης» γιορτής έγινε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους αρχηγούς Γιάννη Μανιάτη και Ρομπέρτο να σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό του Φαλήρου και η νύχτα να γίνεται… μέρα, από τα εκατοντάδες βεγγαλικά. 

Τέλος και αφού ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού φίλησε την κούπα, ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου, αλλά και τα «Όλε-Όλε» μπροστά στην κερκίδα των οργανωμένων. 



«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, στον Ολυμπιακό μας για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Η χαρά μας φέτος είναι μεγαλύτερη. Είναι η χρονιά που γιορτάζουμε τα 90 χρόνια από την ίδρυση του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου της χώρας. Για ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός κάνει τον Πειραιά υπερήφανο και δίνει σε όλους μας το μήνυμα ότι ενωμένοι, προσηλωμένοι στους στόχους μας και με σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. 






















Το παιχνίδι με την Καλλονή

Η πρόθεση των παικτών του Ολυμπιακού να προσφέρουν θέαμα και να ανταποδώσουν στους οπαδούς της ομάδας για την μαζική παρουσία τους στο Καραϊσκάκη φάνηκε από την πρώτη στιγμή. 

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πιεστικά, απέναντι σε μια Καλλονή η οποία πρόσεχε την άμυνά της αλλά δεν είχε… διάθεση οι παίκτες της να καταστρέψουν το παιχνίδι των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν έκανε εξαιρετικές φάσεις… Δεν χρειάστηκε κιόλας καθώς στο 13ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπενίτες. Δημιουργός του ο Σαλίνο. Ο Πορτογάλος σήκωσε όσο χρειάστηκε τη μπάλα για να βρει ξεμαρκάριστο τον Μπενίτες. Εκείνος γύρισε μέσα στη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης