Ολυμπιακός: Η επιβράβευση σε Μαζουακού και τα νέα δεδομένα

Ολυμπιακός: Η επιβράβευση σε Μαζουακού και τα νέα δεδομένα

Ο Γάλλος αριστερός μπακ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να του αυξήσει τις αποδοχές

Ολυμπιακός: Η επιβράβευση σε Μαζουακού και τα νέα δεδομένα
Μασουακού, Μαζουακού, Μαζουάκου... Κάπως έτσι τέλος πάντων. Ένας 21άχρονος αγνώστων λοιπόν στοιχείων για εκείνους που... δεν δηλώνουν αληθινά «γαλλομαθείς».

Από το ρόστερ της υποβιβασμένης και σχεδόν διαλυμένης Βαλενσιέν. H πρώτη εντύπωση, με βάση όσα μετέδιδαν τα ΜΜΕ: Ελεύθερος που έρχονταν για να μεγαλώσει το rotation στην αριστερή πλευρά. Σε μια εποχή που υπήρχε ο Χολέμπας με τον Μπονγκ. Και που εάν και εφόσον θα υπήρχε πλέον σε περίπτωση ανάγκης ακόμη και κοτζάμ Αμπιντάλ.

Τελικά η υπόθεση αυτή τράβηξε κανά μήνα ως ότου πέσουν οι υπογραφές. Και μπήκαν στο κόλπο πολλοί. Με πρώτη και καλύτερη την Μαρσέιγ κατόπιν προσωπικής επιθυμίας, του μεγάλου Μαρσέλο Μπιέλσα. Έδωσε μάχη ο Ολυμπιακός για να τον υπογράψει. Και περίπου 1,3- 1,5 εκατ ευρώ στην Βαλενσιέν. Ούτε ελεύθερος ήταν. Ούτε κάποιος «μικρός» με περίεργη κόμμωση που δεν προκάλεσε ενδιαφέρον και άλλων. Έστω σε χρόνους... Ελλάδας. Και ενώ οι Πειραιώτες τον είχαν ήδη στο Ζέεφελντ μαζί τους, για προετοιμασία.
Κλείσιμο

Εννέα μήνες μετά από εκείνη την «έκπληξη» στο περιθώριο της υπόθεσης Αμπιντάλ; Ο Χολέμπας ζει το όνειρο του στη Ρόμα. Ο Μπονγκ έπειτα από ένα εξάμηνο μοναξιάς στον Ρέντη πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια της Γουίγκαν να σώσει την παρτίδα στην Τσάμπιονσιπ. Ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι «στέλεχος» στο Ερυθρόλευκο οργανόγραμμα.

Και ο Μαζουακού, Μασουακού, Μαζουάκου που ακόμη και τώρα δεν έχουμε συμφωνήσει πως τον λένε; Είναι στις λίστες των σκάουτ κάποιων από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν έφερε τυχαία στην Ελλάδα, τον μάνατζερ του, Ρότζερ Ενροτέ ο Ολυμπιακός το τελευταίο διήμερο.

Ούτε άνοιξε στην τύχη αυτό το χρονικό σημείο την κουβέντα για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του νεαρού αριστερού μπακ, που για όσους αρέσκονται σε αριθμούς έχει ήδη 34 συμ, 6 ασίστ και 1 γκολ (αυτό με την Ατλέτικο στο Φάληρο) και... 1 αυτογκόλ (στη Λεωφόρο) να συνοδεύουν την παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι. Κάνει πολύ καλή σεζόν. 

Σε μια χρονιά που οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν την καλύτερη αμυντική ισορροπία. Σε μια σεζόν που οι επιλογές στους εξτρέμ ήταν... εκτός συναγωνισμού. Ο Μαζουακού και ο Ομάρ είναι ότι καλύτερο συνέβη στον Ολυμπιακό από το περασμένο μεταγραφικό καλοκαίρι.

Έχουν καλή πολιτική οι Ερυθρόλευκοι σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο τρόπος που η διοίκηση λειτουργεί. Το έχει κάνει πάνω από δέκα φορές στην εποχή Μαρινάκη. Παράδειγμα: Με τον Χολέμπας, τον Αμπντούν, τον Φουστέρ, τον Μέγιερι, τον Τζιμπούρ, τον Μήτρογλου, τον Μανωλά, τον Φετφατζίδη, τον Σάμαρη, τον Σιόβα, τον Μανιάτη. 

Όταν έκρινε σκόπιμο, κάλεσε μόνος του τον ποδοσφαιριστή και προκάλεσε μια κουβέντα ανανέωσης συμβολαίου. Με καλύτερες οικονομικές αποδοχές πρωτίστως. Και όταν έπρεπε με επέκταση συμβολαίου. Ο Μαζουακού έχει συμβόλαιο ως το 2018. Δεν είναι λοιπόν θέμα το να επεκταθεί σε χρόνια η συμφωνία. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μια κουβέντα για να του αλλάξει το οικονομικό. Προφανώς ήθελε η πλευρά του ποδοσφαιριστή αυτή την εξέλιξη. Την προκάλεσε όμως η ομάδα. Και στα «σημεία» έχει και αυτό τη σημασία του.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την πλευρά του παίκτη, παρά τα όσα ακούγονται για το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ομάδων η «γραμμή» παραμένει ίδια μήνες τώρα. Δεν θέλει να φύγει. Δεν τον ενδιαφέρει να πάρει μεταγραφή σε αυτή τη φάση, παρότι προφανώς έχει την φιλοδοξία να πάει ακόμη ψηλότερα. Θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, Τουλάχιστον για μια σεζόν ακόμη. Θεωρεί ότι μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα. Να «ανεβάσει» ακόμη περισσότερο την «μετοχή» του μέσα από την παρουσία του, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Και στο μεταξύ να δει αν θα του έρθει και η πολυπόθητη πρόκληση από την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Με ένα καλύτερο συμβόλαιο λοιπόν θα έχει αυτό που θέλει. Και ο πρωταθλητής Ελλάδας έναν από τους καλύτερους νεαρούς αριστερούς μπακ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ίσως και με μια «ρήτρα» από εκείνες που... δείχνουν το μέλλον. Όλοι κερδισμένοι... 

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης