Nίκη θρίλερ (86-85) του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ

Nίκη θρίλερ (86-85) του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ

Στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς! Μέσα σε «κολαστήριο», ο Παναθηναϊκός... κατέθεσε τα έξι αστέρα του, βομβάρδισε από μακριά και πήρε το θρίλερ με την ΤΣΣΚΑ (86-85), μειώνοντας σε 2-1. Ασύλληπτος ηγέτης ο Παππάς.

Nίκη θρίλερ (86-85) του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ
Το ματς

Κάτι ο κόσμος που έδινε βροντερό πάρων, κάτι η ευστοχία του Διαμαντίδη έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί νωρίς με 5-0. Κάπου εκεί, όμως, τα άστοχα τρίποντα πλήγωναν το τριφύλλι (1/6), η ΤΣΣΚΑ βρήκε ρυθμό στην επίθεση χτυπώντας ως επί των πλείστων στην ρακέτα (με Κιριλένκο) και με τους πράσινους να μένουν χωρίς καλάθι για 5'(!), μοιραία οι Ρώσοι ξέφυγαν με 5-12. Παρά το ροτέισον απ' τον Ιβάνοβιτς, η αρκούδα έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με 9 (11-20), χάρη σε συνεχόμενες βολές των Τεόντοσιτς-Ντε Κολό, ωστόσο ο Μαυροκεφαλίδης «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο και έκλεισε κάπως την ψαλίδα (14-20).

Ο Λουκάς ήταν πολύτιμος για να ξεκολλήσει το τριφύλλι στην επίθεση, αλλά χρειαζόταν να μπει το... φιτίλι. Κι αυτό έδωσε ο Φώτσης με σουτ απ' τα 6,75, βάζοντας μετά από ώρα μπροστά το τριφύλλι (21-20), ολοκληρώνοντας σερί 10-0 και σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο πόδι! Ο Ιτούδης κάλεσε τάιμ-άουτ για να ξυπνήσει την ομάδα του απ' την εξαιρετική άμυνα των πράσινων και τα κατάφερε... Ο Ντε Κολό «τρελάθηκε» στην επίθεση (11 πόντους), το τριφύλλι... μπόκαρε και η διαφορά ανέβηκε μπαμ-μπαμ σε διψήφια επίπεδα, 21-31. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς δεν τα παράτησαν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ; Ο υπαρχηγός (Φώτσης) έδωσε το σύνθημα (με νέο τρίποντο), ο Παππάς έδειξε τα ηγετικά του στοιχεία και με πέντε συνεχόμενους πόντους έστειλε το τριφύλλι ισόπαλο στα αποδυτήρια με το 34-34.

Κλείσιμο
Τι το ΄θελε ο Τεόντοσιτς να σκοράρει απ' τα 6,75; Έχασε (αυτός και η ομάδα του) την γη κάτω απ΄τα πόδια του! Με τους πράσινους να σκληραίνουν στην άμυνα και να παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση, ήρθαν τρία(!) «κολλητά» τρίποντα (τα δύο απ' τον Παππά) και ο Εξάστερος όχι μόνο ανέκτησε τα ηνία, αλλά έφυγε με 8 πόντους (45-37). Η ΤΣΣΚΑ δεν γινόταν να αφήσει το τριφύλλι να... χαθεί και ο Ντε Κολό ήταν σεληνιασμένος, μειώνοντας άμεσα σε 47-43. Ο Γιάνκοβιτς έδωσε την... ανάσα που χρειαζόταν (με νέο τρίποντο από πλευράς Παναθηναϊκού), ωστόσο οι Ρώσοι είχαν μείνει «βδέλλα» πίσω απ' τους πρωταθλητές Ελλάδας. Και ο Ιτούδης είχε την έμπνευση να ρίξει στο παρκέ τον Χάινς, ο οποίος ναι μεν κράτησε όρθια την ομάδα του, όμως δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας (56-53).

Από αδυναμία στο πρώτο δεκάλεπτο, πλέον τα σουτ απ' τα 6,75 είχαν μετατραπεί σε «όπλο» για τον Παναθηναϊκό! Και δύο τέτοια από Γιάνκοβιτς και Παππά (19 πόντους ήδη) έφεραν... σεισμό στο ΟΑΚΑ, με το τριφύλλι να ξεφεύγει ξανά με 66-57 και να δείχνει πως δεν προτίθεται να αφήσει στη μέση τη δουλειά. Ο Ουίμς πήγαινε να γίνει ο... από μηχανής Θεός αλλά εισέπραξε (προσωρινά)... πληρωμένη απάντηση με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Φώτση και Μαυροκεφαλίδη και τους πράσινους να φτάνουν τα 14/28 και να κρατούν στο 37' το υπέρ του 74-65. Είχε βαλθεί ο Αμερικανός να τρελάνει κόσμο και να προκαλέσει εγκεφαλικά στο ΟΑΚΑ, μειώνοντας σε 77-75. Ο Παππάς... του απάντησε με νέο τρίποντο, αλλά εκεί το βιολί του ο άσος της ΤΣΣΚΑ, ήθελε ΜΟΝΟΣ του να νικήσει, όμως οι πράσινοι ήταν ψύχραιμοι απ' τις βολές (84-80). Ο Τεόντοσιτς στα 12'' πριν το τέλος μείωσε με τρίποντο και έκανε θρίλερ το φινάλε. Ο Διαμαντίδης έβαλε την μία βολή και ο Χάινς στα 5'' ισοφάρισε σε 85-85. Η τελευταία κατοχή ήταν για τον Παναθηναϊκό, ο συγκινητικός Παππάς πήρε το φάουλ απ' τον Ουίμς (λάθος του) και βάζοντας την μία διαμόρφωσε το τελικό 86-85 (δεν σούταραν καν στην εκπνοή οι Ρώσοι). 

Πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης